Şimdi Ara

Letgo’da dolandırıldım arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
8.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 550 TL hesabına para geçtim. Ürünü kargolamadan tabii ki.
    Akabinde beni engelledi.

Letgo Kullanıcı Adı: Gülsüm Ateş
    Banka Hesap Adı: Derya Budak
    Telefon numarası: +90 534 554 34 70
    Google Cep Telefonu Sorgu Sonucu: Recepbudak41 rumuzlu, sosyalsepet.com sitesinde bir şey paylaşmış.
    Banka: Antalya Kepez - Yapı ve Kredi Bankası - Derya Budak

Şimdi biz kimseye güvenemeyecek miyiz arkadaşlar?

İlk kez başıma geliyor. Çok sık kullanırım ikinci el alışverişi.

Whatsapp görüşmelerinde kendi yazdıklarını da silmiş.çara sıra da açılıyor telefon hattı, çalıyor yani. Ama açmıyor.

Savcılıktan bir şey çıkar mı?

Hani parasında da değilim. Gücüme gitti. Ama ürün de uygundu çok, hatam var elbette.

Ekleme 1: Adam her yerde Recep Budak ismi ile telefonunu paylaşmış. Hiç mi korkuları yok acaba?

Düzeltme: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 12 Haziran 2021; 18:0:58 >

• Geçmiş olsun...

Gidin savcılığa dilekçeyle şikayet edin. Almaya çalıştığınız ürünün linki, kendi konuşmalarınız ve dekont ile.

Parayı geri alamazsınız ama başkasının canının yanmasını önlersiniz.

-Kullanıcı adı ve hesap adının farklı isimlerde olduğundan köfteyi çakmanız gerekiyordu... Kadın hesaplarını kullanarak dolandırma yöntemi de klasik bir şey oldu.

Yapay Zekanın Yanıtı

Letgo'da Dolandırıcılıktan Korunma ve Ne Yapılması Gerekenler

Letgo, ikinci el eşyaların alınıp satılabildiği popüler bir platformdur. Ancak, ne yazık ki platformda dolandırıcılık vakaları da yaşanabilmektedir.

Letgo Dolandırıcılığı

Letgo'da dolandırılma yöntemleri arasında en yaygın olanlar şunlardır:

• Sahte ilanlar: Sahte ürünlerin veya hizmetlerin ilan edilmesi ve ödeme yapıldıktan sonra ürünü almamak.
    • Telefon dolandırıcılığı: Sahte Letgo temsilcileri arayarak kişisel bilgiler veya banka hesap numarası gibi hassas bilgileri almaya çalışmak.
    • Ödeme tuzakları: Sahte ödeme yöntemleri veya güvenli olmayan ödeme platformları kullanarak sizi dolandırmak.

Dolandırıldım Ne Yapmalıyım?

Eğer Letgo'da dolandırıldığını düşünüyorsan şu adımları uygulamalısın:

• İlgili yetkililere bildir: Polis veya Tüketici Hakem Heyeti gibi ilgili mercilere şikayette bulun.
    • Letgo destek ekibine ulaş: Letgo'nun destek ekibine ulaşarak dolandırıcılığı bildir ve yardım iste.
    • Kanıt topla: Dolandırıcılığın kanıtı olarak konuşmaların ekran görüntülerini, e-postaları ve banka hesap dökümlerini sakla.
    • Kişisel bilgilerini koru: Dolandırıcılar hassas kişisel bilgilerini ele geçirmiş olabileceğinden şifrelerini değiştir ve kredi geçmişini izle.
    • Diğer kullanıcıları uyar: Letgo topluluğu forumlarında veya sosyal medyada dolandırıcılığı diğer kullanıcıları uyarmak için paylaş.

Kendini Koruma İpuçları

Letgo'da dolandırıcılıktan korunmak için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Şüpheli ilanlara karşı dikkatli ol: Çok düşük fiyatlı veya gerçek dışı görünen ilanlardan kaçın.
    • Kişisel olarak buluş: Mümkünse, ürünleri kişisel olarak kontrol et ve ödemeyi teslim aldıktan sonra yap.
    • Güvenli ödeme yöntemlerini kullan: PayPal veya banka havalesi gibi güvenli ödeme yöntemlerini tercih et.
    • Letgo uygulaması dışındaki ödemeleri reddet: Letgo Temsilcileri asla sizden uygulama dışı ödeme talep etmez.
    • Kişisel bilgilerini paylaşma: Letgo kullanıcılarıyla isim, adres veya banka hesap numarası gibi kişisel bilgilerini paylaşma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun...

Gidin savcılığa dilekçeyle şikayet edin. Almaya çalıştığınız ürünün linki, kendi konuşmalarınız ve dekont ile.

Parayı geri alamazsınız ama başkasının canının yanmasını önlersiniz.

-Kullanıcı adı ve hesap adının farklı isimlerde olduğundan köfteyi çakmanız gerekiyordu... Kadın hesaplarını kullanarak dolandırma yöntemi de klasik bir şey oldu.

• Sylisyum kullanıcısına yanıt
    Hesap kadın, konum İstanbul. Telefonu açan adam, konum sözde Sakarya.
    Teşekkür ederim bu arada.
    Ben de aradım; ama bulamamıştım. Sağ olun.
    Nerede çıktı bu sonuç?
  • Gereqsiz kullanıcısına yanıt

pm attım.

• Truecaller Sorgulamasında 0 534 554 34 70 numarası Prezy Recep yazıyor. Haram zıkkım olsun. Milletin parasına göz koymak bu devirde iyice yaygınlaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pratikcan -- 12 Haziran 2021; 15:48:45 >
    Tamam. Bakıyorum. Teşekkür ederim.
  • Pratikcan P kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun.
  • Adamın telefonu şu an açık. Ama açmıyor telefonumu.

Sizce de çok enteresan değil mi?

Hala devam ediyor belki de dolandırmaya.
  • Demek ki kullandığınız uygulama üzerinden sohbet etmek gerek.

Misal Letgo aracılığıyla dolandırıldım aslında.

Ama Letgo, sohbet buradan yapın başka platforma gerek yok diye zaten uyarıyor.
  • Telefonu mu açtı yanlışlıkla… Sonra kapattı. Sonra 10 dakika geçince aradı beni, Semih dedi… Sonra sesin gelmiyor diyerek kapattı telefonu. Engeli bazen kaldırıyor, bazen engelliyor. Tuhaf bir durum.
  • Direkt savcılığa şikayette bulun. Ekran görüntüleri çıktılarını vs. yanına al giderken. Yıllar önce başıma bu tarz bir durum geldi. Süreç uzun sürdü(yaklaşık 2 yıl kadar). Fakat başka dolandırılanlar da şikayette bulunduğu için dolandırıcı hakkında takip oldu. 2 sene sonunda paramı geri aldım. Şikayette bulunmazsan adam dolandırmaya devam edebilir.

• [F][u][r][k][a][n] [ kullanıcısına yanıt
    CİMER’e yazdım şimdilik. Malum haftasonu. Pazartesi günü savcılığa gideceğim.
  • Adam zaman zaman Whatsapp engelini kaldırıyor. Yazdıklarımı okuyor.
  • Çevrimiçi bekliyor öyle. Sonra engelliyor. 3-5 saat sonra da kaldırıyor engeli.

Dolandırıcının sa manyağına denk geldim.
  • ben 50 tl atarken bile tereddüt ediyorum hocam,geçmiş olsun

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Gonzales.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.