Şimdi Ara

POWERLINE ADAPTÖR Ne İşe Yarıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
28.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu linkteki ürün tam olarak ne işe yaramaktadır acaba?

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20A...aspx?I_ID=48540

Şimdi benim airtes marka kablosuz modemim var bu ürün bana ne gibi katkı sağlayabilir?

• Kablosuz bağlantı konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız veya modemle bilgisayar arasında kablolama konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız sizin hiçbir işinize yaramaz. Powerline (homeplug) adaptörler binadaki elektrik hattını kullanarak, ethernet bağlantı kalitesine yakın oranda iletişim kurmaya yarıyor. Yani bunlardan birisini modeme ethernet vasıtasıyla kabloyla bağlıyorsunuz ve hemen yakındaki elektrik prizine sokuyorsunuz. Ondan sonra binadaki istediğiniz bir prize 2. bir adaptör sokarak yine ethernet vasıtasıyla bilgisayara bağlıyorsunuz. Bu kadar.

Bu sistem apartman dairelerinde değil de, iş yerlerinde veya benim gibi müstaki evde oturanlar için kullanışlı. Örneğin bizim evde modem orta katta ve üst kata gelen sinyal ciddi oranda kalitesizleşiyor. Duvarlardan veya yalıtım malzemelerinin çokluğundan mıdır artık orasını bilemiyorum ama örneğin yüksek stabilite gerektiren online oyunlar bu şekilde oynanmaz hale geliyordu. Ev yapılırken duvarların içine cat5 veya cat6 koydurmayı zamanında akıl edemediğimiz için de powerline resmen hayat kurtardı. Oraya buraya access point koyup kalabalık yapmak yerine duvardan duvara kablo çekmeden içerden işi bitirmeye yarıyor da diyebiliriz diğer açıdan. Ayrıca bağlantı kalitesi açısından da wireless dan daha iyi. Kablo > Powerline > Wireless diyebiliriz bu açıdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Kablosuz bağlantı konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız veya modemle bilgisayar arasında kablolama konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız sizin hiçbir işinize yaramaz. Powerline (homeplug) adaptörler binadaki elektrik hattını kullanarak, ethernet bağlantı kalitesine yakın oranda iletişim kurmaya yarıyor. Yani bunlardan birisini modeme ethernet vasıtasıyla kabloyla bağlıyorsunuz ve hemen yakındaki elektrik prizine sokuyorsunuz. Ondan sonra binadaki istediğiniz bir prize 2. bir adaptör sokarak yine ethernet vasıtasıyla bilgisayara bağlıyorsunuz. Bu kadar.

Bu sistem apartman dairelerinde değil de, iş yerlerinde veya benim gibi müstaki evde oturanlar için kullanışlı. Örneğin bizim evde modem orta katta ve üst kata gelen sinyal ciddi oranda kalitesizleşiyor. Duvarlardan veya yalıtım malzemelerinin çokluğundan mıdır artık orasını bilemiyorum ama örneğin yüksek stabilite gerektiren online oyunlar bu şekilde oynanmaz hale geliyordu. Ev yapılırken duvarların içine cat5 veya cat6 koydurmayı zamanında akıl edemediğimiz için de powerline resmen hayat kurtardı. Oraya buraya access point koyup kalabalık yapmak yerine duvardan duvara kablo çekmeden içerden işi bitirmeye yarıyor da diyebiliriz diğer açıdan. Ayrıca bağlantı kalitesi açısından da wireless dan daha iyi. Kablo > Powerline > Wireless diyebiliriz bu açıdan.
    Hatta bu sistemde aynı interneti tüm binada bile kullanıp tek internet ücreti ödemek bile var 10 daireye dağıtılsa internet neredeyse bedavaya gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasancp

Hatta bu sistemde aynı interneti tüm binada bile kullanıp tek internet ücreti ödemek bile var 10 daireye dağıtılsa internet neredeyse bedavaya gelir.

yalnız bu ürünler ile kurulan ağların elektrik sayacından öteye geçmeyeceğinin bilinmesinde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

yalnız bu ürünler ile kurulan ağların elektrik sayacından öteye geçmeyeceğinin bilinmesinde fayda var.

