Şimdi Ara

Balık yedikten ne kadar süre sonra yoğurt yenmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
27.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarım kilo hamsi yiyeli yaklaşık 5.30 saat oldu ve taze olup olmadığını bilmiyorum, belki buzhane balığıdır ancak o kadar bayat olmadığı ortadaydı. Şimdi canım çok fena yoğurt çekti, yesem sorun olur mu? Adam süt içtiği için ölmüş?
    Habertürkwww.haberturk.com
    Balık yedikten sonra kakaolu süt içen genç hayatını kaybetti!
    http://m.haberturk.com/saglik/haber/1456934-balik-yedikten-sonra-sut-icen-universite-ogrencisi-zehirlendi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt Yenir?

Balık ve yoğurt, besin değeri yüksek gıdalardır. Ancak bu iki gıdayı birlikte tüketmenin bazı olası etkilerini dikkate almak önemlidir.

Balık tükettikten sonra yoğurt yemek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, balık türüdür. Yağlı balıklar (somon, ton balığı, uskumru gibi), sindirim süresi daha uzun olan proteinler içerir. Bu nedenle, yağlı balık yedikten sonra yoğurt tüketmek için en az 2-3 saat beklemen önerilir.

Buna karşılık, yağsız balıklar (tilapia, mezgit, dil balığı gibi) daha kolay sindirilir. Yağsız balık yedikten sonra yoğurt yemek için yaklaşık 1-2 saat beklemek yeterli olabilir.

Ayrıca, yoğurdun miktarı da dikkate alınmalıdır. Az miktarda yoğurt (yaklaşık 1 kase) balıkla birlikte tüketilebilirken, daha büyük miktarlarda yoğurt sindirimi yavaşlatabilir.

Genel olarak, balık yedikten sonra yoğurt tüketmek için şu önerilere uyabilirsin:

• Yağlı balık yedikten sonra en az 2-3 saat bekle.
    • Yağsız balık yedikten sonra yaklaşık 1-2 saat bekle.
    • Az miktarda yoğurt tüket.

Bu önerilere uyarak, balık ve yoğurt dahil olmak üzere farklı besin gruplarından dengeli ve sağlıklı beslenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fıstıklı olsun
  • ben hamsiden sonra hemen yoğurt yiyorum boğazım temizlensin diye bi şey olmuyor hatta çay bile içiyorum
  • An itibariyle bir kase Dost tava yoğurt şu an midede. Eğer foruma uzun süre giremezsem anlayın ki hakkı rahmetine kavuşmuşumdur. Kendinize iyi bakın.

• Hocam ben süt de içiyorum merak etmeyin bir şey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltioPasha

Hocam ben süt de içiyorum merak etmeyin bir şey olmaz.

Balık bayatsa bile mi

• Balığın yanında yoğurtlu meze yerim bugüne kadar zararı olmadı bundan sonra da olmaz inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: biradamdiro

quote:

Orijinalden alıntı: UltioPasha

Hocam ben süt de içiyorum merak etmeyin bir şey olmaz.

Balık bayatsa bile mi

Hocam balık da sorun varsa süt içmenize gerek yok zaten etkisini gösterir. Ama tabiki de balığın tazeleğinden emin değilseniz yememek veya içmemekte fayda var.

• 03.08

Hafiften mide bulantısı başlamaya başladı...

• Balığın taze olduğuna eminseniz (belli olur aslında saatler geçince) yiyebilirsiniz.

Taze balık yoğurt vs. bir şey yapmaz banıp ye istersen
  • Sana yemin ederim, bu yaz taze sardalyayla beraber birkaç kez yoğurt yemişimdir canım çektiği için. Bir şey olmadı. Hamsi yeni çıktığından bir şey olmaz.
  • Aynı anda yiyebilirsin herhangi bir sorun olmaz ancsk tek şart balık taze olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Aynı anda yiyebilirsin herhangi bir sorun olmaz ancsk tek şart balık taze olmalı

Yok öyle birşey tamamen bir mit bu

Balık taze de olsa bayat da olsa yoğurt hiçbirşey yapmaz insana

Ha balık zehirler sen yoğurt yaptı dersin o senin bileceğin iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyuntulu -- 11 Eylül 2017; 6:59:42 >
  • Balık değil yoğurt bozuk olursa lan.

• yaklasik 1 ay boyunca her aksam yemeginde 1 kase yogurt, bir konserve ton baligi ve az miktar yulafi karistirarak yaptigim tarif ile beslendim.Hic birsey olmasi hocam.Ama uyarmam gerekir,bünye meselesi olabilir.

• Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Ton balık olduğundan konservede darbe yoksa bayatlamaz ama gidip köşe başından balık ekmek yer üzerine ayran içer yoğurt yersen ölebilirsin.

Yoğurt yiyecek zamanmı yok başka zaman yersiniz olur biter ne diye riske giriyorsunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.