Şimdi Ara

POWERCOLOR PCS+ HD4890 vs ZOTAC GTX275 AMP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar başlıktaki 2 kart arasında kaldım..23" full hd bi monitörüm var..2 side iyi kart şüphesiz ama ben oyun ağırlıklı kullanacağım bu kartları yüksek ayar ve detaylarda kullanacağım..muhtemelen en az 3 sene de kart değiştirmeyeceğim..ve kullanıp tecrübe etmişliğim yok o yüzden test sonuçlarını takip ederek karara varmaya çalışıyorum..2 sininde birbirini geçtiği yerler var fakat detaylar açılınca genel olarak 4890 düşüşe geçiyor test sonuçlarında bize yansıtıldığından gördüğüm kadarıyla..ve dh zotac gtx275 amp edition testinde belirtildiği kadarıyla bu kart gtx285 e erişebiliyor oc ile..nvidia nın oyunların birçoğuyla uyumlu oluşu phsyx desteği ve güncel driverlarından bahsediliyor..buna karşı ati ın yazılım konusunda yetersiz ve geç kalışından bahsediliyor..nitekim kararsız kaldım arkadaşlar..tecrübelerinize bilgilerinize güvenerekten sizden yardım istiyorum..ve daha fazla uzatmadan sözü size bırakıyorum..görüş belirten arkadaşlara teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutulmazhicivli -- 23 Haziran 2009; 14:07:17 >

• belirtmem gereken bir diğer husus; 2 kartın maliyeti bana eşit miktarda olacak..o yüzden bu konuyu kıstaslarınız arasına almayınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    aslında testlerde ve kullanıcı yorumlarında sonuç o şekilde..fakat nvidia/ati fanları oluşmuş sanki ve test sonuçlarının özellikle o şekilde yansıtıldığını ima eder tarzda cümleler var..4890 oc versiyonuyla test edin, güncel driver mı, aynı sistemde mi denendi gibi..belirtmem gerekir ki benim böyle tutucu bir yanım yok..dh,pclabs gibi platformda işinin ehli kişilerin yaptığı testlere ve sonuçlarına güvenerek karar kılmaya çalışıyorum..ben ödediğim ücretin beklentilerimi karşılamasını istiyorum sadece..ama tutucu tarafı ağır basıp eleştiri getiren insanlar yüzünden birçok insanın kafası karışıyor..ben de birebir test edip gözlemleyen kullanıcıların ayrıntılı bilgilerinden faydalanarak karar vermeye çalışıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: tutulmazhicivli

aslında testlerde ve kullanıcı yorumlarında sonuç o şekilde..fakat nvidia/ati fanları oluşmuş sanki ve test sonuçlarının özellikle o şekilde yansıtıldığını ima eder tarzda cümleler var..4890 oc versiyonuyla test edin, güncel driver mı, aynı sistemde mi denendi gibi..belirtmem gerekir ki benim böyle tutucu bir yanım yok..dh,pclabs gibi platformda işinin ehli kişilerin yaptığı testlere ve sonuçlarına güvenerek karar kılmaya çalışıyorum..ben ödediğim ücretin beklentilerimi karşılamasını istiyorum sadece..ama tutucu tarafı ağır basıp eleştiri getiren insanlar yüzünden birçok insanın kafası karışıyor..ben de birebir test edip gözlemleyen kullanıcıların ayrıntılı bilgilerinden faydalanarak karar vermeye çalışıyorum..

Alıntıları Göster
    GTX275 AMP daha iyi sanırım PCS+ 'dan...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

GTX275 AMP daha iyi sanırım PCS+ 'dan...

Alıntıları Göster
    PCS+ 1010 mhz çalışır ve en hızlı kartlardan biridir. Aynı şekilde 4890 Atomic edition da çok iyi. Her iki kartta GTX275 AMP kadar iyidir ancak soğutma olarak Atomic
    edition hepsini ezer geçer

Sonuçta Sapphire Atomic Edition 4890 > GTX 275 AMP soğutma avantajı ile (performansları aynı diyebiliriz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 23 Haziran 2009; 15:15:59 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tutulmazhicivli

İkiside iyidir.. Yeni bir Half Life Serisi gelirse Ati de , Crysis 2 gelirse Nvidiada daha iyi sonuç verecektir.. Hangisi cebine uyuyorsa onu al sonuçta üst seviye ekran kartları