Yani interneti karşı daire ile poweline adaptör kullanarak paylaşamaz mıyız?
  • normalde olmaması lazım. Lakin başka bir konuda arkadaş 3 daire aşağıdan komşusunda çalıştığını yazdı bende şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrercan

quote:

quote:

Yani interneti karşı daire ile poweline adaptör kullanarak paylaşamaz mıyız?

Alıntıları Göster
    Elektrik sigortasını ortak kullanacaksanız neden olmasın

Powerline ürünler tek sigortadan çıkışlı olmalıdır. Diğer türlü birbirini göremez öncelikle sigortalarınızı tek tek deneyin daha sonra bu ürünü uygun olan(aynı sigortada olması şart) prize takarsanız kullanabilirsiniz. Powerlineı bağladığınız prizle arka odadaki priz aynı sigortada değilse elektrikçi çağırıp aynı sigortaya aldırabilirsiniz bunu yaparken amperi de göz önüne alın ki sonra sigortanız atmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: silverboarder

Powerline ürünler tek sigortadan çıkışlı olmalıdır. Diğer türlü birbirini göremez öncelikle sigortalarınızı tek tek deneyin daha sonra bu ürünü uygun olan(aynı sigortada olması şart) prize takarsanız kullanabilirsiniz. Powerlineı bağladığınız prizle arka odadaki priz aynı sigortada değilse elektrikçi çağırıp aynı sigortaya aldırabilirsiniz bunu yaparken amperi de göz önüne alın ki sonra sigortanız atmasın

Anladigim kadariyla benim odamdaki sigorta ile salondaki sigorta ayni degil ise bu alet calismayacak mi ?
    Ayni sigorta olmama ihtimali yuksek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aykuturna

quote:

Orijinalden alıntı: silverboarder

Anladigim kadariyla benim odamdaki sigorta ile salondaki sigorta ayni degil ise bu alet calismayacak mi ?
    Ayni sigorta olmama ihtimali yuksek mi ?

Alıntıları Göster
    aslında sigorta ile ilgisi yok.

faz la ilgili bir durum. yani sigorta farklı olsada faz aynı ise çalışır sistem.

örn. r fazını 3 sigorta ile bölüp 1 sigortayı yatak odası için 1 sigortayı salon için 1 sigortayı oturma odası için koyduysa
    elektrikçi. odaların sigortaları farklıda olsa fazlar aynı r fazı olduğu için sistem çalışır.

lakin oturma odası r fazı yatak odası s fazı işe sistem çalışmaz.

faz ın aynı olup olmadığını öğrenmek biraz işten anlamak ister.
    anlamıyorsanız bulaşmayın. elektrikçi çağırın.

• quote:

aslında sigorta ile ilgisi yok.

faz la ilgili bir durum. yani sigorta farklı olsada faz aynı ise çalışır sistem.

örn. r fazını 3 sigorta ile bölüp 1 sigortayı yatak odası için 1 sigortayı salon için 1 sigortayı oturma odası için koyduysa
    elektrikçi. odaların sigortaları farklıda olsa fazlar aynı r fazı olduğu için sistem çalışır.

lakin oturma odası r fazı yatak odası s fazı işe sistem çalışmaz.

faz ın aynı olup olmadığını öğrenmek biraz işten anlamak ister.
    anlamıyorsanız bulaşmayın. elektrikçi çağırın.

Alıntıları Göster
    Yapılarda genellikle tek faz(monofaz) kullanılıyor.
    Bazı dairelerde de 3 faz(trifaz) kullanılıyor.
    Ancak emin olabilmenin tek yolu bina girişindeki elektrik panosundaki daireye ait sayaca bakmak olacaktır.
    Sayacınız ufaksa monofazdır.
    Büyükse trifazdır.

