amd ısınıyor demekki iş yapıyor demek yanlıs olur.
prescott ıslemcılerde epey haddınden fazla ısınıyor o halde mukemmel ıslemcı demekte yanlıs olur.
prescott tan elını etegını cekmesı bence artık yenı bır planı var ıntel ın.
fakat amd yı her zaman ezecegı asıkar. nedenını sorarsanız. amd nın 64 bıt ıslemcılerının uretım malıyetı epey fazla. cok mıktarda uretım fılesı verıyor bu 64 bıt olayı amd de. bunun uretım malıyetını arttırması ılerde fıatlarının dusmeyecegını en az bı kac yıl ıcın gosterıyor.
o"intel amdyi ezer"muhabbetini gececeksiniz hocam... senelerdir dinliyorum ben bunu...
yaw arkadaşlar ben video sektöründe çalışıyorum ve profesyonel sistemler kullanıyoruz ama hiç bir zaman AMD bizim sistemler için release olmadı. Neden bu kadar iiydi de profesyonel sistemlerde kullanılmıyor veya bir şirketin server sisteminde. Amd fiyat / performans açısından baya avantajlı. ev kullanımı için iyi olduğunu söyleyebilirim. ama iş stabilite istediğinde [ban]
"opteron" diye bir islemci duydunmu hakkinen? su aralar serverlarda bu islemciler revacta da o yuzden sordum...
hangi firma kullanıyor?
server olayı biraz fazla kaçtı galiba. merak ettim ve buldum amd kullanan bir yer. sadece bir örnek. daha önce hiç rastlamadım ama arştırınca buldum :)
ama dediğim gibi bizim sektörde hiç kullanılmıyor.
Özellikle çift ya da dört işlemcili sistemlerde Opteron çok daha iyi. Üstelik bunlar 32 bit sonuçları. 64 bitte daha da çok avantaj olduğunu düşünürsen Opteron yerine Xeon almanın ne büyük salaklık olduğunu görürsün.
Stabiliteyle ilgili herhangi bir sorundan bahsediliyor mu, bak bir. Sonra da otur ve düşün, PC hardware konusunda en bilgili adamlardan biri olan Anand neden serverlarında AMD kullanıyor.
Bence işin içinde birazcık da bu yersiz korkudan ötürü risk(!) almamak ve eski köye yeni adet getirmeyelim fikri yatıyor.
çamur muhabbeti gibi bir niyetim yok. benim iki şirketten de bir kazancım veya zararım yok. zaten rekabet olması fiyatlarında inmesine yarıyor. tek amd veya tek intel olsaydı bir işlemciyi 500$ a alırdık heraldi. ben gördüklerime göre konuşuyorum. belki ilerleyen zamanlarda bizim sektördede kullanılır. ayrıca bizim yaptığımız lan partilerde amd li arkadaşlar problem yaşıyolardı. hatta windowsu yeniden kuran bile wardı. bu tip olaylar amd den soğutuyor beni.
Tejas iptal. Fazla ısı ürettiği için rafa kaldırıldı. E, Prescott'ların hali malum. Söylentilere göre Intel artık Centrino'nun masaüstü versiyonlarını üretecek. Benim P4P800'de bir sonraki upgrade'de işlemciyle beraber çöpe... Gözünü sevdiğimin 440BX'i, anakartı beş yıl kullanmıştım <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> hey gidi 440bx be ....
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>server olayı biraz fazla kaçtı galiba. merak ettim ve buldum amd kullanan bir yer. sadece bir örnek. daha önce hiç rastlamadım ama arştırınca buldum :)
ama dediğim gibi bizim sektörde hiç kullanılmıyor. **************************** ayrıca bizim yaptığımız lan partilerde amd li arkadaşlar problem yaşıyolardı. hatta windowsu yeniden kuran bile wardı. bu tip olaylar amd den soğutuyor beni. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
off.. ooo.. ooooooooooffffffffffffffffffff..... Yazicioglunda dukkan var miy di? [evlol] AMD'nin web sitesinde yaziyor kimin serverlarinda AMD kullandigi. "Sizin" sektor dedigin sektorde de yavas yavas yayiliyor. Ama hala "bir arkadas vardi, amd yuzunden windowsu bile yeniden kurdu" veya "stabilite sorunlari" gibi sehir efsaneleriyle yurursek nereye gideriz bilmem [bore]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme