Şimdi Ara

PRINS DIRECT LIQUI MAX SISTEMI MONTAJ RESIMLERI (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
2
Favori
81.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prins-Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

örneğin 100 km de 8 litre benzin yakan Direct Liqui Max takıldıktan sonra 100 km de kaç litre lpg yakacak? bu yeni çıkan sıvı fazlı sistemlerde 1.2 lik oran yok diye biliyorum doğru mu?

Prins DirectLiquiMax sisteminde 100Km'de 8 litre benzin yakan aracınız 8 litre LPG yakmaktadır. Bu nedenle sıvı fazlı sistemlerde tasarrufunuz %40-45 arasında değişmektedir.

o zaman şimdiki fiyatlarla passat 1.4 tsi motor şehiriçi 27,5 kuruş yakacak ki bu çok güzel bir değer bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: cokduyguluadam

Anlaşıldı polocukadir piyon :)

Büyük ihtimalle prinsçilerin çakma aldıkları bir isim... Yazdığı mesajlardan belli..

Dostum kafa mı buluyorsunuz 5500 e kit mi olur.. Saf altından mı yapılıyor? O fiyata araba alırsın arabanın modelini 3-4 yıl yükseltirsin.. Çıkartın bakalım kiti kaç kişi taktıracak elinizde şişecek mallar..

cokduygulu bir adam olmussun ama adam olamamassın bence. ne piyonu ne prins'in adamıyım. bazı arkadaşlar diyor ki bu fiyata kitmi olur.
    arkadaşım piyasada bir çok marka var, hatta dün fener açında gördüm adam 699'a mimgaz diyor. bizim burda ankarada tekolileks diye bir marka var oda aynı arabaya 2550 diyor. şimdi 2250 ye satan kazıkçımıı ? yoksa aptallığından mı satıyor. prins teknik diyor ki bu malın fiyatı bu çoğuna gelen almasın . son olarak HER MALIN BİR ALICISI VARDIR,

• quote:

quote:

quote:

örneğin 100 km de 8 litre benzin yakan Direct Liqui Max takıldıktan sonra 100 km de kaç litre lpg yakacak? bu yeni çıkan sıvı fazlı sistemlerde 1.2 lik oran yok diye biliyorum doğru mu?

Prins DirectLiquiMax sisteminde 100Km'de 8 litre benzin yakan aracınız 8 litre LPG yakmaktadır. Bu nedenle sıvı fazlı sistemlerde tasarrufunuz %40-45 arasında değişmektedir.

Recep usta 1e 1 olduguna emin misin? Çünkü şimdiye kadar hiç bi yerde bu konuda kesin bi açıklama yapılmamıştı? Eger gercekten 1 e 1 se prinse tebriklerimi sunmak isterim. Ayrıca başka bi markanın forumunda 1 e 1 olmadıgı söylenmişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

quote:

quote:

Recep usta 1e 1 olduguna emin misin? Çünkü şimdiye kadar hiç bi yerde bu konuda kesin bi açıklama yapılmamıştı? Eger gercekten 1 e 1 se prinse tebriklerimi sunmak isterim. Ayrıca başka bi markanın forumunda 1 e 1 olmadıgı söylenmişti

Bi de su fiyat konusundaki yorumlara artık yeter demek istiyorum. Prinsin pahalı olacağını hepimiz basından beri biliyorduk. Piyasa da 1000 lira altına yerli, 1250 lira civarına da İtalyan sıralı sistem LPG kiti varken Prins 2500 lira gibi bi fiyata montaj yapıyor. Pahalı mı evet bence de pahalı ben taktirir miydim hayir taktirmam. Ama 2500 lira verip taktiran o kadar cok insan var ki eleştiri yapmak gereksiz. Ayrıca ben de 5500 liraya Dlm taktirmam ama taktiracak cok kisi olacaktır. Ayrıca burda foruma katılan kisilerin fiyatı değiştirebilecek güçleri olduğunu sanmıyorum o yüzden bosu bosuna tartismaktansa isterseniz imza toplayıp istegimizi direk olarak ipragaza bildirelim. Belki toplu pazarlıkta indirim yaparlar ( sanmam ama)

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de Kışın % 50 propan yaz% 30 propan ve% 70 BUTHANE,% 50 BUTHANE LPG karışımı.

100 km'de 10 litre benzin yakan bir aracın Direct Liqui Max 10 litre LPG tükettiği görülmektedir.

VSI sistemde Yani Buhar fazında çalışan LPG sistemlerinde 100 km’de 10 litre benzin yakan bir aracın,11 litre LPG tükettiği görülmektedir.

