Şimdi Ara

PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
7
Favori
6.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi bir çok elektronik devre çizim proğramı bulunmaktadır Livewire PCB Wizard diğer programlara kıyasla görsel açıdan ve eleman kütüphanesi konusundan bence diğerlerinden bir tık daha önde.Bu program sayesinde çizdiğiniz devrenin logic ve analog testini yapabilir giriş çıkış sinyalleri ve hangi elemana ne zaman akım geldiğini rahatlıkla izleyebilme imkanı bulmaktasınız.Ayrıca Livewire da çizdiğiniz elektronik devreyi PCB Wizard'a gönderip istediğiniz şekilde ve boyutta baskı devresini sadece ve sadece %0.012 lik bir hata payı ile çıkarabilirsiniz.Kendi uploadımdır

<TIKLA>

PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !! PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi space_life -- 15 Kasım 2013; 2:03:38 >

• oto baski devre cizdirirken her seyi kendisimi yapiyor yoksa isis gibi elemanlari biz yerlestiriyoruz o yollari mi ciziyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu alanda proteus kullanıyorum. Bu programın proteustan artısı var mıdır varsa nedir acaba?
  • Hocam ares ISIS proteus gibi çizim programları bu programın yanında zurnanın son deliği kalır.Dediğiniz gibi proteusta felan elemanları biz yerlestiriyoruz kendisi yolları çiziyor ama bu programda hem elemanları kendisi yerleştiriyor hem yolları çiziyor hem baskı devre yapacağınız plaketin ebadtlarını ayarlıyorsunuz hem deneme aşamasında giriş çıkış akımlarını görebiliyorsunuz hem baskı devre plaketinin yuvarlakmı yamukmu karemi dikdörtgenmi yapmak istiyorsunuz ona göre bir devre çıkartıyor test aşamasında ister logic olarak ister temel değerler olarak ister voltaj değerine göre devreyi izleyebiliyorsunuz.Devrede yaptığınız bir yanlıslık varsa patlamaları felanda izleyebiliyorsunuz :).Baskı devre kısmı çok gelişmiş elemanların baskı devrede kaç cm aralıkta olduğunu plaket boyu şekli herşeyi olduğu gibi ayarlayabilme özelliğine sahip eğer programın kendi yaptıgı dizilim ve yollar hoşunuza gitmezse kendiniz elemanları istediğiniz gibi yönetip ona göre yol çizdirebilirsiniz ben 5 senedir kullanıyorum ve on numara proteus ISIS ares bunlar fıs onun yanında

• Evet Katılıyorum. Bu program çok daha iyi ve doğru kararlı çalışıyor pratikliği ise tartışılmaz...
  • space_life kullanıcısına yanıt
    Yahu arkadas, ben sana nasil tesekkur edecegim ? :) EAGLE'da birseyler yapmaya calisiyordum bir suredir. Karisik geldigi icin de bir hayli useniyordum. Bu programi dun aksam indirdim, semami cizdim, pcb layout olayi da kolay onu da hemen hallettim. Simdi is evimin garajindan lazer yaziciyi getirip cikti almaya geldi. Sana minnettarim. Sagolasin.
  • şimdi anlamadığım şey şu;

proteusdan daha mı iyi yani bu program ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

şimdi anlamadığım şey şu;

proteusdan daha mı iyi yani bu program ?

aynen öyle hocam proteus gibi 3 tane programı yan yana getir bu programın labaratuarındaki bi kondansatör etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: szkl

Yahu arkadas, ben sana nasil tesekkur edecegim ? :) EAGLE'da birseyler yapmaya calisiyordum bir suredir. Karisik geldigi icin de bir hayli useniyordum. Bu programi dun aksam indirdim, semami cizdim, pcb layout olayi da kolay onu da hemen hallettim. Simdi is evimin garajindan lazer yaziciyi getirip cikti almaya geldi. Sana minnettarim. Sagolasin.

kafanıza takılan bi yer olursa elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım çıktı alırken ters çevirmeyi unutmayın ha :D
  • şimdi indirdim inceliyorum da. Kütüphanesi "gallery" adlı ayrı bir pencerede var. Oradan seçim yapıp çiziminize ekliyorsunuz. Ama dediğiniz gibi çok büyük bir kütüphane göremedim.

Mesela bana SLA7062M entegresi lazım faka orda yok. Ayrıyetten herhangi bir yerden kütüphanesini indirebiliyor muyuz acaba ?

Ayrıca burda ingilizce olarak eğitimi de var. Kendi sitesinde;
    http://www.new-wave-concepts.com/ed/lw_tour1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 20 Kasım 2013; 12:57:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

şimdi indirdim inceliyorum da. Kütüphanesi "gallery" adlı ayrı bir pencerede var. Oradan seçim yapıp çiziminize ekliyorsunuz. Ama dediğiniz gibi çok büyük bir kütüphane göremedim.

Mesela bana SLA7062M entegresi lazım faka orda yok. Ayrıyetten herhangi bir yerden kütüphanesini indirebiliyor muyuz acaba ?

Ayrıca burda ingilizce olarak eğitimi de var. Kendi sitesinde;
    http://www.new-wave-concepts.com/ed/lw_tour1.html

hocam programın en güzel özelliğinden biride bu zaten mesela şuan yeni bir devre elemanı piyasaya çıktı diyelim ve doğal olarak kütüphanede bulunamayacaktır.Biz güncel kütüphane güncel dosyalar vs. uğraşmak yerine program bize kendi devre elemanımızı yapabilme ve ekleme özelliği sunuyor. En küçük bir örnekle açıklayim mesela 5W 100 ohm luk bir direnç yapmak istiyoruz.Direnç üstüne tıklayıp veya kütüphanede yeni eleman yaratma bölümünde direnç değerlerini ve özelliklerini girdiğimiz zaman eleman kullanıma hazır hale gelmiş oluyor bu kadar basit ve güzel...

@yucelnet

• Guzel program

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna benzer şeylerin androidte çalışanı olsa keşke veya devreyi taratıp değerleri veren cihazlar olsa lablarda kullanılır
  • hort :)

hocam linki yenileyebilirmisniz
  • bende kaç yıldır diptrace kullanıyorum çok memnunum üstelik 300 pin e kadar ücretsiz otomatik eleman yerleştirme ve ya elemanları sabit tutarak yolları çizme ölçülendirme kütüphane hazırlama gibi bir çok işlem gerçekten çok basit üstelik türkçe versiyonuda mevcut.
    google amcaya diptrace yazarsınız
     PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !! PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !! PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !! PRATİK VE ETKİLİ ELEKTRONİK DEVRE ÇİZME PROĞRAMI ( BASKI DEVRELİ ) !!
    bunlar da kendi çizimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aagökhan -- 17 Haziran 2014; 14:24:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.