Şimdi Ara

Nikotin Bandı ile Sigara Bırakma Günlüğüm (70 gün dayanabildim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
61.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıldır sigara içiyorum. Bu 10 yılın ilk 3 yılında günde 4-5 tane. Sonraki 5 yılında günde yarım paket. Son 2 yılında da günde 1 paket içtim. Bırakmadan önce sigaraya günlük 8TL veriyordum. Bırakmayı çok denedim. En başarılı denemem geçen sene oldu. 3 ay bıraktım. Sonra tekrar başladım. Sürekli bırakacam bırakacam diye içtim. Geçenlerde e-sigara aldım bırakmak için ama onun da buharının aşırı çıkmasından dolayı dışarıda kullanmaya çekindim. Abes duruyordu bence. Sonra nikotin bandı aldım. 9 Kasım 2017 saat 23:30'dan beri sigara içmiyorum. Şu an 3. nikotin bandım kolumda. Valla çok bir etkisi yok gibi hatta belki de hiç yoktur tamamen psikolojiktir. Çünkü sigara isteği hala var ama kararlı olduğumdan ve band takılıyken içmenin tehlikeli olduğunu bildiğimden içmiyorum ve içmeyeceğim de. Nicorette 2. adım 15mg olanını kullanıyorum. 7li paketini 25TL'ye aldım. Günde 1 tane takılıyor. Yani bir hafta beni götürür. Normalde haftada 56TL para veriyordum sigaraya. Sabah takıp gece çıkartıyorsun bandı. Dün gece takılı unuttum ama söylendiği gibi rüyalarımda veya uykumda bir değişiklik olmadı. Bandı her gün aynı yere takmamak gerekiyormuş. İlk gün sağ koluma taktım biraz acıttı sağ kolumu. Dün sol koluma taktım acıtmadı. Bugün tekrar sağ koluma taktım hafif bir acı var şimdi de. Tüysüz bir yere takmak gerekiyormuş. Buraya günlük olarak yazacağım durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 4 Nisan 2018; 16:0:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikotin Bandı ile Sigara Bırakma Günlüğüm (70 Gün Dayanabildim)

Nikotin bandı ile sigarayı bırakma yolculuğu, bireyden bireye değişen bir süreç olsa da, genel olarak bazı ortak deneyimler yaşanmaktadır. Nikotin bandı kullanmayı düşünen kişilerin bu süreci daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için 70 gün boyunca nikotin bandı kullanan bir kişinin deneyimlerini paylaşmak istiyoruz.

Nikotin Bandı İşe Yarıyor mu?

Nikotin bandı, sigara içme isteğini azaltmaya yardımcı olan transdermal bir nikotin replasman tedavisidir. Bandın vücuda bırakılan nikotin miktarı, sigaradan alınan nikotin miktarına eşittir ve bu da yoksunluk belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Ancak nikotin bandının etkinliği kişiden kişiye değişebilir ve herkes için aynı derecede etkili olmayabilir.

Nikotin Bandı Kaç Saat Takılır?

Nikotin bantları, günde 16-24 saat olacak şekilde tasarlanmıştır. En iyi sonuçlar için bandı her gün aynı saatte uygulayıp çıkarmanız önerilir. Bandı gece yatmadan önce çıkarmanız, uyku sırasında yoksunluk belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Nikotin Bandını Bırakınca Ne Olur?

Nikotin bandını bıraktıktan sonra, vücudunuzun nikotine alışması nedeniyle yoksunluk belirtileri yaşayabilirsiniz. Bu belirtiler genellikle hafif ila orta şiddettedir ve zamanla azalır. Yaygın yoksunluk belirtileri arasında sinirlilik, kaygı, baş ağrısı ve iştah artışı yer alabilir.

Nikotin Bandı Takılıyken Sigara İçmek

Nikotin bandı takılıyken sigara içmek, aşırı nikotin alımına yol açabilir ve yan etki riskini artırabilir. Bu nedenle, nikotin bandı kullanırken sigara içmek önerilmez.

Nikotin Bandı Kullanıcı Yorumları

Nikotin bandı kullanıcı yorumları, bandın etkinliğini ve yoksunluk belirtilerini hafifletmedeki başarısını göstermektedir. Ancak, bazı kullanıcılar cilt tahrişi veya baş ağrısı gibi yan etkiler yaşayabilir.

Nikotin Bandı Çıkarıldıktan Kaç Saat Sonra Sigara İçilebilir?