• quote:

Orijinalden alıntı: matttrak

quote:

İkiside iyidir.. Yeni bir Half Life Serisi gelirse Ati de , Crysis 2 gelirse Nvidiada daha iyi sonuç verecektir.. Hangisi cebine uyuyorsa onu al sonuçta üst seviye ekran kartları

Alıntıları Göster
    @LEON-X

hocam bu sanırımlar kafamı karıştırıyor :)

@cestvrai

atomic serisini daha göremedik vallahi..limitli sayılda üretilmiş sanırım..e böyle birşey ürünü 600 TL gibi rakamlara ulaştırır sanırım..zaten dediğim gibi daha nette satılan bir yere rastlamadım..

@matttrak

evet hocam 2 side iyi..half life serisine bağlılığım daha fazla..belirttiğim gibi 2 sinin de bana eşit miktarda maliyeti var..yeni çıkan oyunlara da genelde nvidia kısa sürede uyum sağlıyor..gravity gun meselesinde phsyx ten falan bahsediyorlardı..448 bit olayıyla ROP sayısıyla haftalık güncel yazılımlarıyla çok kısa sürede telafi ediyor..ati da çekirdek hızı bellek hızı resim-görüntü kalitesinde daha iyi gibi..max çözünürlüklerde rahat ve ısınma problemi nvidia a nazaran daha az..ama detay açınca min fps sorunu oluyor..kafam çorba gibi oldu kısacası :) şu doğrudur diyebilecek durumda değilim :)

bu arada gtx275 in Türkiye'de temin edilebilecek zotac amp edition dan daha üst bi modeli var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI]2GB ZOTAC GTX 670
    10 yıl önce açıldı
    Zotac GTX 1060 AMP! EDITION
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @TiesTorN

physx desteğini kullanan oyunlar yazılıyormuş nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama güvenilir bi kaynaktı..sonbahar sonlarında ya da 2010 başlarında piyasada olacağını belirtiyorlardı..bu durumdan benim anladığıma göre gelecek nesil oyunlar artık bu özelliği kullanacak..

düzenleme : tabi ben de bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutulmazhicivli -- 23 Haziran 2009; 16:15:01 >
  • quote:

@TiesTorN

physx desteğini kullanan oyunlar yazılıyormuş nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama güvenilir bi kaynaktı..sonbahar sonlarında ya da 2010 başlarında piyasada olacağını belirtiyorlardı..bu durumdan benim anladığıma göre gelecek nesil oyunlar artık bu özelliği kullanacak..

Alıntıları Göster
    iki rakip kart ikside hızaşırtılmış model..
    bu ondan üstündür gibi net bir sonuç olsaydı zaten rakip kart olamazlardı..

benim şahsi fikrim eğer bu ekran kartını çok uzun süre kullanmayı planlıyorsanız gtx 275 i tercih edin..
    çünkü fizik destekli oyunların yazılması cuda desteği vs yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünmüyor..
    ama teknolojiye ve oyunlara düşkünlüğünüz varsa muhtemelen dx 11 kartlar gelince ekran kartını güncelleyeceksiniz...
    o zamanda nvidia nın hiçbir avantajından yararlanamayacaksınız..

o zaman pcs+ almak mantıklı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 23 Haziran 2009; 16:39:49 >

• quote:

@TiesTorN

Alıntıları Göster
    quote:

@TiesTorN

1 dolu oyun var zaten destekli

275 genel olarak biraz daha ondedir..cuda felan zart zurt derken 275

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

@TiesTorN

Alıntıları Göster
    Testlere bir bakın bence...

http://forum.donanimhaber.com/m_32256879/printable.htm

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=478

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

@TiesTorN

Alıntıları Göster
    1- tercihin gtx275 den yana kullan derım

2-amp falan alma.ben acıkcası gtx275 gıbı kart almayı düşünen birinin amp falan gıbı kart almasına inanamıyorum.

bunu her defasında anlattım.gtx275 ile gtx275 amp,sonıc falan fılan hepsı aynı kartlar.tek farkı ekran kartının bıosunun bıraz oynanması.

