Şimdi Ara

Roaccutane fazla doz aldım ölüyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
29.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haftaya hatunla buluşacam ve çok cips kola yedim nasıl olsa ilaç kullanıyorum sivilce artık çıkmıyor dedim ki 3-4 tane sivilce çıktı alnımda

sinirlendim ben de 1 gün içinde 40 mg doz almam gerekirken 5 gündür günlük 200 mg alıyorum süreç hızlansın diye
    dün gece bi anda fenalaştım her tarafımı ter bastı soyundum balkonda uyumaya çalıştım başım ağrıyor başım dönüyor gözlerim yaşarıyor patlıcan gibi morardım hastaneye gidecek halim yoktu uyumaya çalıştım şimdi uyandım fena değilim bir daha bu hatayı yapmayacam az kalsın ölüyodum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane (İsotretinoin) Fazla Doz Alımı

Anahtar Kelimeler: Zoretanin, Aknetrent, Fazla Doz

Roaccutane (İsotretinoin) olarak da bilinen Zoretanin, şiddetli akne tedavisinde kullanılan güçlü bir ilaçtır. Ancak bu ilacın fazla dozda alınması ciddi ve hatta ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Zoretanin Fazla Dozunun Etkileri

Zoretanin fazla dozunun etkileri değişebilir ancak en yaygın belirtiler şunlardır:

• Beyin hasarı
    • Karaciğer yetmezliği
    • Böbrek yetmezliği
    • Solunum yetmezliği
    • Ölüm

Zoretanin Fazla Dozunun Nedenleri

Zoretanin fazla dozunun en yaygın nedenleri şunlardır:

• İlacın yanlışlıkla fazla alınması
    • İntihar girişimi
    • Diğer ilaçlarla birlikte alınması
    • Aç karnına alınması

Zoretanin Fazla Dozunda Ne Yapılmalı?

Zoretanin fazla doz şüphesi varsa derhal tıbbi yardım alınmalıdır. Tedavi seçenekleri, fazla dozun şiddetine bağlıdır ve şunları içerebilir:

• Mide yıkama
    • Aktif kömür uygulaması
    • İntravenöz sıvılar
    • Solunum desteği
    • Diyaliz

Önleme

Zoretanin fazla dozunu önlemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:

• İlacı doktorun talimatlarına göre alın.
    • Aynı anda birden fazla ilaç almayın.
    • İlacı aç karnına almayın.
    • Zoretanin kullanırken alkol tüketmeyin.
    • İlacı çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği bir yerde saklayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

haftaya hatunla buluşacam ve çok cips kola yedim nasıl olsa ilaç kullanıyorum sivilce artık çıkmıyor dedim ki 3-4 tane sivilce çıktı alnımda

sinirlendim ben de 1 gün içinde 40 mg doz almam gerekirken 5 gündür günlük 200 mg alıyorum süreç hızlansın diye
    dün gece bi anda fenalaştım her tarafımı ter bastı soyundum balkonda uyumaya çalıştım başım ağrıyor başım dönüyor gözlerim yaşarıyor patlıcan gibi morardım hastaneye gidecek halim yoktu uyumaya çalıştım şimdi uyandım fena değilim bir daha bu hatayı yapmayacam az kalsın ölüyodum

haftaya hatunla buluşcan sivilcelerin çıkmasın diye bunca şey yaptın şuanda patlıcan gibi gidicen hatunun yanına. belkide hiç gidemicen. belkide şuanda öldün ne bilek. 2 sivilceyle gitsen daha iyidi iki dil atardı geçerdi sivilceler. olmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: Spielberg

quote:

haftaya hatunla buluşacam ve çok cips kola yedim nasıl olsa ilaç kullanıyorum sivilce artık çıkmıyor dedim ki 3-4 tane sivilce çıktı alnımda

haftaya hatunla buluşcan sivilcelerin çıkmasın diye bunca şey yaptın şuanda patlıcan gibi gidicen hatunun yanına. belkide hiç gidemicen. belkide şuanda öldün ne bilek. 2 sivilceyle gitsen daha iyidi iki dil atardı geçerdi sivilceler. olmamış

yok la düzeldim biraz

• Günde 200 mg almış oha oha

1 hafta sonraki konusu "Karaciğerim çöktü napmalıyım"

Ciddiyim günde 200 mg 5 gün.Ölmüşssün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: House-M.D

Günde 200 mg almış oha oha

bişey olmaz la iyileştim
  • Doktorun önerdiği dozlar dışında ilaç almak çok ciddi sonuçlar doğurabilir.
  • quote:

quote:

bişey olmaz la iyileştim

Doktorun 50 mg la başladığı tedaviyi hiç aksatmadım buna rağmen ALT Ve AST Değerlerim 3 katına çıktı. Ben uyarayımda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nick-avatar-mesaj uyumu
  • Git karaciğerine baktır 200 mg nedir ya.
    Bu arada bıyıkların nasıllar?
  • şimdi adama demezler mi sen bol bol aldın o ilacı süresi dolmadan vermiyorlar geri kalan günler ne içecen tüm tedavi sürecinin içine :D
  • quote:

Maks 10 sene sonra karaciğer yetmezliği.
  • 25 günde alman gerekeni 5 günde almışsın ciddiysen yazık sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

şimdi adama demezler mi sen bol bol aldın o ilacı süresi dolmadan vermiyorlar geri kalan günler ne içecen tüm tedavi sürecinin içine :D

biliyorum bunu
    reçetesiz de satan eczaneler var sorun değil :)
  • 2 hafta kullanma ilaç falan.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıstıklı olsun benimki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

şimdi adama demezler mi sen bol bol aldın o ilacı süresi dolmadan vermiyorlar geri kalan günler ne içecen tüm tedavi sürecinin içine :D

biliyorum bunu

Eğer 18 yaşından küçüksen ailene büyüksen sana yan etkilerinden sorumlu değiliz gibi bir anlaşma imza attırıyorlar.

Bu kadar ciddi bir ilaç nasıl olurda reçetesiz satılır?

• quote:

quote:

quote:

biliyorum bunu

Eğer 18 yaşından küçüksen ailene büyüksen sana yan etkilerinden sorumlu değiliz gibi bir anlaşma imza attırıyorlar.

Bu kadar ciddi bir ilaç nasıl olurda reçetesiz satılır?

23 yaşındayım
    reçetesiz satılıyor
    ilacı da abartmayın okadar ciddi değil
    bazen 150 mg alırdım ilaç erken bitsin diye. kolestrol dışında yüksek çıkan değerim olmadı
    bünye alıştı reyiz

• Birazcık beynin varsa doktora gidersin kardeşim. Ben de kullanıyorum günde 50 mg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unknown.

Birazcık beynin varsa doktora gidersin kardeşim. Ben de kullanıyorum günde 50 mg

aylık gidiyorum zaten
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.