Tejas iptal. Fazla ısı ürettiği için rafa kaldırıldı. E, Prescott'ların hali malum. Söylentilere göre Intel artık Centrino'nun masaüstü versiyonlarını üretecek. Benim P4P800'de bir sonraki upgrade'de işlemciyle beraber çöpe... Gözünü sevdiğimin 440BX'i, anakartı beş yıl kullanmıştım
ewet bende okudum öyleymiş.intelin bir stratejisimi yoksa.ama genede bilinmez.bakalım neler olacak.sadece zaman gerekli.
Budur işte abi..
P4 gibi derme çatma bir mimariyle nereye kadar gidilebilirdi ki..
Senelerce p4 sucks dedim de millet yok az ısınıyor yok sağlam yok intel x86ya lisans koyan firma yok 3DMark yok 5DMark
Alın size P4[ban]
Adamlar aldılar şimdi tualatinleri bir güzel süsleyip püslediler veriyorlar şimdi.. Eee düşük fpu gücü ve sırf kodlarla da AMD nin ezici cache timing ve fpusuna karşı da nereye kadar gidebilirdi ki?
Aslında kimsenin fanatik bir şekilde birşeyi tuttuğu yok..
Kimisi sentetik ölçüm programlarına ve maddi durumuna göre seçimini savunuyor,sırf ölçüm için sistem yapıyor, kimisi ise real-world uygulamalarda gördüklerine göre hareket ediyor.. Olay bundan ibaret.
Acharad yapma,forumda ne zaman bir AMD-INTEL karşılaştırması olsa hemen oradasın.Diğerlerini anladım da cache timing'i anlamadım,cache erişiminde "AMD sucks" diye bilirdim.Yalnız verdiğin linkte de yazmışlar,INTEL'in bu farklı mimarili işlemcileri arasındaki performans farkı insanı düşündürüyor.1.6 ghz işlemci aynı firmanın 2.4 ghz'lik başka tip bir işlemcisiyle nasıl aynı performansı veriyor?
Pipeline daha kısaysa, yani bir clock cycle'da daha fazla işlem yapabiliyorsa gayet güzel 1.6'lık işlemci 2.4'lüğü geçer. P3 ve P4 mimarisi çok farklı. P4 daha çok yüksek saat hızı için yapıldı - düşük hızlarda çok verimsiz çünkü - ama Intel'in bu stratejisi çok da başarılı görünmüyor.
İşlemci tutmaya (kendi adıma) cevap : bende P4 2.6C var.
Arkadaşlar intel kapanacak deilya para çok imkan çok adamlar kesinlikle yeni bir işlemci geliştiriceklerdir,zaten bilgisayar piyasası şu iki senede çok hızlı ilerledi yarışıcaz derken firmalar sıkıştı eminimki bi durulma olacaktır.DDR2 ramlerin eli kulağında e bunlara uyumlu anakartlarda üretileceğine göre mutlaka işlemciyide düşünmüşlerdir. Saygılarımla,
Elbruz o zaman AMD fpu gücü ve 3dnow haricinde(ki bunlar artık devede kulaktır) nasıl becerdi de düşük saat hızında performansı aynı saat hızındaki intelden çok daha iyi olabildi?
Hatırla ilk spitfire duronları.. Sadece 64K l2 cacheleri vardı. Ama yanında Celeronun esamesi okunamazdı.. Bu bence okuma/yazma zamanlamasıyla ilgili birşey.. FPU üstünlüğünü tartışmaya gerek bile yok zaten.
Şu anda da böyle.. ilginçtir onchip bellek denetleyicisiyle beraber 256K cacheli thoroughbredler sock754te PARIS adı altında yine sahnede. Belli bir üstünlüğü var ki hala kullanıyorlar bunları.. ve asıl belirlenen hedef uygulamalar da home entertainment,gaming ve desktop... Ki celeron gibi bahane tadındaki "office apps" değil yani.
ve ben daha ziyade real world uygulamalar-oyunlardan gördüklerimi aktarıyorum her zaman.
Çünkü burada teknolojinin lisansını parasını ödeyip de pat diye çöpe atabilecek durumda olmayan;bu kadar amatör ruh için para ayırma durumunda olmayan ya da yarıiletken pazarında bu işin her türlü allengirini bilemeyen insanlar da var. Bunların içine ben de dahilim.
Tiki kandırmacası %90 reklamlı benchleri dişinden tırnağından artırıp kendi ihtiyacı için makine oluşturmaya çalışan insanla için ir yönlendirme yordamı olarak kullanamam ayrıca..