VSI- DI sistemde Yani Buhar fazında çalışan LPG sistemlerinde 100 km’de 10 litre benzin yakan bir aracın,11 litre LPG tükettiği görülmektedir + 1 litre benzin yakar

Buhar fazında çalışan LPG sistemlerinde Montaj ve Ayar Çok önemlidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyOtogaz - RecepUsta -- 12 Nisan 2012; 22:55:18 >

• Hocam Volkswagen'in kendi orijjinal olarak CNG ile calisan PASSAT ECOFUEL versiyonundaki tuketim degerleri asagidaki gibidir(Bu bilgiler resmi volkswagen sitesinden "THE TSI ENGINE ENVIRONMENTAL COMMENDATION BACKGROUND REPORT"dan alinmistir) :

Passat EcoFuel 1.4 TSI 110 KW (160HP) sehir ici 6.1 sehir disi 3.5 karma 4.5 kg (CNG)/100km
    Passat EcoFuel 1.4 TSI 110 KW (160HP) sehir ici 5.7 sehir disi 3.5 karma 4.4. kg(CNG)/100 km

Ama CNG ile LPG birebir ayni fazdamidir o konuda bilgim yok.

CNG ile ilgili yakit hesaplari kilogram uzerinden yapiliyor, o nedenle litre cinsinden alacagimiz ‘LPG’ in KG’a cevrilmesi gerekecegini dusunuyorum. Asagida nasil donusum yapacagimizi belirttim;

>1 litre LPG = 0,54 kilogram LPG’ye eşittir.
    >1 litre normal benzin = 0,715 - 0,765 kilogram normal benzin
    >1 litre süper benzin = 0,730 – 0,780 kilogram süper benzin
    >1 litre mazot = 0,815 – 0,855 kilogram mazot

Buna gore:
    1nci ihtimal
    Passat 1.4 TSI EcoFuel (110 kW):
    Urban (sehir ici) : 6.1 kg (CNG)/100km 11.2 lt (LPG)/100km
    non-urban (sehir disi) : 3.5 kg (CNG)/100km 6.48 lt (LPG)/100km
    combined (karma) : 4.5 kg (CNG)/100km, 8.33 lt (LPG)/100km 123 g CO2/km

Passat 1.4 TSI EcoFuel DSG (110 kW) :
    urban (sehir ici) : 5.7 kg (CNG)/100km 10.5 lt(LPG)\100km
    non-urban (sehir disi) : 3.5 kg (CNG)/100km 6.48 lt(LPG)\100km
    combined (karma) : 4.4 kg (CNG)/100km, 8.14 lt(LPG)\100km 119 g CO2/km

6.1/0.54 = 11.2 litre LPG
    3.5/0.54 = 6.48 litre LPG
    4.4/0.54 = 8.148 litre LPG
    5.7/0.54 = 10.5 litre LPG
    4.5/0.54 = 8.33 lire LPG

2 nci ihtimal:

Yukaridaki degerleri gecerli olmadigini dusunsek dahi;
    >1 litre LPG = 0,54 kilogram LPG’ye eşittir.
    >1 litre normal benzin = 0,715 - 0,765 kilogram normal benzin
    burdan yola cikarak BENZININ; LPG'ye oranini KG ciinsinden degerlendirirsek oran 0,715/0,54=1.32 yapar.
    Sonuc olarak da benzine oranlar 1.32 kat fazla gaz yakacaktir. yani arabanin normal tuketim degerini 1.32 ile carptigimizda LPG cinsinden kac litre yakacagini hesaplayabiliriz

LPG nin litre fiyatini 2.60 TL/LT olarak dusunursek; ve GOLF 6 1.4 TSI DSG'nin tuketim degerleri uzerinde hesap yaparsak:

GOLF 1.4 TSI'in ortalama sehir ici yakit tuketimi 7.5 LT
    . sehir disi yakit tuketimi 5.2 LT

1-BENZIN TUKETIMI: (BENZIN FIYATI : 4.73 TL/LT)

sehir ici (7.5 LT X 4.73)/100 = 0.354 TL/KM
    sehir disi (5.2 LT X 4.73)/100 = 0.245 TL/KM

2- LPG TUKETIMININ 1.32 ORANINA GORE HESAPLARSAK (LPG FIYATI 2.60 TL/LT)

sehir ici (7.5 LT X 1.32) = 9.9 LT LPG => (9.9 LT LPG X 2.60)/100 = 0.257 TL/KM
    sehir disi (5.2 LT X 1.32)= 6.8 LT LPG => (6.8 LT LPG X 2.60)/100 = 0.176 TL/KM)

1'e 1.32 durumundaki tasarruf orani : %28-30 ARASI TASARRUF

3- Eger LPG tuketimi 1'e 1 olursa degerler asagidaki gibi olacaktir.(Bu degerler cok da inandirici gelmiyor acikcasi eger boyleyse dizelden daha az yakacak LPG ile)

sehir ici (7.5 LT LPG X 2.60)/100 = (0.19 TL/KM)
    sehir disi (5.2 LT LPG X 2.60)/100 = (0.13 TL/KM)

1'e 1 durumundaki tasarruf orani : % 45-47 ARASI TASARRUF

"yazdiklarim sahsi yorumumdur. Amacim herhangi bir tartisma yaratmak degildir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzafferkaratas -- 14 Nisan 2012; 10:25:14 >

• quote:

quote:

Recep bey yine yanıldın. Yetinin benzinli ile dizeli arasında 7000 tl fark var. Öyle 25-30000 değil.
    Dlm ile dizel arasında 1500 tl. Unutmadan dizeller ÖTV li. Siz KDV lisiniz. Ama ne dir bu fiyat farkı anlamadım. Bide yeti 1.2 LPG li oluyor. Dizel 1.6. Siz olsanizrecep bey hangisini tercih edersiniz. Kısa net Cvp lütfen :)

Özür Dilerim. Telefonla konuşurken 1.6 TDI araç fiyatı gözümden kaçtı.

sizin gibi Kaliteli ve Türkiye'nin tanıdığı ve guvendigi ustaya yakıştıramadım.

• PRINS LPG TANITIM VİDEOSU

http://www.youtube.com/watch?v=pnioi6HGNNY&feature=g-all-u&context=G2990c37FAAAAAAAAAAA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Lpg Kayseri -- 14 Nisan 2012; 13:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arinalw

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arinalw

bu hesapla,benim gibi yılda max. 15 bin km yapan biri 5 yılda sistemi amorti edecek sonra kar etmeye başlayacak.15 bin km den fazla yapan biri olsam da zaten dizel alırdım.motoru kurcaladıklarına bile değmeyeceğini düşünüyorum.

Yılda 15 bin km yaptığınızı söylüyorsunuz?? 5 yılda sistemi amorti edecek diyorsunuz!! Nasıl bir hesap yaptınız sistem kendini 5 yılda amorti edecek ??

sizin araçda Km de Kaç kuruş yakıyor ve markası ney ??

aracım skoda yeti 1.2 tsi,ortalama 8 lt benzin tüketiyor.bu otogazla 10 lt demektir.yani benzinle km başına 370 krş gazla 260 krş yakarım.dikkat ederseniz max. 15 bin km kullandığımı yazmıştım.ortalama 12 bin km kullanırımyaptığım hesapta şöyle
    5 yılda 12 bin kmx5 yıl :60 bin km yapar.
    60000x370:22.200 tl benzinle,
    60000x26:15.600 tl gazla yakarım.
    aradaki fark 6600 tl.
    5500 tl düşersek 1100 tl kalıyor.
    bandırmada prins bayisi olmadığından taktırma aşamasında ya istanbula ya bursaya gitmem belki orada kalmam gerek.hadi bunları saymayalım.yi.5 yılda edeceğim 1100 tl.evet çok karlıymış gerçekten.

sizde benim gibi 1.2 tsi motorun çok yakmasından şikayetçisiniz heralde. Ben de şu anki ortalama ile yıllık 15.000 km civarı yapacam ama ben araç çok yakıyor diye pek kullanmıyorum yoksa %40-45 daha düşük yakacaksa yaklaşık km'de 225-250 kuruş gibi bir rakam olursa tabiki yıllık ortalamam 20000-25000 km civarlarına çıkacaktır. bu da amorti süresini düşürecektir diye düşünüyorum. Ama bu tabiki 5500 tl kit bedelinin çok yüksek bir rakam olduğunu değiştirmez.

• Prins Farkı Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyOtogaz - RecepUsta -- 14 Nisan 2012; 14:47:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altan4

quote:

quote:

Recep bey yine yanıldın. Yetinin benzinli ile dizeli arasında 7000 tl fark var. Öyle 25-30000 değil.
    Dlm ile dizel arasında 1500 tl. Unutmadan dizeller ÖTV li. Siz KDV lisiniz. Ama ne dir bu fiyat farkı anlamadım. Bide yeti 1.2 LPG li oluyor. Dizel 1.6. Siz olsanizrecep bey hangisini tercih edersiniz. Kısa net Cvp lütfen :)

Özür Dilerim. Telefonla konuşurken 1.6 TDI araç fiyatı gözümden kaçtı.

sizin gibi Kaliteli ve Türkiye'nin tanıdığı ve guvendigi ustaya yakıştıramadım.

Sayın Altan4,

Telefonla konuşurken 1.6 TDI araç fiyatı gözümden kaçtı. sizden Tekrar tekrar Özür dilerim.

