Şimdi Ara

Ameliyat oldum. Sonrası yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
28.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu yaz temmuz ortalarında apandisit ameliyatı oldum.. Gazlı içeçekler yasaklandı 4-5 ay.. Birde afedersiniz ama kabız olmamam söylendi.. Simdi yine afedersiniz ama tuvalete çıkamıyorum.. Yani karnımda ameliyat dikişi olduğu için kendimi zorlayamıyorum.. Dikiş açılmasın diye. Fakat afedersiniz ama tuvalete çıkamadığım içinde karnım ağırmaya başladı.. Kabız felan olduysam ne önerebilirsiniz.. Neler yapabilirim arkadaslar bi yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panzer_ -- 11 Ağustos 2008; 20:14:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ameliyat Sonrası Büyük Tuvalet

Ameliyat sonrası büyük tuvalete gitmek zor olabilir ve endişe verici olabilir. İşte ameliyat sonrası büyük tuvalet konusunda bilmen gerekenler:

• Ne Zaman Büyük Tuvalete Çıkmalısın: Çoğu durumda, ameliyattan sonraki ilk 24-48 saat içinde büyük tuvalete çıkman gerekecektir. Doktorun sana bu konuda özel talimatlar verecektir.
    • Apandisit Ameliyatı Sonrası: Apandisit ameliyatı geçirdiysen, ameliyattan sonraki ilk birkaç gün içinde bağırsak hareketlerin yavaşlayabilir. Bu, kullanılan anestezik ve ağrı kesicilerin etkisiyle oluşur.
    • Büyük Tuvalet Yapamama: Ameliyattan sonra büyük tuvalet yapamamak, özellikle ağrı veya rahatsızlık yaşayanlar için yaygındır. Bu durum, ağrı kesicilerin bağırsak hareketlerini yavaşlatması veya ameliyat sırasında kullanılan sütürlerin bağırsak hareketlerini engellemesi nedeniyle ortaya çıkabilir.
    • Büyük Tuvalet Nasıl Yapılır: Ameliyattan sonra büyük tuvalet yapmakta zorluk çekiyorsan, aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsin:
      • Yeterli sıvı tüket.
      • Yürüyüş gibi hafif egzersizler yap.
      • Dışkıyı yumuşatmak için laksatif kullan.
    • Tuvalete Çıkamama: Ameliyattan sonra birkaç gün boyunca tuvalete çıkamazsan, doktoruna başvurmalısın. Bağırsak tıkanıklığı veya diğer komplikasyonlar olabilir.

Ameliyat sonrası büyük tuvalete gitmekle ilgili endişelerin varsa, doktorunla konuşmaktan çekinme. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde rahat ve sağlıklı kalmana yardımcı olmak için sana rehberlik edebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kuru kayısı ye

meyve öneririm sık sık sürekli meyve.
  • Ben de o ameliyatı oldum.Sakın zorlama arkadaşım.Bir eczaneye git.Derdini anlat.Onlar ilacı verirler.Zorlarsan içerdeki dikişlerin açılır.
  • hocam dikkat et sakın zorlama. Belki aynı şey deil ama bende ameliyattan sonra (bacağımadan) kabız olmustum. hiçbir ilaç fayda etmedi. cok sıkıntılı saatler yaşadım.karnım patlayacak gibi oldu.sonunda 4\3 cay bardağı sıvı yağ içtim ve içimdekileri anca eritebildim.aklında olsun zor durumda kalırsan mutlaka dene
  • mesela günde bikerede 1litre ayran içtiğim zman 2 saat içinde doğru tuvalete cırıcr :D

en kesin yöntem kaynamış mısır yedikten sonra hemen üstüne buz gibi olcak ama direk bi şişie su iç sonra sen durduramazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel Hayvan -- 11 Ağustos 2008; 20:24:40 >
  • Dostum kayısı alamıyor isen kayısı meyve suyundan al. Sık sık için 3-5 saat kalmaz cırcırsın. Bu arada geçmiş olsun : ))
  • Bir Malatya lı olarak kuru kayısı öneririm
    Bendede kabızlık sorunu var geçen gün 10 tane yedım az kaldı cırcır oluyordum (ciddiyim)
    Bol bol su iç bu arada. Sabah aç karnına ılık suyu ihmal etme.
    Zaten suyu düzene bindirirsen, geregi kadar alırsan kabızlık kalkar ortadan. En azından bende öyle oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 11 Ağustos 2008; 20:31:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    REFLÜ OLDUM ACİL YARDIM
    7 yıl önce açıldı
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kuru kayısı ye. Fazla kendini zorlama ağır kaldırma. Geçmiş olsun. Bende bilirim onun ağrısını sancısını.
  • Geçmiş olsun.
  • kuru kayısı ye ama turuncu olanlardan değil kahverengi olanlar var günebakan mi ne deniyo onlar acayip rahatlatıyo bağırsağı

geçmiş olsun...
  • ahhhh çok fecii bişi bilmm miii martta bnde olmuştum ....
    trankobuskas~~TRANKO-BUSKAS~~ sndirim sistemi düzenleyici bi ilaççtır doktor tavsiyesnde almanı öneririm

metrospazm diede bi ilaç wardıı

aman tikkat daha 7kat dikiş var içindee enaz 1sene gerekiomuş iç dikşlerin kaynaması olayı

kuru kayısıda işe yarıyorr doğal yani ilaç almadan bunuda kullanabilirsin

haaa geçmiş olsn bu aradaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 11 Ağustos 2008; 20:44:31 >
  • Geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.