İşte bahsettiğim bu. Adamlar sırf siziden para ütmek için hertürlü dalavere yapıyorlar. Şimdi ben size birşey diyecem. Ati ve Nvidia'nın birbirleri ile çok sık görüştükleri ve planlarını karşılıklı stratejiler ile yaptıklarını biliyormuydunuz? Ayrıca firmalar sadece birbirlerini rakip gözterdikleri için bu durumda çokda para kazanıyorlar. Donanım manyakları bundan çok kötü bir şekilde nasibini alıyorlar. Asus,gigabyte gibi firmalar artık işlerini garantiye almak için iki chipsetden de kart üretmeye başladılar. Aslında iyi diye birşey yok. Yeni çıkan genellikle eskisinden daha iyi oluyor. Birde süper performans veren pentium EE ve amd 64bit gibi işlemciler b.k varmış gibi çok pahalıya satılıyor. Size sorarım iyi olan ne?
Sizi çok kastım biliyorum ama son birşeyi daha eklem istiyorum. Bizim elimizdeki kartlar aslında bir çöplük. Siz çift kat ati radeon 9700 prox2 gördünüzmü? Kart hem psi takılıyor + birde agp ye takılıyor. Merak edenlere resmini yollarım. Adamlar Ge-forge 6800 çıkartıyorlar ama ellerinde 7800 gibi kartları barındırıyorlar. İşte olay sadece para kazanmak . Sizde bu dengesiz adamların yaptıklarını savunuyorsunuz
Menemene katılıyorum, bu tümüyle pazarlama olayı, satıcının hedefi; alıcının verebileceği maksimum fiyata ürün satışıdır, burda iki nokta önemli; alıcının alım gücü ve ürünün maksimum fiyatı. şu an teknik olarak p4 5.25 ghz saat hızında işlemci üretebilirsiniz, ama buna nasıl bir fiyat biçeceksiniz ki p4 2,4-2,8 ghz arasını da yüksek fiyata satabilesiniz? daha da önemli bir nokta, şimdiden önümüzdeki 10 yıla yetecek bir işlemci ürettiğiniz zaman 10 yıl boyunca ne satacaksınız millete? anakart, ram, vga gibi parçalarda standartları ara sıra kasıtlı olarak değiştirmelisiniz ki alıcı elindeki bir parçayı değiştirmek istediğinde diğer parçaları da değiştirmek zorunda kalsın. bunun en açık örneği cep telefonlarının o çok basit şarj aletlerinin girişlerindeki o toplam 3 tane kablonun giriş yerleri veya giriş-çıkış bölümlerinin şeklini değiştirerek yeni şarj aleti satmaya çalışmaları.
saticinin hedefi alicinin verebilecegi maksimum fiyata urun satmak olamaz (50 yil once mefta oldu o strateji) oyle olsaydi tekel olan petrolculer birligi petrol fiyatini roketlerdi. arkasinda tonla denklem var bu manevralarin.
umarım bkm, bld ,akl gibi yeni firmlaar çıkar fiyatlar düşer biz kazanırızzz
Bahsettiğim maksimum fiyat kavramı; tüketicinin makul zannedebileceği, zorlanmış alım gücüyle orantılı fiyat. Yoksa burdaki maksimum fiyat politikası çok açık değil ve tüketicilerin cebindeki tüm parayı hedeflemiyor, daha sonraki tüketimlerini de etkilemeyecek şekilde en yüksek fiyatı hedefliyor.
Menemen arkadaş bu arada donanim manyağı diye kimden bahsediyorsun anlamadım.Teknolojiyi takip etmek manyaklık mı?Yanlış bir tabir.DonQuichotte arkadaş sende yanılıyorsun öyle bir konuşuyorsun ki sanki teknoloji bir yere gelip orda kalıyormuş gibi arkadaşım teknolojinin sınırı yok önümüzdeki 10 yılın teknolojisini satıp sonra ne yapıcaklar diyosunda ne yapıcakları belli yeni teknoloji üretecekler.
tejaz 5 ghz den 9 ghz olan degilmiydi.benim bildigim boyleydi.ama su var artık intel hem 64 bite hemde kuzy kop icine tasımayı hedefliyor.zaten amd ile yapılan pazarlıkta 64 mimarisi satın alınmıs karsılıgındada sse3 komut seti verilmis.prescottlarda ise 64 bit eklentisi oldugu ve bunun zamnı gelince acılabilecegi bir cok yerde yazıyor ve intelin ceo sundanda boyle bir duyum alınmıs zaten.yamhill ise yakında gelir 64 bitlik olarak.intelin dedigide su 4gb sınırını geldigimizde 64 bit gerekli olacak 2005 i bulur ozaman acarız diyorlar nekadar dogru bilinmez.
Hayır donanım takip etmek tabikide yanlış değil. Bende takip ediyorum. Ama okadar çok şey çıkartıyorlarki. Mesla 9700pr 'dan sonra çıkan şu anki ekran kartları aradan 1,5 sene geçmesine rağmen 10 fps fazla veriyor. Ama fiyatları uçuk. Ama insanın kafasına öyle bir kazınmış ki hep daha yenisi iyisi mantığı ile gidiyor. sadece herşeyin fazlası olduğu gibi teknolojinin fazlasıda manyaklık.