Şimdi Ara

Practise pad ile nasıl çalışılır ? (Yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun süredir bateri çalmaya heveslenmiştim kendime baget ve pad aldım, klasik single, double roll ve paradiddle gibi vuruşları çalıştım 2 gündür, ama ben bu yolda baya iyi olmak istiyorum bu yüzden bunu bir rutine oturtmaya karar verdim. Bileklerimin hızlanması ve bageti parmaklarımla hızlıca oynatabilmem için neler yapmam gerekli? günde kaç saatimi ayırırsam amacıma ulaşabilirim? nasıl bir yol izlemeliyim ? Bilen arkadaşlar heyecanla yorumunuzu bekliyor olacağım şimdiden teşekkürler

• öncelikle başlangıç için en iyi yolu seçmişsin. sıkılmaya başlasanda asla ara vermeden sabırla gidebildiğin kadar devam et bir süre sonra zaten keyiften ayrılamayacaksın. Sürekli ritim tutmaya ve dinelemeye çalmayı deneyeceksin ellerinle.
    Şu videoları izle ve dökümanları indir. Günde mutlaka en az 1 saat çalış ve bunları bir metronom ile yap. Metronom u telefonuna bile indirebilirsin. Hergün aynı antremanları yapmaktan vazgeçme sadece metronomu hızlandırarak daha rahat çalmaya çalış ama öğrendim diyerek o vuruşları çalmayı bırakma. Uzun bir süre fuzuli gibi gelecektir ama inan bir süre sonra hızlandığını ve rahat çaldığını daha da önemlisi vuruşlarının kalitesinin çok arttığını hissedeceksin ve artık yeni bir süreç başlamış olacak.

Doğaç Titizden öneriler
    https://www.youtube.com/watch?v=tQYUXvwUc2A

Berke Özgümüş den baget tutuş teknikleri
    https://www.youtube.com/watch?v=c2KXuFbH-Ec

Davulcunun baş kitabı stick control
    https://bateriaipercussiovalls.files.wordpress.com/2014/08/stick-control-for-snare-george-l-stone.pdf

Sen bu linklere baktıkça zaten daha geniş bir bilgi alanına hakim olmaya başlayacaksın. Kolaylıklar dilerim.

• Yardımınız için çok teşekkür ederim, peki bir sorum daha olacak, pad ile uzun bir sure calistiktan sonra studyoya gidip kendim öğrenmeyi denesem faydalı olur muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki çok faydasi olacaktir. Pad calismadan zaten iyi bir davulcuyu gecelim ortalama bile olamazsiniz. Cunku bu işin güçlenme ve vuruşları ögrenme kismidir. Tavsiyem şu; pad le alistirmalardan once studyoya giderek davulu calmayi deneyin. 1 ay sureyle gonderdigim rudimentler ile hergun en az 1 saatlik pad egzersizleri yapin ve yine ayni studyoya gidin. Siz bile sasiracaksiniz ellerin metronoma yakin vurmasina net sesler cikmasina. Daha da pad ile calismaya özendirecektir sizi. Iti calismalar..

• Emeğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim okul sınavlarını atlattıktan sonra sıkı sıkı çalışmaya başlıyorum :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.