Şimdi Ara

@@POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS Ürün İncelemesi Fotolar Mevcut@@ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
5
Favori
74.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: gamertar78

Hocalarım sağolun peki şimdi nasıl kuracağımı tam bilmiyorum, arkasında 3 çıkış var birinde bypass gibi bir şey yazıyor galiba o nedir? Pc ve monitör kablosunu nasıl takayım uzatmayla filan mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Kurmasında zor birşey yok, ilk önce fişe tak 24 saat şarjda kalsın hiçbirşey bağlama fişe tak aç batarya iyice kendine gelsin.

Bypass yazan yerde akü desteği yok, sadece korumalı priz, elektrik giderse oraya takılı cihaz kapanır, alt alta olan 2 giriş aküye bağlı enerji kesilirse aküden beslenir, ona göre bağlarsın.

Çok sağolun hocam şimdi prize taktım ve açtım şarj olmaya başladı 222-220 volt gösteriyor. Ürünün kitapçığında 24 saat yazıyor yarın bu saatlerde bilgisayarı ve monitörü de takarım ups'e artık. Tekrardan sağolun..

• Hocam aklıma takıldı aleti nasıl kapatıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamertar78

Hocam aklıma takıldı aleti nasıl kapatıcaz?

Ortadaki tuşa 2-3 saniye basılı tutarsanız kapanır, aküden beslenen prizlerin enerjisi kesilir.
  • https://eksisozluk.com/powercom-imd-1000ap--2318379

yorum doğru mudur?

kaliteli bir cihaz fakat tükiye distribütörü malesef kont bilgisayar.
    aküleri boşalınca yeni akü alır takarım diyorsanız bu cihazı almayın.

akü değişimi için cihazı servise gönderirseniz düşük performanslı 12v 7a'lık bir akü takmayı öneriyorlar çünkü içindeki yuasa npw45-12 akü ne kont'ta ne de türkiye'ye akü ithal eden diğer firmalarda bulunmuyor ve başka tip yüksek performanslı akü de cihaza sığmıyor.

dolayısıyla; kullan-at bir ups bu.

Bilgilendirirseniz sevinirim. Aksi halde çöp.

• quote:

Orijinalden alıntı: Korgeneral

https://eksisozluk.com/powercom-imd-1000ap--2318379

yorum doğru mudur?

akü değişimi için cihazı servise gönderirseniz düşük performanslı 12v 7a'lık bir akü takmayı öneriyorlar çünkü içindeki yuasa npw45-12 akü ne kont'ta ne de türkiye'ye akü ithal eden diğer firmalarda bulunmuyor ve başka tip yüksek performanslı akü de cihaza sığmıyor.

değil tabiki ben dahil birkaç arkadaş içindeki aküleri değiştirdik ve ben değiştireli 2 sene oluyor ,yanlız şu var içinde 9A akü çıkmıştı fakat 2 sene önce değiştirdiğim dönemde tr de 9A yoktu 7A vardı ondan alıp taktım ,ha ne fark etti belki 2 - 3 dakika daha az dayanır elektrik gitmelerinde ,kesinlikle çöp değildir çok iyi bir ups dir

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

https://eksisozluk.com/powercom-imd-1000ap--2318379

yorum doğru mudur?

değil tabiki ben dahil birkaç arkadaş içindeki aküleri değiştirdik ve ben değiştireli 2 sene oluyor ,yanlız şu var içinde 9A akü çıkmıştı fakat 2 sene önce değiştirdiğim dönemde tr de 9A yoktu 7A vardı ondan alıp taktım ,ha ne fark etti belki 2 - 3 dakika daha az dayanır elektrik gitmelerinde ,kesinlikle çöp değildir çok iyi bir ups dir

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, örnek olarak aküleri değiştirmek zorunda kaldığımda tam uyumlu akülerden tavsiye edebileceğiniz birinin linkini verebilir misiniz? Teşekkürler.

• ben içinden çıkan orjinal yuasa akü bayinden bulmuştum ama hepsiburada da falanda oluyor ,yanlız uzun bir yıldız tornavida gerek uygulama resimleri eklemiştim ama silinmişler
  • Arkadaşlar bende akü değişimi yaptım yakın zamanda. Daha uzun ömürlü olması amacıyla daha güzlü akü kullanmayı düşündüm ancak boyut sebebiyle olmadı. Bende BURADAKİ ürünü aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: kmp16

Arkadaşlar bende akü değişimi yaptım yakın zamanda. Daha uzun ömürlü olması amacıyla daha güzlü akü kullanmayı düşündüm ancak boyut sebebiyle olmadı. Bende BURADAKİ ürünü aldım

12Ah olan sğdımı normelde sığmaması gerek imd 1000 içine en fazla 9A lar sığıyor

• Dün fişe taktım ve yaklaşık 25 saat boşta ve açıkken şarj oldu. Denemesini en kısa zamanda yapacağım. Normal kullanımda bakalım ne kadar dayanacak..
  • Az önce denemesini yaptım. Elektrik gidince devreye giriyor fakat geldiğinde sigortayı attırıyor. Defalarca denememe rağmen hep aynı yaptı. En son bilgisayar ile güç kaynağına yüklendim. Şarjının 1. kademeye inmesi 10sn bile sürmedi. Bu sefer prize taktım ve devreye girdi. Neden böyle yapmış olabilir acaba?

