Şimdi Ara

Excel'de basit bir toplama işlemini yapamıyorum bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağı doğru sütünlarda örnek: 503.0 25.0 12.0 gibi her sayının yanında nota ve sıfır var. ilk sayı a1 de son sayı a300de. Ben tüm sayıları =topla(a1:a300) yapınca sonuç 0 çıkıyor. Toplama işaretiyle yapınca da aynısı oluyor. Hücre biçimlendirmeden ondalık basamak yanındaki sayı sayısını sıfır yapınca da noktanın yanındaki 0 lar gitmedi nasıl toplama yapabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de Toplama İşlemi Yaparken Sıfır Sonucu Alma Sorunu ve Çözümleri

"Excel'de toplama yapıyorum 0 çıkıyor" veya "Excel toplama sonucu sıfır çıkıyor" gibi hatalarla karşılaşıyorsanız, bu problem çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu yazıda, Excel'de toplama işlemlerinde sıfır sonucu alma sorununu çözmek için adım adım yönergeler sunacağız.

Olası Nedenler ve Çözümleri:

• Boş Hücreler: Toplamak istediğiniz hücre aralığında boş hücreler varsa, Excel bunları sıfır olarak yorumlayabilir ve toplam sonucunu etkileyebilir. Boş hücreleri doldurun veya bunları toplama işleminizden hariç tutun.
    • Metin Biçimi: Toplamak istediğiniz hücreler metin formatındaysa, Excel bunları sayı olarak tanımayabilir ve toplama işlemi 0 ile sonuçlanabilir. Hücreleri sayı biçimine dönüştürün.
    • Yuvarlama: Toplama işleminde yuvarlama kullanılıyorsa, sonuçta küçük sayılar yuvarlanarak sıfır olabilir. Yuvarlamayı kaldırın veya daha az yuvarlama ondalık basamağı kullanın.
    • Gizli Karakterler: Bazen, hücrelerde görünmeyen boşluklar veya diğer karakterler olabilir. Bu karakterler Excel'in toplama işlemini bozabilir. Hücreleri veya aralığı temizleyin ve yeniden deneyin.
    • Formül Hataları: Toplama işleminizde hatalı formüller varsa, sonuçta 0 ile sonuçlanabilir. Formüllerinizi kontrol edin ve herhangi bir hata olup olmadığını araştırın.

Ek İpuçları:

• Hücre aralığınızı kontrol edin ve hatalı olabilecek verileri belirleyin.
    • Toplama işleminizi manuel olarak hesaplayarak Excel sonucunu doğrulayın.
    • Çalışma kitabınızı başka bir kullanıcıyla paylaşın ve sorunun onların bilgisayarlarında da olup olmadığını kontrol edin.
    • Excel'inizin güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun.

Bu adımları takip ederek, "Excel'de toplama 0 çıkıyor" veya "Excel toplam sıfır çıkıyor" sorununuzu çözebilir ve doğru toplama sonuçları elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çaça bi ss atsana anlamadım bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Aşağı doğru sütünlarda örnek: 503.0 25.0 12.0 gibi her sayının yanında nota ve sıfır var. ilk sayı a1 de son sayı a300de. Ben tüm sayıları =topla(a1:a300) yapınca sonuç 0 çıkıyor. Toplama işaretiyle yapınca da aynısı oluyor. Hücre biçimlendirmeden ondalık basamak yanındaki sayı sayısını sıfır yapınca da noktanın yanındaki 0 lar gitmedi nasıl toplama yapabilirim?
    ondalık kısım noktayla değil virgülle ayrılmıyormu excelde , noktaları virgül yapmayı dene.muhtemenelen noktalı olunca fark bi formatta algılıyor karakterleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilaldem12

çaça bi ss atsana anlamadım bişi

Şu sayıları toplayamıyorum. Hepsinin sonunda nokta ve sıfır var. 0 ı silemiyorum noktayı da virgül yapamıyorum. ctrl+h yapınca değiştirme seçeneği geliyor ama orda napacamı bilemedim noktaları nasıl virgül yapabilirim?

• quote:

quote:

Şu sayıları toplayamıyorum. Hepsinin sonunda nokta ve sıfır var. 0 ı silemiyorum noktayı da virgül yapamıyorum. ctrl+h yapınca değiştirme seçeneği geliyor ama orda napacamı bilemedim noktaları nasıl virgül yapabilirim?

=topla(c2:c33)

sayılar kaçtan başlıyosa ilk onu yaz ben C2 den başlıyo farz ettim.
    kaçıncı sütunda bitiyor ise iki noktadan sonra oraya yaz ben C33 de bitiyor farz ettim.

bu kodu boş bi sütuna yaz toplaması lazım.yada bu kodu bılıyosun sorunun başka. orasını bılmıyorum

• quote:

quote:

quote:

=topla(c2:c33)

sayılar kaçtan başlıyosa ilk onu yaz ben C2 den başlıyo farz ettim.
    kaçıncı sütunda bitiyor ise iki noktadan sonra oraya yaz ben C33 de bitiyor farz ettim.

bu kodu boş bi sütuna yaz toplaması lazım.yada bu kodu bılıyosun sorunun başka. orasını bılmıyorum

Kardeş biliyorum onu da bu formülü yazınca sonuç sıfır çıkıyor. Sorun şu muhtemelen sayılar arasında virgül olsa toplayacak ama nokta olduğundan toplamıyor.

• ondalık , ile gösterilir . çarpma anlamı taşır :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır düzelttim sonunda oldu teşekkürler.
  • UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.