Şimdi Ara

Excel'de tabloları döndürebilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
25.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde excelde oluşturduğum bir tablo var,bu tabloyu saat yönünde 90 derece çevirmek istiyorum,bunu nasıl yapabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de Tabloları Döndürme

Excel'de tabloları döndürmek, verilerinizi farklı bir perspektiften görüntüleyip analiz etmenize olanak tanır. Tabloları yataydan dikeye veya dikiden yataya döndürebilirsiniz.

Excel Yatay Tabloyu Dikey Yapma

Bir yatay tabloyu dikey yapmak için şu adımları izleyin:

1. Tabloyu seçin.
    2. "Kopyala"ya (Ctrl + C) tıklayın.
    3. Yeni bir çalışma sayfasına gidin veya mevcut bir çalışma sayfasında yeni bir konum seçin.
    4. "Özel Yapıştır"a tıklayın (Ctrl + Alt + V).
    5. "Transpoze" seçeneğini seçin ve "Tamam"a tıklayın.

Excel Tabloyu Yan Çevirme

Bir tabloyu yan çevirmek için aynı adımları izleyin, ancak "Transpoze" seçeneğini seçmek yerine aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz gerekir:

1. "Değerler"i seçin (yalnızca hücre değerlerini yapıştırmak için).
    2. "Tamam"a tıklayın.
    3. Gerekliyse, yeni tabloyu formatlayın (başlıklar, kenarlıklar vb.).

Excel Dikey Tabloyu Yatay Yapma

Bir dikey tabloyu yatay yapmak için yukarıdaki adımları tersten uygulayın:

1. Tabloyu seçin.
    2. Kopyalayın (Ctrl + C).
    3. Yeni bir konuma gidin.
    4. Özel Yapıştır'a tıklayın (Ctrl + Alt + V).
    5. "Transpoze" seçeneğini seçin ve "Tamam"a tıklayın.

Excelde Tabloyu Yan Çevirme

Tabloları Excelde yan çevirmek için yukarıda açıklanan "Excel Tabloyu Yan Çevirme" bölümündeki adımları kullanın.

Excel'de Dikey Tabloyu Yatay Yapma

Excelde dikey bir tabloyu yatay yapmak için "Excel Dikey Tabloyu Yatay Yapma" bölümündeki adımları izleyin.

Excelde Yatay Tabloyu Dikey Yapma

Excelde yatay bir tabloyu dikey yapmak için "Excel Yatay Tabloyu Dikey Yapma" bölümündeki adımları uygulayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tabloyu tamamen seçip Ctrl+1 komutunu dene pencere çıkacak orda hizalamaya gel orda derece ayarları olacak ordan olması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: superdeve14

tabloyu tamamen seçip Ctrl+1 komutunu dene pencere çıkacak orda hizalamaya gel orda derece ayarları olacak ordan olması lazım

böyle yaptığım zaman her bir hücre kendi içinde dönüyor,ben tabloyu kenarlarından tutup 90 derece çevirmek istiyorum.
  • Çıkan menüden metin yönünü belirle. Sen veri girişi yaptıkça tablo dönecektir.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 6 Aralık 2011; 10:08:52 >
  • oldugu gibi kopyala power pointte cerceve keneraından tut 90 derece cevır sonra bos excel sayfası ac oldugu gıbı power pointten oraya kopyala dene bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 9 Nisan 2008; 9:22:10 >
  • Eğer 90 derece cevirmekten kastınız transpoze etmekse (satırlar sütun, sütunlar satır olacak şekilde), tablonun tümünü seçip kopyaladıktan sonra, boş bir sayfada edit-paste special (düzen-özel yapıştır) dan açılan penceredeki sağ alt köşedeki transpoze (işlemi tersine çevir) tikini seçip OK lerseniz döndürecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: smokesnake

Eğer 90 derece cevirmekten kastınız transpoze etmekse (satırlar sütun, sütunlar satır olacak şekilde), tablonun tümünü seçip kopyaladıktan sonra, boş bir sayfada edit-paste special (düzen-özel yapıştır) dan açılan penceredeki sağ alt köşedeki transpoze (işlemi tersine çevir) tikini seçip OK lerseniz döndürecektir.

evet,bundan bahsediyordum,teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smokesnake

Eğer 90 derece cevirmekten kastınız transpoze etmekse (satırlar sütun, sütunlar satır olacak şekilde), tablonun tümünü seçip kopyaladıktan sonra, boş bir sayfada edit-paste special (düzen-özel yapıştır) dan açılan penceredeki sağ alt köşedeki transpoze (işlemi tersine çevir) tikini seçip OK lerseniz döndürecektir.

bravo
  • 2 yıl sonra bir teşekkür de benden... Fonksiyonun nerede olduğunu unutmuştum. Ara tara, en sonunda burada çözüme kavuştum. Sağol bilader.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smokesnake

2 yıl sonra bir teşekkürde benden..kaç gündür bunu arıyorum..birde yeni office de herşey daha da karışık..teşekkürler dumanyılan..;)
  • 3 yıl sonra da ben tesekkur edeyim.. tam da aradıgımn sey idi
  • 4 yıl sonra da ben tesekkur edeyim.. tam da aradıgımn sey idi Teşekkür etmek için üye oldum :)
  • 4-5 YIL SONRA GÖRDÜK SORUYU BÖYLE ŞEYLERE HERKESİN İHTİYACI VAR BAKIN CEVAP YAZANLAR BİLE ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞ HEP
    NEYSE...SAYFA DÜZENİNDE YÖNLENDİRME YE TIKLA DİKEY YATAY SEÇENEKLERİ YATAY DE SAYFADA YATAY ÇALIŞRSIN DİKEYE SIĞMAYAN TABLO YATAYA SIĞACAKTIR.
    GÖRÜNÜMDEN SAYFA DÜZENİ MODUNU ETKİNLEŞTİR BİR A4 TEN TAŞIP TAŞMADIĞINI ANLARSIN
  • 6 sene sonra ben teşekkür etmiyorum, çünkü sadece tabloyu döndürmek istiyorum transpoze değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smokesnake

9 yıl sonra teşekkürler bilgi için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 yıl sonra bir teşekkürde benden çok işime yaradı bu bilgi.
  • 13 üncü yıl teşekkürü benden gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.