Önceki UPS 650'likti ve 30dk gidiyordu. Bu 50'lik gibi davranıyor. Birde sigortayı attırması var. En son düzeldi ama tekrarlar mı bilmiyorum..
  • powercom imd-1000ap full şarj olduktan sonra içinden cızırtı parazit sesi geliyor mu?

Daha önce FSP 800VA model KGK aldım, değiştirdiğim üründe de aynı sorun vardı, full şarj olduktan sonra ( forumdan sorduğum kadarıyla içindeki bobinlerden gelen titreme sesi olabilirmiş)

cızırtı parazit sesi geliyordu, beni korkuttu.Bu yüzden bi daha KGK almaya cesaret edemedim.

Deşarj olurken kademeli uyarı sesi verirken cihazdan gelen sesi biliyorum ancak bu durum farklı,

powercom imd-1000ap, full şarj olduktan sonra kulağınızı cihaza yaklaştırdğınızda full sessiz mi çalışıyor, yoksa az da olsa ses geliyor mu?

Bahsettiğim ses örneği linkteki gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=5HJdkeW1YbU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 29 Ekim 2013; 15:02:11 >

• Bu cihazı akü değştirerek 2000 VA ampere çevirebiliyor muyuz? Ayrıca bu cihazın içinde ki aküyü Tunçmatik satıyor herhal aşağıda linki mevcut?

http://www.tuncmatik.com/?page=/pec/urunler/id/88/yuasa-12v9ah-npw45-12-45w-cell.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Bu cihazı akü değştirerek 2000 VA ampere çevirebiliyor muyuz? Ayrıca bu cihazın içinde ki aküyü Tunçmatik satıyor herhal aşağıda linki mevcut?

http://www.tuncmatik.com/?page=/pec/urunler/id/88/yuasa-12v9ah-npw45-12-45w-cell.html

Akü değişerek sadece süreyi uzatabilirsiniz. Gücünü arttırmak için ups'i değişmeniz gerekir.
  • Powercom IMD 1000 AP KGK dün geldi. 36 saat şarj ettim. Bugün deşarj denemesi için sadece kasa ( GIGABYTE 990XA UD3 - AMD FX6300 - 8GB DDR3 1800 MHZ - ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. - 500 GB SATA WESTERN DIGITAL - ) ve Samsung T22B300 led monitör bağladım.

19 dakika sonra bip sesi hızlandı. Bu süre bana az geldi. En az 40 dakika dayanmasını bekliyordum.

Ancak asıl tuhaf olansa şarj olduktan sonra 5 barlık batarya seviyesi deşarja geçince olunca direk 3. bar seviyesinden itibaren deşarj oldu. Zaten kutusu hafif yıpranmıştı, içinden CD ve USB data kablosu çıkmadı.

Kullanılmış bir ürün olmasından şüpheleniyorum.

2.defa şarj ediyorum, yine 3.bardan itibaren deşarj olursa ve süre 35. dakika üzerine çıkmazsa iade etmeyi düşünüyorum.

3.bardan itibaren deşarj etmesi sizce normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 2 Kasım 2013; 11:36:37 >
  • quote:

Powercom IMD 1000 AP KGK dün geldi. 36 saat şarj ettim. Bugün deşarj denemesi için sadece kasa ( GIGABYTE 990XA UD3 - AMD FX6300 - 8GB DDR3 1800 MHZ - ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. - 500 GB SATA WESTERN DIGITAL - ) ve Samsung T22B300 led monitör bağladım.

19 dakika sonra bip sesi hızlandı. Bu süre bana az geldi. En az 40 dakika dayanmasını bekliyordum.

Ancak asıl tuhaf olansa şarj olduktan sonra 5 barlık batarya seviyesi deşarja geçince olunca direk 3. bar seviyesinden itibaren deşarj oldu. Zaten kutusu hafif yıpranmıştı, içinden CD ve USB data kablosu çıkmadı.

2.defa şarj ediyorum, yine 3.bardan itibaren deşarj olursa ve süre 35. dakika üzerine çıkmazsa iade etmeyi düşünüyorum.