Diyer Ustalar Bazen Teknik Acıklamalarda yanlış cevap veriyor ve bu kadar tepki almıyorlar ben araç fiyatında hata yapdım bu kadar tepki neden anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyOtogaz - RecepUsta -- 14 Nisan 2012; 14:50:20 >

• meyve veren ağaç taşlanırmış...
  • quote:

Tiguan 1.4 150 hp ve passat cc 1.8 olanlara takilabilecekmi. Çünkü 1.4 tsı 140-150-160 hp olanlar var . Fark olurmu. Çünkü prins tarafından takilamiyor.

Yurt dışında bulunan TSI TFSI FSI THP EcoBoost araçların Motor kodu farklı. motor kodu birkaç araçta aynı olabilir olsa dahi Türkiyede Bulunan Araçlar ile Map Haritası Farklı. Biz Türkiye'den 1.2 TSI Araç Hollanda ya gönderdik. Montajı Bitti ve Hollanda'da Test edilmektedir.. ( Yurt dışında 1.2 TSI araçlarda Var Motor kodu Map Haritası Farklı Yurt dışını Örnek Gösterek Dönüşüm yapmak imkansız. )

GDI Motorlar Türkiye ve Dünya aynı Motor kodu Map Haritas sahip.. VAG grup araçlarda Ülkelere göre Motor kodu Map Haritası Çok Farklı..

Bütün TSI Motorlar için direct liquid max montaj imkanı vardır. Ama biz Kendi araçlarımıza montajı ve Testleri yapmadan sizlere dönüşüm yapma taraftarı değiliz..

FSI ve TFSI motor teknolojisine sahip araçlarda direct liquid max Dönüşümü Yapılmayacaktır VSI DI sistem VSI DI montajları yapıyoruz.

Prins Autogas VSI DI-TSI-FSI System Ar-ge Listesihttp://www.prinsautogas.com/articles/en-corporate-2008/vsi_di.html

Prins Türkiye VSI DI-TSI-FSI System Ar-ge Listesihttp://www.lpgotogaz34.com/tsifsi.asp

• quote:

quote:

Tiguan 1.4 150 hp ve passat cc 1.8 olanlara takilabilecekmi. Çünkü 1.4 tsı 140-150-160 hp olanlar var . Fark olurmu. Çünkü prins tarafından takilamiyor.

Yurt dışında bulunan TSI TFSI FSI THP EcoBoost araçların Motor kodu farklı. motor kodu birkaç araçta aynı olabilir olsa dahi Türkiyede Bulunan Araçlar ile Map Haritası Farklı. Biz Türkiye'den 1.2 TSI Araç Hollanda ya gönderdik. Montajı Bitti ve Hollanda'da Test edilmektedir.. ( Yurt dışında 1.2 TSI araçlarda Var Motor kodu Map Haritası Farklı Yurt dışını Örnek Gösterek Dönüşüm yapmak imkansız. )

GDI Motorlar Türkiye ve Dünya aynı Motor kodu Map Haritas sahip.. VAG grup araçlarda Ülkelere göre Motor kodu Map Haritası Çok Farklı..

Bütün TSI Motorlar için direct liquid max montaj imkanı vardır. Ama biz Kendi araçlarımıza montajı ve Testleri yapmadan sizlere dönüşüm yapma taraftarı değiliz..

FSI ve TFSI motor teknolojisine sahip araçlarda direct liquid max Dönüşümü Yapılmayacaktır VSI DI sistem VSI DI montajları yapıyoruz.

Prins Autogas VSI DI-TSI-FSI System Ar-ge Listesihttp://www.prinsautogas.com/articles/en-corporate-2008/vsi_di.html

Prins Türkiye VSI DI-TSI-FSI System Ar-ge Listesihttp://www.lpgotogaz34.com/tsifsi.asp

Anlayamadım. Özetle 1.4 tsı 150 hp tiguana takilabilecekmi . Evet hayır. Kısa Cvp lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aytaccetinkaya

quote:

quote:

Anlayamadım. Özetle 1.4 tsı 150 hp tiguana takilabilecekmi . Evet hayır. Kısa Cvp lutfen

Tiguan için ,

prins VSI-DI evet takılabilir ve bir çok montaj var bakınızhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.292821254061303.80165.223090701034359&type=3

DLm sistemi içinse şuan için hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: Prins Lpg Kayseri

quote:

Orijinalden alıntı: aytaccetinkaya

quote:

quote:

Tiguan için ,

prins VSI-DI evet takılabilir ve bir çok montaj var bakınızhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.292821254061303.80165.223090701034359&type=3

DLm sistemi içinse şuan için hayır

• Recep usta nasılsın bak sana bir süprizimiz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prins Lpg Kayseri

Recep usta nasılsın bak sana bir süprizimiz var.

Hayırlı olsun abi. Elinize sağlık. Send my Best Regards to Rutker.

• 2012 VOLKSWAGEN Passat 1.4 TSI Prins Direct Liqui Max Montaj

• iyi güzel de montajlar neden başlamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.