Nikotin bandı çıkarıldıktan sonra, vücudunuzun nikotin seviyelerinin düşmesi birkaç saat alabilir. Bu nedenle, bandı çıkardıktan sonra en az 2-3 saat sigara içmemek önerilir. Bu süre, yoksunluk belirtilerinin başlamasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Nikotin bandı, sigarayı bırakmayı düşünen kişiler için etkili bir yöntem olabilir. Ancak, bireysel sonuçlar değişebilir ve herkes için etkili olmayabilir. Nikotin bandı kullanmadan önce daima bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4. Gün

Bugün yoğun bir gün olmasından ve yavas yavaş bağımlılıktan kurtulmamdan olsa gerek hemen hemen hiç zorlanmadım. Arada aklıma gelmiyor değildi ama mücadelem çok kolay oldu. Hiç zorlanmadım. Arada gelen isteğin de el veya ağız alışkanlığı olduğunu düşünüyorum. Tabi tamamen el ağız alışkanlığı değildir. O sigaranın ciğere vuruşunu bazen insanın canı çekiyor. El ağız alışkanlığını gidermek için veya cok çok zorlandığım durumlarda gecistirmek icin nikotinsiz e sigara likiti almayı düşünüyorum. Bakalım iyi gidiyorum. Kurtulacam bu illetden artık inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5. Gün

En az zorlandığım gündü. Yine yoğun bir gündü. Gün içinde 2-3 kere aklıma geldi ama çok basit bir mücadeleyle kurtuldum içme düşüncesinden. Hatta mücadele bile değildi. Hiç zorlanmadim.İlk günler bandın fasa fiso oldugunu psikolojik etkisinin olduğunu düşünüyordum ama şu an bandın etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önce de defalarca bırakma girişimim olmuştu ama ilk defa bu kadar rahat, zorlanmadan bırakıyorum.

• 9. Gün

7. gün nikotin bandım bitti ve hiçbir eczanede 15mg nikotin bandı bulamadım. Hepsinde 2 veya 4 mglık vardı. İnternetten 6 paket sipariş ettim. Normalde 8 hafta 15mg kullanmam ardından 4 hafta 10mg kullanmam lazım. Son 2 gündür band takmadim. Dün sigara isteği önceki günlere göre daha fazlaydı. Bu psikolojik bir etki de olabilir, cidden nikotin ihtiyacından da olabilir. Ayrıca dün günün büyük bir kısmında bostum, bir isim yoktu. ondan dolayi da zorlanmış olabilirim. Ayrıca nikotinsiz e-sigara likiti aldım. Arada onu tüttürüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 18 Kasım 2017; 8:34:19 >
  • 17. Gün

Sigarasız 17 gün 1 saat
    İçilmeyen sigara sayısı: 341
    Kazanılan para: 136TL
    Kazanılan hayat: 2 gün 14 saat

An itibariyle 17 gün 1 saat oldu. Arada bi 4-5 gün nikotin bandı takmadım ama o günlerde de sıkıntı yaşamadım. İnternetten sipariş ettiğim bantlar geldi. Bantlara artık ihtiyacım kalmadığını düşünsem de takmaya devam ediyorum. İşimi garantiye alıp tedaviyi tam uygulamak istiyorum. Çok rahat ilerliyorum. Akşam eve gelince 3mg nikotinli elektronik sigara içiyorum. Onu da istesem içmem. Keyfine içiyorum. Zaten elimde fazla likit kalmadı. O da bir haftaya biter. Bitince de bir daha likit almam. Sigaraya başladığımdan beri sadece üniversite 1. sınıfta bir ay hiç içmeden dayanabilmiştim. Onun dışında hiçbir zaman 17 güne ulaşamamıştım. Artık kurtuldum diyebilirim ama yine de bantları takmaya devam edecem. 5 hafta daha 15mglık bant takıp. sonra da 4 hafta 4 mglık bant takacam. İyi gidiyorum. Ayrıca 4 gün önce çok aşırı sıkıntılı bir gün geçirdim. Sigara aklıma geldi fakat hiç zorlanmadan mücadele edebildim. Ben o gün de içmediysem bu dertten kurtuldum artık. Darısı içenlerin başına. Ayrıca sigarayı bıraktığımdan beri resmen para harcamıyorum. Kokusundan kurtulma ve sigara için soğukta dışarı çıkma derdinden kurtulma da artılarından sadece birkaç tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 27 Kasım 2017; 1:9:37 >