19 dakika çok iyi bir süre , ben ilk aldığımda 12 dakika falan gidiyordu ,seneler sonra aküyü değiştirip sıfırladığımda gerçi 9A bulamayıp 7 A takmıştım ,10 dakika civarı gitmişti ,ve deşarjda evet hemen 3. bardan aşağı inmeye başlıyor ,sanırım o ilk yüklenmeden dolayı olabilir

• quote:

quote:

Powercom IMD 1000 AP KGK dün geldi. 36 saat şarj ettim. Bugün deşarj denemesi için sadece kasa ( GIGABYTE 990XA UD3 - AMD FX6300 - 8GB DDR3 1800 MHZ - ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. - 500 GB SATA WESTERN DIGITAL - ) ve Samsung T22B300 led monitör bağladım.

19 dakika çok iyi bir süre , ben ilk aldığımda 12 dakika falan gidiyordu ,seneler sonra aküyü değiştirip sıfırladığımda gerçi 9A bulamayıp 7 A takmıştım ,10 dakika civarı gitmişti ,ve deşarjda evet hemen 3. bardan aşağı inmeye başlıyor ,sanırım o ilk yüklenmeden dolayı olabilir

Önceki sistemim ( Core 2 duo e8400 , Asus p5kpl- am anakart ve 4 Gb.) kasa - Samsung Led monitör ile FSP 800VA KGK ( cızırtı parazit sesi yüzünden iade ettim) 22 dakika sonra uyarı sesi hızlanmıştı.

Powercom yukarıdaki yeni sistemim ( Gigabyte anakart- Amd fx6300 - 8 gb 1800 mhz ram) ve yeni kasa Zalman Z5 plus ( 3 adet 120mm fanlı) deşarj sürenin düşmüş olması normal mi acaba? ( 22 dakika -19 dakika)

Umarım bu bar göstergesindeki anormal durum ve deşarj seviyesi 2.şarj dan sonra düzelir.

Sizin Powercom KGK 12 dakika dayanmışsa büyük ihtimalle ya çok güçlü bir sisteminiz var, ya da kullanılmış bir ürün göndermişler. Benim eski Vatanbilgisayardan aldığım ilk FSP800Va 12 dakika dayandı, garantiden gelen yeni ürün 22 dakika. Demek ki ilk aldığım kullanılmış üründü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 2 Kasım 2013; 12:37:14 >

• quote:

quote:

quote:

Önceki sistemim ( Core 2 duo e8400 , Asus p5kpl- am anakart ve 4 Gb.) kasa - Samsung Led monitör ile FSP 800VA KGK ( cızırtı parazit sesi yüzünden iade ettim) 22 dakika sonra uyarı sesi hızlanmıştı.

Powercom yukarıdaki yeni sistemim ( Gigabyte anakart- Amd fx6300 - 8 gb 1800 mhz ram) ve yeni kasa Zalman Z5 plus ( 3 adet 120mm fanlı) deşarj sürenin düşmüş olması normal mi acaba? ( 22 dakika -19 dakika)

Umarım bu bar göstergesindeki anormal durum ve deşarj seviyesi 2.şarj dan sonra düzelir.

Sizin Powercom KGK 12 dakika dayanmışsa büyük ihtimalle ya çok güçlü bir sisteminiz var, ya da kullanılmış bir ürün göndermişler. Benim eski Vatanbilgisayardan aldığım ilk FSP800Va 12 dakika dayandı, garantiden gelen yeni ürün 22 dakika. Demek ki ilk aldığım kullanılmış üründü.

Onun sebebi fsp nin kalitesinden dolayıdır sistem fena değil ama çok güç çekermi bilemem 6-7 sene olmuştur kullanalı çok memnunım ben, dediğim gibi içindeki aküyü kendim taktım sıfır alıp ama elektrikler gidince direk 3 e inip deşarj oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Onun sebebi fsp nin kalitesinden dolayıdır sistem fena değil ama çok güç çekermi bilemem 6-7 sene olmuştur kullanalı çok memnunım ben, dediğim gibi içindeki aküyü kendim taktım sıfır alıp ama elektrikler gidince direk 3 e inip deşarj oluyor

Bugün Mascom kapalıydı, pazartesi arayacağım, " Gönderin bi bakalım " diyebilirler.

2.defa şarj ediyorum, USBMON ile takip ediyorum, ağır artıyor, şu anda % 92 de.

Bakalım Powercom 2. deşarj sırasında nasıl bir direnç gösterecek.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 2 Kasım 2013; 21:10:33 >
  • Korgeneral kullanıcısına yanıt
    HEr şey normal. %80 şarj 9-10 saatte tamamlanıyor.
    Deşarj da 3. bardan başlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.