Monofaz sayaç

Trifaz sayaç

• bu konuda tecrübesi olan biri olarak paylaşmak istedim.binamıza 3 tane faz geliyor.bu fazlar dan birincisi 3 daireye, ikincisi diğer 3 daireye , üçüncü ve sonuncusu ise kalan 4 daireyi besliyor.ışte siz aynı fazdan elektrik alan daireler ile powerline adaptörü ile interneti paylasabilirsiniz. bu bizzat tarafindan denenmistir. burada ana saatin ve sigortaları bir önemi yok.ancak gönderici taraftaki adaptor bilgisayarla aynı prize takilirsa parazit nedeniyle iletisim kayboluyor. ben fiberoptik kullanan bir arkadaşı bizim faza aldirdim. sorunsuz baglaniyoruz. aradaki hattın 300 mt den fazla olmaması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

bu konuda tecrübesi olan biri olarak paylaşmak istedim.binamıza 3 tane faz geliyor.bu fazlar dan birincisi 3 daireye, ikincisi diğer 3 daireye , üçüncü ve sonuncusu ise kalan 4 daireyi besliyor.ışte siz aynı fazdan elektrik alan daireler ile powerline adaptörü ile interneti paylasabilirsiniz. bu bizzat tarafindan denenmistir. burada ana saatin ve sigortaları bir önemi yok.ancak gönderici taraftaki adaptor bilgisayarla aynı prize takilirsa parazit nedeniyle iletisim kayboluyor. ben fiberoptik kullanan bir arkadaşı bizim faza aldirdim. sorunsuz baglaniyoruz. aradaki hattın 300 mt den fazla olmaması gerekiyor.
    ben wireless üzeründe bağlantı kuruyorum powerline adabtörü alıp onla bağlantu kurmayı düşünüyorum fakat bana en az 1 KM lik lazım bu varmı ?
    birde iş yeri 3 fazlı ev 1 faz bağlantı kurma ihtimalim varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ziper_gazi_

ben wireless üzeründe bağlantı kuruyorum powerline adabtörü alıp onla bağlantu kurmayı düşünüyorum fakat bana en az 1 KM lik lazım bu varmı ?

Alıntıları Göster
    peki hocam aynı fazda olup olmadıgımızı nasıl anlayabiliriz?
  • quote:

Sadece aynı faz üzerinde kurabilirsiniz. Yani iş yerinde aynı faz üzerindeki prizlerde çalışır diğerlerinde işe yaramaz.
    mehmet_altunel evde kullanacaksanız zaten tek faz vardır o yüzden sıkıntı olmaz.
    Ürüne gelince;
    kullanıyorum ve tek kelimeyle mükemmel. Bridge(köprü) denilen aparatı modemin yakınındaki bir prize takıyorsunuz diğer wifi extender denilen büyük adaptörü de hangi oda da wifi istiyorsanız oraya takıyorsunuz. Tabii köprü görevi gören adaptörü ethernet kablosuyla modeme bağlıyorsunuz(kablo kutudan çıkıyor, hatta 2 tane çıkıyor).
    Daha sonra telefon tablet neyden bağlanacaksanız ondan wifi ağlarını tarayın , netmaster adıyla yeni bir tane görecek, alet kendinden şifreli, wifi şifresi büyük adaptörün üzerinde wifi key olarak yazıyor. İsterseniz bilgisayar üzerinden değiştirebilirsiniz şifreyi ama hiç gerek yok gayet uzun ve güvenilir bir şifre. Tüm cihazlarda da farklı bu şifre. İsterseniz daha sonra sadece wifi extenderı tek olarak satın alabilirsiniz, aynı köprü üzerine 8 tane wifi extender bağlanabiliyor. Ürün şu an en ucuz Gold bilgisayarda, ben net üzerinden aldım ertesi gün elimdeydi. Sadece wifi extender(büyük adaptör) 106 lira civarı ama açıkçası gerek yok çünkü adaptörü istediğiniz odaya götürüp takabilirsiniz anında çalışmaya başlıyor. Yani tek kelimeyle mükemmel bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

quote:

Sadece aynı faz üzerinde kurabilirsiniz. Yani iş yerinde aynı faz üzerindeki prizlerde çalışır diğerlerinde işe yaramaz.
    mehmet_altunel evde kullanacaksanız zaten tek faz vardır o yüzden sıkıntı olmaz.
    Ürüne gelince;
    kullanıyorum ve tek kelimeyle mükemmel. Bridge(köprü) denilen aparatı modemin yakınındaki bir prize takıyorsunuz diğer wifi extender denilen büyük adaptörü de hangi oda da wifi istiyorsanız oraya takıyorsunuz. Tabii köprü görevi gören adaptörü ethernet kablosuyla modeme bağlıyorsunuz(kablo kutudan çıkıyor, hatta 2 tane çıkıyor).
    Daha sonra telefon tablet neyden bağlanacaksanız ondan wifi ağlarını tarayın , netmaster adıyla yeni bir tane görecek, alet kendinden şifreli, wifi şifresi büyük adaptörün üzerinde wifi key olarak yazıyor. İsterseniz bilgisayar üzerinden değiştirebilirsiniz şifreyi ama hiç gerek yok gayet uzun ve güvenilir bir şifre. Tüm cihazlarda da farklı bu şifre. İsterseniz daha sonra sadece wifi extenderı tek olarak satın alabilirsiniz, aynı köprü üzerine 8 tane wifi extender bağlanabiliyor. Ürün şu an en ucuz Gold bilgisayarda, ben net üzerinden aldım ertesi gün elimdeydi. Sadece wifi extender(büyük adaptör) 106 lira civarı ama açıkçası gerek yok çünkü adaptörü istediğiniz odaya götürüp takabilirsiniz anında çalışmaya başlıyor. Yani tek kelimeyle mükemmel bir cihaz.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

powerLINE adaptörleri aynı faz üzerinde 300 metreye kadar veri kaybı yaşamaksızın iletişim kurmanızı sağlar. Özellikle kablosuz iletişim problemleri ve online oyun sistemleri için %100 çözüm sağlar. Genellikle farklı daireler farklı fazlarda olduğu için daireler arası powerLINE ağı kurmanız mümkün olmayacaktır. Yine de, bir elektrikçinin elektrik panosunu kontrol etmesini sağlayarak faz dağılımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

powerLINE teknolojisiyle ilgili ayrıntılı bilgi içinwww.powerlinenedir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Merhaba,

powerLINE adaptörleri aynı faz üzerinde 300 metreye kadar veri kaybı yaşamaksızın iletişim kurmanızı sağlar. Özellikle kablosuz iletişim problemleri ve online oyun sistemleri için %100 çözüm sağlar. Genellikle farklı daireler farklı fazlarda olduğu için daireler arası powerLINE ağı kurmanız mümkün olmayacaktır. Yine de, bir elektrikçinin elektrik panosunu kontrol etmesini sağlayarak faz dağılımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

powerLINE teknolojisiyle ilgili ayrıntılı bilgi içinwww.powerlinenedir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Hocam ben wireless le alt komşudan bağlanıyorum her odada çekmiyor tavsiyeniz varmı nasıl bir sistem kurabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: leeeooon

quote:

Merhaba,

Saygılarımızla,

Hocam ben wireless le alt komşudan bağlanıyorum her odada çekmiyor tavsiyeniz varmı nasıl bir sistem kurabilirim

Repeater yapan bir cihaz alacaksin
    Butce ne kadar

• leeeooon kullanıcısına yanıt
    http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/wre2205.shtml?t=p bunu deneyebilirsin güzel bir cihaz işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: byvodoo

http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/wre2205.shtml?t=p bunu deneyebilirsin güzel bir cihaz işini görür

Hocam toki evleri bunlar işe yararmıki 50-60 tl halledebilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: leeeooon

quote:

Merhaba,

Saygılarımızla,

Merhabalar,

Eğer daireler aynı elektrik fazı üzerindeyse powerLINE ürünlerini kullanabilirsiniz. Ancak, genellikle daireler farklı fazlardadır. Bu durumda bir Kablosuz AP-Router ile köprüleme yaparak sinyali güçlendirebilirsiniz.

WDS-300 Kablosuz AP-Router ürünümüzü inceleyebilirsiniz:http://netmaster.com.tr/urun/60

Ayrıntılı bilgi ve tüm sorularınız için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.