şimdi gtx275 ın çekırdek hızı 633 ve gtx275amp ın cekırdek hızı 702 mhzdir.fakat ıkı kartında çıkabılcegı max. çekırdek hızı 750 dir(rakamlar örnektir.)

eğer sen gtx275 alıp çekırdek hızını 750 ye kadar çekmıyceksen neden gtx275 alıyorsun.eğer 750 ye kadar çekceksen neden amp alıyorsun.

dersenkı ben ocdan anlamam alırım kullanırım dersen o zaman bende sana gtx275 alıp yazık etme derım

• quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

2-amp falan alma.ben acıkcası gtx275 gıbı kart almayı düşünen birinin amp falan gıbı kart almasına inanamıyorum.

bunu her defasında anlattım.gtx275 ile gtx275 amp,sonıc falan fılan hepsı aynı kartlar.tek farkı ekran kartının bıosunun bıraz oynanması.

şimdi gtx275 ın çekırdek hızı 633 ve gtx275amp ın cekırdek hızı 702 mhzdir.fakat ıkı kartında çıkabılcegı max. çekırdek hızı 750 dir(rakamlar örnektir.)

eğer sen gtx275 alıp çekırdek hızını 750 ye kadar çekmıyceksen neden gtx275 alıyorsun.eğer 750 ye kadar çekceksen neden amp alıyorsun.

dersenkı ben ocdan anlamam alırım kullanırım dersen o zaman bende sana gtx275 alıp yazık etme derım

Alıntıları Göster
    Düz GTX275 shader 1500mhz'de sabit tutulsa bile 750mhz gpu hızında çakılıyor ama Amp hızlarında stabil çalışabiliyor buda demektirki Amp'deki vgpu biraz daha yüksek herhalde 1.25 falandır çünkü 750mhz gpu 1600mhz shader hızı olarak stabil çalışabiliyor diye biliyorum bios'dan baktım max. voltaj 1.18 gözüküyor buda düşük bir değer Nvidia 55nm'lerede yazılımsal voltaj arttırmayı mümkün kıldırsaydı çok güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Haziran 2009; 18:34:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

Alıntıları Göster
    @ooppss

"benim şahsi fikrim eğer bu ekran kartını çok uzun süre kullanmayı planlıyorsanız gtx 275 i tercih edin..
    çünkü fizik destekli oyunların yazılması cuda desteği vs yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünmüyor.. "

üstad bu dediğinden birşey anlamadım inanki..evet alacağım bu kartı uzun süre en az 2 sene [teknolojinin hızla ilerlediğini düşünerek] kullanırım..ama çünkü diyerek başladığınız cümleyle ilk yazdığınız çelişmiş gibi geldi ya da ben anlamadım :S

@LEON-X

dostum teşekkürler..incelemeye göre 275 AMP önde götürüyor..ancak oraya yazılan yorumlar yukarda bahsettiğim gibi kafamı karıştırıyor işte..

@iktyas

aklım karıştı vallahi hocam..ben 2 sini aynı ürün olarak değerlendirmedim hiç..nitekim bu forumda AMP edition kullanan birçok kişi var..bilgisini test edecek kadar bilgim yok ama birçok kişiyi yönlendiren testler yapıp konular açan kullanıcılar..onlar bunun farkında değil mi diye düşündürdü beni :S

• quote:

@ooppss

"benim şahsi fikrim eğer bu ekran kartını çok uzun süre kullanmayı planlıyorsanız gtx 275 i tercih edin..
    çünkü fizik destekli oyunların yazılması cuda desteği vs yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünmüyor.. "

üstad bu dediğinden birşey anlamadım inanki..evet alacağım bu kartı uzun süre en az 2 sene [teknolojinin hızla ilerlediğini düşünerek] kullanırım..ama çünkü diyerek başladığınız cümleyle ilk yazdığınız çelişmiş gibi geldi ya da ben anlamadım :S

@LEON-X

dostum teşekkürler..incelemeye göre 275 AMP önde götürüyor..ancak oraya yazılan yorumlar yukarda bahsettiğim gibi kafamı karıştırıyor işte..