• Hocam iyi gidiyorsun ama e sigarada cok buhardan sikayet etmişsiniz siz yanlış e sigaradan baslamışsınız dl yerine mtl ile başlamalıydınız mtl ne demek sigara vari içim 12 mg yada 9 mg ile cok az buhar sigara gibi önce agıza sonra bogaz vurumu eşliğinde cigere cekmek sigara sistemi gibi dl yani nargile vari e sigaralarin aksine daha kibar ve jesici için herkes birgün mtlye geçecek

• quote:

Orijinalden alıntı: GlaDiAaToR

Hocam iyi gidiyorsun ama e sigarada cok buhardan sikayet etmişsiniz siz yanlış e sigaradan baslamışsınız dl yerine mtl ile başlamalıydınız mtl ne demek sigara vari içim 12 mg yada 9 mg ile cok az buhar sigara gibi önce agıza sonra bogaz vurumu eşliğinde cigere cekmek sigara sistemi gibi dl yani nargile vari e sigaralarin aksine daha kibar ve jesici için herkes birgün mtlye geçecek

bilmiyordum da gerek de kalmadı zaten hocam artık. 21. güne ulaştım artık nikotin bandı sayesinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakma. 1. gün
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 31. Gün

Sigarasız 30 gün 13 saat
    İçilmeyen sigara sayısı: 611
    Kazanılan para: 244TL
    Kazanılan hayat: 4 gün 16 saat

10 yıllık içme sürecimde ilk defa 30 günü geebildim. Rekor kırdım. Arada aklıma geliyor. Özellikle sigara içen arkadaşların yanında aklıma geliyor ama hiç zorlanmadan bu fikirden vazgeçiyorum. Son 2 haftada çok aşırı sıkıntılı günler geçirdim. Ama bunlara rağmen içmedim. Genelde insan o günleri bahane edip içiyor. Dertliyim filan diye. ama içmedim. Nikotin bandını mümkün mertebe düzenli takıyorum hala. Arada bir gün takmayı unuttum. 2-3 kere de gece çıkartmayı unuttum ama hiç de bir etkisi olmadı. Bazıları gece çıkartmazsan rüyaları HD kalitesinde görüyorsun filan yazmıştı ama bende olmadı öyle bir şey. Evde olduğum zamanlar 3 mg nikotinli e-sigara içiyorum. Bu bana sigara içtiğim zamanlar çok hafif geliyordu. Sanki hava çekiyorum gibi geliyordu ama şimdi sigara gibi geliyor. Demekki vücudum nikotinsizliğe alışmış ki 3 mg nikotin bile sigara hissi veriyor. Likitim bitmek üzere. 1 hafta içinde biter. Bitince de bir daha likit almayacağım. Bir tane 1O mg'lık likit var ama onu nikotin bandı varken kullanmam. Normalde de kullanmam çünkü o bildiğin direk sigara olur. Çöpe atıyım en iyisi ben onu hatta. 25 tane 15 mg'lık nikotin bandı kaldı. Onlar da bitince 10 mg'lık banda geçeceğim. 1 ay da 10MG ile devam ettikten sonra artık nikotin bandından da kurtulacam inşallah.

• Bazı arkadaşlar özelden soruyor. Buradan cevaplıyım. 70 gün boyunca içmedim. Bu 70 günün son 2 haftasında nikotin bandı kullanmadım. Asıl hatayı da orada yaptım zaten. Daha kullanmam lazımdı ama ben zaten bıraktım artık kullanmaya gerek yok dedim ve malesef tekrar başladım. En azından 70 gün içmemiş oldum. En iyi bırakma denememdi. Umarım bir gün tamamen kurtulabiliriz bu illetten.

• Bende 4 ay ara vermiştim zor hocam bi şekilde yine başlıyosun 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

Bende 4 ay ara vermiştim zor hocam bi şekilde yine başlıyosun 😂
    Oyle valla ya Allahin belası. İnsallah bir cozum bulunur buna hocam bi an once.

