Şimdi Ara

PowerPointte Sunumda daire çizebilir miyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar diyelim power pointte bir resim veriyorsunuz

ve resimde bazı noktalara dikkat çekmek için daire içine almak istiyoruz

diyelim 2 nokta var dikkat çekeceğimiz.

sunum içerisinde orası canlı şekilde daire çizecek

sonra ki sayfa da diğer nokta gene daire içerisinde alınacak.

anlatabildim mi acaba

• Resimde de göstermeye çalıştığım gibi daire içine alacağınız tere daireyi çizin ve seçili iken animasyon ekleyin. Animasyonu tıklama ile çalıştıracaksanız, resimdeki gibi tıklatıncayı seçin. Umarım sorununuzu doğru anlamış ve çözümü doğru olarak verebilmişimdir. Eğer ofis 2007 değil de daha aşağı sürüm kullanıyorsanız da daireyi sağ tıklayıp animasyon ekle gibi bir seçenek olmalı oradan halledebilirsiniz. Kolay gelsin.

• office 2002 yani office xp kullanıyorum hocam

daireyi çizin demişinde nassi :(

orasını anlayamadım
  • Çizim çubuğu aktif olmalı. Sanırım Görünüm --> Araç Çubukları --> Çizim den aktif ederseniz aşağıda çizim çubuğu belirecektir. Oradan daireyi seçerek sunu üzerinde istediğiniz yere fare yardımıyla daire veya elips çizebilirsiniz.
  • içi yeşil oldu :((((

ben boş daire olark düşünmüştüm

hocam sana da zahmet verdik :)
  • İçi yeşil dolu olması default ayarlarından'dır. Siz daireyi seçili duruma getirdikten sonra, fare daire üstünde iken sağ tıklayın ve otomatik şekil biçimlendirden gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

• üstat ilgine çok teşekkür ederim biraz kurcaladım bayağı farklı seçenekler çıktı.

yalnız şunu bulamadım. daire bir noktadan başlayacak, 360 derece daire çizerek başladığı noktada biterek daireyi tamamlayacak.

aklımdaki bu idi, farklı ortaya çıkış şekilleri var ama bu şekildeki göremedim.

bu şekilde olma imkanı var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tesekuler anlatım ıcın
  • quote:

Orjinalden alıntı: aahastra

üstat ilgine çok teşekkür ederim biraz kurcaladım bayağı farklı seçenekler çıktı.

yalnız şunu bulamadım. daire bir noktadan başlayacak, 360 derece daire çizerek başladığı noktada biterek daireyi tamamlayacak.

aklımdaki bu idi, farklı ortaya çıkış şekilleri var ama bu şekildeki göremedim.

bu şekilde olma imkanı var mı?

Aslında Ofis2007 kullansaydınız bunu kolaylıkla yapardınız. Şöyle ki:
    Şekli çizdikten sonra Yukarıda araç çubuğunda Animasyon sekmesinden Özel Animasyon'u seçiyoruz. Sağ tarafta Özel Animasyon için görev bölmesi gelecek (ben bu şekilde adlandırdım ) buradan Efekt ekle --> Hareket yolları --> Özel yol çiz --> Serbest form' u seçiyoruz. Hareket güzergahını slayt üzerinde işaretliyoruz. Bu kadar. Resimlerden de görüldüğü gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: İstanbullu1

tesekuler anlatım ıcın

Rica ederim.

• http://rapid share.com/files/202522439/www.ce1egitim.com.pps.html
    daireye efekt verdim iki yönlü açılıyo. efekt seçeneklerini kurcalarsan belki istediğini de yapanı vardır. Sanırım bu da işini görebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.