@iktyas

aklım karıştı vallahi hocam..ben 2 sini aynı ürün olarak değerlendirmedim hiç..nitekim bu forumda AMP edition kullanan birçok kişi var..bilgisini test edecek kadar bilgim yok ama birçok kişiyi yönlendiren testler yapıp konular açan kullanıcılar..onlar bunun farkında değil mi diye düşündürdü beni :S

Alıntıları Göster
    @tutulmazhicivli

ben çok fazla ekran kartı kullandım.kullandıgım ekran kartlarınında çogu nvidia idi ve nvidia kartlarında çoguda zotactı.

ilk önce bende senın gıbı amp aldım 8800gt amp almıştım. ve o amp karta oc yaptım sonra elıme standart zotac 8800gt geçtı ve onada oc yaptım ve cıkabıldıklerı max nokta hemen hemen aynı saat hızlarıydı.

sonra kendı kendıme dedım neden amp kart alıyorum dedim? ve cevap bulamadım.yanlış hatırlamıyorsam 8800 gt amp 440 liraya almıştım, standart 8800gt ise 400 lira cıvarındaydı.yanı kısacası 40 liraya çöpe attım veya ekran kartı fırmasını 40 lira daha fazla zengın ettım.

bu 8800 meselesı sadece örnek başka örneklerımde var tabı sonıc falanda kullandım onlardada durum buydu.

• quote:

@ooppss

@LEON-X

@iktyas

Alıntıları Göster
    Kartların AMP modelleri için bir sürü konu açıldı ve genel yorumalrda AMP versiyonlarının fiyat farkını haketmediği savunuldu.

Açıkçası FPS denilen hadiseye çok takılmamak lazım 5-10 fps 'yi gözle tespit edemedikten sonra ne gereği var fiyat farkı ödemeye kağıt üstünde üstün olan bir ürüne yatırım yapmak ne kadar mantıklı sonuçta 24saat oyun oynamak için mi oturuyoruz pc'nin başına...

• Kim ne derse desin GTX275 AMP

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kartların AMP modelleri için bir sürü konu açıldı ve genel yorumalrda AMP versiyonlarının fiyat farkını haketmediği savunuldu.

Açıkçası FPS denilen hadiseye çok takılmamak lazım 5-10 fps 'yi gözle tespit edemedikten sonra ne gereği var fiyat farkı ödemeye kağıt üstünde üstün olan bir ürüne yatırım yapmak ne kadar mantıklı sonuçta 24saat oyun oynamak için mi oturuyoruz pc'nin başına...

Alıntıları Göster
    hmm..anladım hocam..dediğiniz gibi öyleyse gtx275 alırsam 50 tl daha ucuza almam mümkün..

@LEON-X

üstad üstkonunun birisinde okuduğuma göre 40 FPS nin üzerinde gözle tespit söz konusu değilmiş, ki ben bunu 25 FPS lerde diye biliyordum..e PCS+ ın 40 fps altına düştüğü pek oyun olacağını tahmin etmiyorum..sistemimin crossfire desteklediğini de gözönünde bulundurursak [ki bana crossfire la uğraşmam uzak ihtimal gibi geliyor ama] ; bu durumda öneriniz nasıl olur ?

• quote:

hmm..anladım hocam..dediğiniz gibi öyleyse gtx275 alırsam 50 tl daha ucuza almam mümkün..

@LEON-X

üstad üstkonunun birisinde okuduğuma göre 40 FPS nin üzerinde gözle tespit söz konusu değilmiş, ki ben bunu 25 FPS lerde diye biliyordum..e PCS+ ın 40 fps altına düştüğü pek oyun olacağını tahmin etmiyorum..sistemimin crossfire desteklediğini de gözönünde bulundurursak [ki bana crossfire la uğraşmam uzak ihtimal gibi geliyor ama] ; bu durumda öneriniz nasıl olur ?

Alıntıları Göster
    @ser_ka_n

linkler için teşekkür ettim dostum aydınlatıcı oldu..

--------------------------------------

galiba pcs+ alacağım..sitesine bir gözattım..

http://www.powercolor.com/tr/products_speci.asp?ProductID=5725

şu linkte hdmi dönüştürücünün opsiyonel olduğunu belirtmişler..benim monitörümde dvi bağlantı yok, hdmi bağlantı var..o yüzden hdmi dönüştürücü lazım bana..ülkemizde de bir tek hb satıyor ürünü sanırım..paket içeriğinde vga değil de hdmi dönüştürücü olmasını nasıl sağlayabilirim bilgisi olan var mı ? 20 tl bir dönüştürücüye vermek istemiyorum 500 tl ekran kartına bayıldıktan sonra..monitörün üzerine kocaman hdmi yazıp paket içeriğinde hdmi kablo olmamasına benzettim bunu birden :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.