• acipinsan A kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben içmekten büyük keyif alıyorum günün tüm stresini sinirini sanki atıyor bir yanım bırak ciğerlerine yazık diyor ama bi yandanda büyük keyif aldığımı saklayamıyorum 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bırakamama nedenin zaten nikotin bandı. Bağımlı olunan maddeyi kullanmayı sürdürerek bağımlılıktan kurtulamazsın. Bende 15 seneye yakın içtim, bırakmak istediğimde de bıraktım. Azaltma falan yapmadım, direkt olarak bıraktım. 1-2 paket arası içiyordum.
  • Merhaba kardeşim tekrar başlamana üzüldüm, yaklaşık 4-5 sene önce benim de nikotin bantı ile denemem olmuştu, bantı kestiğimde ben de çok kısa sürede başlamıştım malesef, şu an champix ile deniyorum ve bugün sigarasız 5. gün. iki yöntemi de deneyen biri olarak çok net söyleyebilirim champix nikotin bandına göre çok daha etkili. Sağlık bakanlığı ilacı şu an ücretsiz veriyor, sigarayı bırakma servislerinden randevu alıp faydalanabilirsin. İlacın tek dezavantajı yan etkilerinin fazla olması. Mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taktik

Merhaba kardeşim tekrar başlamana üzüldüm, yaklaşık 4-5 sene önce benim de nikotin bantı ile denemem olmuştu, bantı kestiğimde ben de çok kısa sürede başlamıştım malesef, şu an champix ile deniyorum ve bugün sigarasız 5. gün. iki yöntemi de deneyen biri olarak çok net söyleyebilirim champix nikotin bandına göre çok daha etkili. Sağlık bakanlığı ilacı şu an ücretsiz veriyor, sigarayı bırakma servislerinden randevu alıp faydalanabilirsin. İlacın tek dezavantajı yan etkilerinin fazla olması. Mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekiyor.
    Eyvallah hocam teşekkürler bilgiler için. Bir de onu deneyeceğim.

• Merhaba yaklaşık, 13 dk önce sigarayı bıraktım, dilerim birdaha başlamam her 5 dk da bir içiyordum, şimdi bu sürenin üzerinden 7 dk geçti, içmedim , gece de uyanıp uyanıp içiyordum, şuan itibariyle de 14. Dk bitti bırakmamın üzerinden 15 dakika geçti, dilerim birdaha başlamam.

• sancak2008 kullanıcısına yanıt
    bende 1-2 seneliğine sigaraya başlamayı düşünüyorum. kenevir bulursam onu içerim de nasıl içilceğini bilmiyom temini zor pahalı gibi birde yakalanırsak sakat iş

sigaraların kokusunu hiç sevmiyorum

bütün sigaralar kokuyor mu. kokmayan kokusuz sigara var mı.

bu paket sigaraların içine esktra zehir vs koyuyorlar.

saf tütünü pipoya koyup içsek yine kokusu ağır mı

ne diyorsun bu konu hakkında günde 1 tane içmeyi düşünüyorum bir kaç yıl kullanıp bırakacam duruma göre uzayabilir

daha önce hiç içmedim bunun kafası nasıl iyi değilse hiç bulaşmamayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24062018

bende 1-2 seneliğine sigaraya başlamayı düşünüyorum. kenevir bulursam onu içerim de nasıl içilceğini bilmiyom temini zor pahalı gibi birde yakalanırsak sakat iş

sigaraların kokusunu hiç sevmiyorum

bütün sigaralar kokuyor mu. kokmayan kokusuz sigara var mı.

bu paket sigaraların içine esktra zehir vs koyuyorlar.

saf tütünü pipoya koyup içsek yine kokusu ağır mı

ne diyorsun bu konu hakkında günde 1 tane içmeyi düşünüyorum bir kaç yıl kullanıp bırakacam duruma göre uzayabilir

daha önce hiç içmedim bunun kafası nasıl iyi değilse hiç bulaşmamayayım
    Hocam saçmalamayın. Millet bu illetten kurtulmak için neler yapıyor. Sizin dediğinize bakın. Günde 9 lira para veriyorum. Her içtikten sonra pişman oluyorum. İlk başladığım günlere geri dönebilsem keşke. Cebimdeki tüm parayı alın ama ben içmiyorum derdim. Hayatta içmezdim. Öyle günde 1 tane içeceğim. 1-2 yıl sonra bırakacağim filan hikaye. Bağımlı olursunuz kesinlikle. Bırakmayı kaç kez denedim olmadı. En son bugün sigara bırakma polikliniğinden randevu aldım. O yan etkisi olan ilaçları bile kullanmaya razıyım artık kurtulmak için. Asla öyle bir hata yapmayın.

benim maddeye olan bağımlılığım yoktur olmazda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24062018

benim maddeye olan bağımlılığım yoktur olmazda.
    Tamam o zamam 1-2 sene için bakalım. Sonra gelin buraya yazın. Maddeye olan bagimliliginiz oluyor muymus olmuyor muymus goruruz o zaman. Ama yine de yapmayin bunu. Baslamadan bunlari soylemesi kolay.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.