Şimdi Ara

POWERLINE ADAPTÖR Ne İşe Yarıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
28.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar ben yıllardır elektrik elektronik okudum böyle bir şey yani aynı elektrik hattı üzerinden olması çok saçma elektrik hattı üzerinden veri göndermek ne zaman mümkün oldu elektrik hattından veri gönderilebiliyorsa neden tt kablosu var neden hala her iş için farklı kablolar kullanıyoruz

düşündüğümü resimlerle paylaşıyorum elektrik elektronik bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen konuya dahil olmasın

teşekkürler
     POWERLINE ADAPTÖR Ne İşe Yarıyor? POWERLINE ADAPTÖR Ne İşe Yarıyor?

• Merhaba,

Bu sistem gemilerde de uygulanabilir mi?

Normalde gemide ethernet kabloları ve switch ile sağlanan 6-7 bilgisayardan oluşan bir yerel ağ sistemi var. Bir şekilde bir yerde kabloda kopma vs sorun olunca kabloyu yenilemek, kablo geçen yerlerin konumundan ötürü aşırı zahmetli bir iş.

Selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropique -- 29 Eylül 2014; 13:42:55 >
  • Altkat komsumla sikintisiz kullanıyorduk bu cihaz sayesinde. Ne zamanki sayaçlar trifaze oldu sıkıntı başladı.Elektronik Trifaze sayaçlar faz düşük geldim i diğer faza geçiyor. Powerline bağlantısı kopuyor. Bu cihazı alacak olanlar buna dikkat etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı faza bağlandığı sürece uzayda olsa bağlanır lakin 300 metreden sonra kırınım başlar.Düşük gerilimde veri gönderdiği için (12V) yol uzayınca gerilim düşer ve alıcı okuyamaz. Yani sadece aynı dairede değil aynı apartmanda veya komşu apartmanda olsanız da kullanabilirsiniz. Elektriksel olarak çok fazla güç çekmez sadece yüksek frekans ile veri gönderecektir. alet biri frekans yükseltici(verici adaptör) diğeri ise frekans frekans filtresi(Alıcı adaptör) olarak iş görecektir. Veriler saniyede 500 hz dalga boyu ile elektrik ise 50 hz olarak hareket eder. Frekans filtren 5000hz ile ayarlı ise sadece o frekansta elektriği algılar bu şekilde işlemektedir. Radyo da bu şekilde çalışır. Değişik frekansta veriler hava boşluğunda yayılır. Sen radyo alıcını 100 mhz ye getirdiğinde sadece 100mhz deki bilgiyi alır.
    İnşallah faydalı olmuşumdur. Elektrik mühendisiyim
  • tamda ihtiyacım olan ürün mağza teslimat seçtim kargo ücretide yok yarın gidip alırım teşekkürler
  • slm dostlar;
    benim bir sıkıntım var ama danıştığım kimse bana yardımcı olamadı!!!!!

benim evimde superonline fiber internet var ve modem girişte kapının üstünde bir yere bağlı, zaten orada yeri varmış, ilk önce güzel geldi ama daha sonra farkettim ki benim digitürk decoderimi ben ethernet kablo ile bağlıyrdum ve online izliyordum. şimdi kapının oradan salona kablo çekmek hem zahmetli hemde çok kötü bir görüntü oluşturacak. digitürkümü bu bahsettiğiniz aracılar ile internete bağlayabilirmiyim acaba ?????

yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkedi

slm dostlar;
    benim bir sıkıntım var ama danıştığım kimse bana yardımcı olamadı!!!!!

benim evimde superonline fiber internet var ve modem girişte kapının üstünde bir yere bağlı, zaten orada yeri varmış, ilk önce güzel geldi ama daha sonra farkettim ki benim digitürk decoderimi ben ethernet kablo ile bağlıyrdum ve online izliyordum. şimdi kapının oradan salona kablo çekmek hem zahmetli hemde çok kötü bir görüntü oluşturacak. digitürkümü bu bahsettiğiniz aracılar ile internete bağlayabilirmiyim acaba ?????

yardımcı olursanız sevinirim..

Konuyu hortlatmış oluyorum kusura bakmayın...

https://www.reklamdoktoru.com/powerline-adaptor-rehberi-interneti-elektrik-hatti-uzerinden-dagitim/

Burada IPTV den film bile izlenebiliyor diyor, benim de amacım digiturk'e interneti bağlamak aynı sizin gibi. Ben marka konusunda karar vermiyordum. Siz ne yaptınız acaba?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.