Şimdi Ara

prins vsi deneyimleri (ve valve care) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oquzdag

niye ilk defa okuyorsunuz? esas size şaşırdım, lpg montajı sonrası benzin pompasının enjektörlere kadar yakıt gönderdiğini ve susmuş olan enjektörlerden depoya geri döndüğünü biliyor olmalısınız. ve bunun içinde yani pompanın devamlı zorlanmaması içinde bence yarım depo yakıt bulundurmakta fayda var. %20 yani çeyrek ise bencede zorunlu miktardır.

benzin pompasinin arabanin LPGye gectikten sonra devamli cali$tigini biliyorum....her $eyi iyi bilirim ama.....

%20 diye "zorunlu" lafini dogrulamak istemiyorum.

Yeterince Benzin desek yeterli!

ortalama benzin depomda 7 ile 10 litre arasinda Benzin olur
    50 litrelik Depoda bu 10% yapar. Yillardan beri LPG takili Benzin Pompasi hala bozukluk yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

niye ilk defa okuyorsunuz? esas size şaşırdım, lpg montajı sonrası benzin pompasının enjektörlere kadar yakıt gönderdiğini ve susmuş olan enjektörlerden depoya geri döndüğünü biliyor olmalısınız. ve bunun içinde yani pompanın devamlı zorlanmaması içinde bence yarım depo yakıt bulundurmakta fayda var. %20 yani çeyrek ise bencede zorunlu miktardır.

benzin pompasinin arabanin LPGye gectikten sonra devamli cali$tigini biliyorum....her $eyi iyi bilirim ama.....

%20 diye "zorunlu" lafini dogrulamak istemiyorum.

Yeterince Benzin desek yeterli!

ortalama benzin depomda 7 ile 10 litre arasinda Benzin olur
    50 litrelik Depoda bu 10% yapar Yillardan beri LPG takili Benzin Pompasi hala bozukluk yok!

SEVGİLİ DOSTUM BAK KENDİ AĞZINLA DİYORSUN''ortalama benzin depomda 7 ile 10 litre arasinda Benzin olur.50 litrelik Depoda bu 10% yapar ''

ŞİMDİ SANA TEKRAR SORUYORUM 50 LT LİK DEP0NUN %20 Sİ KAÇ LİTRE EDİYOR=10 LT

BAK SENDE DEPONDA %20 BENZİN BULUNDURUYORMUŞUN...
    BÜYÜK HARFLERLE YAZDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM...

SAYGILARIMLA...

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: suicideblue
    SEVGİLİ DOSTUM BAK KENDİ AĞZINLA DİYORSUN''ortalama benzin depomda 7 ile 10 litre arasinda Benzin olur.50 litrelik Depoda bu 10% yapar ''

SAYGILARIMLA...

depoda 6 litre benzin kalsa bile benzin pompasi bozulmaz

neyse tarti$mayalim bu konuda

• quote:

quote:

SAYGILARIMLA...

depoda 6 litre benzin kalsa bile benzin pompasi bozulmaz

neyse tarti$mayalim bu konuda

sevgili dostum tartışmıyoruz zaten sadece sohbet edip paylaşıyoruz ..

hepimiz doğru bilgiler için buradayız ..

iyi günler diliyorum

• quote:

iyi günler diliyorum

Bari$cil yakla$imin icin te$ekkürler
  • quote:

quote:

iyi günler diliyorum

Bari$cil yakla$imin icin te$ekkürler

paylaşıma devam
    iyi günler diliyorum ..

• quote:

herhangi bir mahsuru yada tehlike arzedecek bi durum sözkonusu değil tabi...zaten lpg dönüşümü yaptığınız için her koşulda aracınızın benzin deposunda %20 benzin bulundurmak zorundasınız .

Doğru tespit.

LPG'de iken kapalı sistemde devirdaim yapan benzin özellikle uzun yolculuklarda aşırı ısınacaktır. Çünkü "depo-benzin hattı-rail-enjektör-geri dönüş" hattında sürekli devirdaim yapan benzin özellikle bulunduğu motor üstündeki konum itibariyle aşırı yüksek ısılara ulaşan rail ve enjektör içinden geçerken ısı kazanır. Ayrıca benzin pompası da kendi başına ısı açığa verir. Sürekli iki ucundan ısı kazanan kapalı devre içinde benzin öyle 6-8 litre ise uzun yolda kesinlikle çok yüksek sıcaklıklara ulaşır.

3-5 litre benzinle benzin pompanız hasar görmüyorsa bunun sebebi sürekli 1 saat ve daha kısa mesafelerde aracınızı kullanmanızdır. Bu sürede zaten yakıt tehlikeli ısılara ulaşamayacaktır.

Sonuç;
    Özellikle de şu sıcak yaz günlerinde sık sık uzun yol yapıyorsanız deponuzda yolun uzunluğuna göre yarım depoya kadar benzin bulundurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

herhangi bir mahsuru yada tehlike arzedecek bi durum sözkonusu değil tabi...zaten lpg dönüşümü yaptığınız için her koşulda aracınızın benzin deposunda %20 benzin bulundurmak zorundasınız .

Doğru tespit.

LPG'de iken kapalı sistemde devirdaim yapan benzin özellikle uzun yolculuklarda aşırı ısınacaktır. Çünkü "depo-benzin hattı-rail-enjektör-geri dönüş" hattında sürekli devirdaim yapan benzin özellikle bulunduğu motor üstündeki konum itibariyle aşırı yüksek ısılara ulaşan rail ve enjektör içinden geçerken ısı kazanır. Ayrıca benzin pompası da kendi başına ısı açığa verir. Sürekli iki ucundan ısı kazanan kapalı devre içinde benzin öyle 6-8 litre ise uzun yolda kesinlikle çok yüksek sıcaklıklara ulaşır.

3-5 litre benzinle benzin pompanız hasar görmüyorsa bunun sebebi sürekli 1 saat ve daha kısa mesafelerde aracınızı kullanmanızdır. Bu sürede zaten yakıt tehlikeli ısılara ulaşamayacaktır.

Sonuç;
    Özellikle de şu sıcak yaz günlerinde sık sık uzun yol yapıyorsanız deponuzda yolun uzunluğuna göre yarım depoya kadar benzin bulundurun.

merhaba O.B.K
    paylaşımın ve desteğin için teşekkür ederim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sönmez usta-yıldız otogaz -- 1 Temmuz 2010; 8:06:06 >

• bilgilendirme için teşekkürler.
    ben zaten aracımda inadına fazla benzin bulunduruyorum.
    bunun zararının olmadığını bilmek güzel.
    saygılar...
  • Sıcak havalarda benzin deposunun da çok doldurulmaması önerilir çünkü benzinde genleşir
    quote:

Orijinalden alıntı: erenkonu

bilgilendirme için teşekkürler.
    ben zaten aracımda inadına fazla benzin bulunduruyorum.
    bunun zararının olmadığını bilmek güzel.
    saygılar...
  • arkadaşlar yaklaşık 9000 kmdir prins vsi ile birlikteyiz(valve care'imiz de var).
    araçta gösterge arızası da dahil hiçbir sorun yaşamadım.
    sadece montaj için gittim taktırdığım yere.
    yakıt tükemimi olarak ister inanın ister inanmayın benimkiyle aynı motora sahip araçlardan daha az.
    prins gerçekten çok verimli çalışan bir sistem.
    hangi arabayı alırsam alayım hiç düşünmeden ve yeniden araştırmadan taktıracağım tek sistem.
    saygılar...
  • merhaba arkadaşlar
    yaklaşık 12000kmdir prins ve valve care ile birlikteyiz.
    işler hala yolunda ve ilk günkü gibi benzinli gibi.
    umarım lpgde şöyle bir 50bin kmyi görürüm.
    saygılar...
  • merhaba arkadaşlar;
    geçen hafta aldığım 2.el volco c70 t5 aracımıza izmirde prins ve valve care sistemini taktıracağımız bir yer önerir misiniz? (her ne kadar bazı arkadaşlar lpg'nin zamlardan dolayı avantajı kalmadığını söylese de uzun vadede avantajlı olacağını düşünüyorum; aracımız yılda minimum 15000km yapacak.)
    daha önceki aracımıza zavolli taktırmıştık ve memnunduk (2006 mitsubishi lancer otm.) geçenlerde zavolli bayisine uğradığımda sorunsuz super kitli bir sistem kurabileceklerini söylediler; ama sanırım bu tip araçlar (5 silindir ve turbolu) için prins daha iyi bir sistem. volvo c70'i almadan önce danışmak için gittiğimde izmir temsadaki lpi sistem yetkilisi beyefendi 5 silindirli araçlar için lpi ve ya lpg biraz sorunlu olur demişti; neden öyle dedi bilmiyorum gerçi. önümüzdeki günlerde tekrar görüşmeyi gitmeyi planlıyorum. kısacası bu konudaki deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. gerekirse 2000-TL yerine 3000-TL vermeye hazırım daha iyi bir lpg sistemi için uzun süre sorun yaşamamak adına.

teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: transglobal

merhaba arkadaşlar;
    geçen hafta aldığım 2.el volco c70 t5 aracımıza izmirde prins ve valve care sistemini taktıracağımız bir yer önerir misiniz? (her ne kadar bazı arkadaşlar lpg'nin zamlardan dolayı avantajı kalmadığını söylese de uzun vadede avantajlı olacağını düşünüyorum; aracımız yılda minimum 15000km yapacak.)
    daha önceki aracımıza zavolli taktırmıştık ve memnunduk (2006 mitsubishi lancer otm.) geçenlerde zavolli bayisine uğradığımda sorunsuz super kitli bir sistem kurabileceklerini söylediler; ama sanırım bu tip araçlar (5 silindir ve turbolu) için prins daha iyi bir sistem. volvo c70'i almadan önce danışmak için gittiğimde izmir temsadaki lpi sistem yetkilisi beyefendi 5 silindirli araçlar için lpi ve ya lpg biraz sorunlu olur demişti; neden öyle dedi bilmiyorum gerçi. önümüzdeki günlerde tekrar görüşmeyi gitmeyi planlıyorum. kısacası bu konudaki deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. gerekirse 2000-TL yerine 3000-TL vermeye hazırım daha iyi bir lpg sistemi için uzun süre sorun yaşamamak adına.

teşekkürler...

ZAVOLİ BAYİSİ OLARAK PRİNS VSİ + VALVE CARE + TURBO MAP SENSÖR İLE ARACINIZI BENZİNLİ GİBİ KULLANIN. %35 TASARRUF YAPIN..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet usta ayka

quote:

merhaba arkadaşlar;

teşekkürler...

ZAVOLİ BAYİSİ OLARAK PRİNS VSİ + VALVE CARE + TURBO MAP SENSÖR İLE ARACINIZI BENZİNLİ GİBİ KULLANIN. %35 TASARRUF YAPIN..

Prins taktirmaya karar verdigim takdirde izmirde kimi onerirsiniz?

• POLARİS LPG TABİKİ.. PRİNS EGE BÖLGESİ ANA BAYİ.

Zavoli Polaris Enjeksiyonlu Otogaz Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. | İzmir
    Yetkili Kişi : Fırat Edemen
    Adres : Egemenlik Mah. 6108 Sk. No: 10 Işıkkent / İzmir
    Telefon : 0232 444 49 85
    Fax : 0232 436 51 61
    E-posta : info@zavoli.com.tr

İ
  • quote:

POLARİS LPG TABİKİ.. PRİNS EGE BÖLGESİ ANA BAYİ.

İ

Polaris prins bayisi mi ayni zamanda? Ben sadece zavolli sattiklarini duymustum.
  • KONUYA ÇOK YABANCIYIM.ben teknik olarakta bilğili değilim.prins lpi sistemmi? yoksa farklı mı?
    fiyat nedir ? lpi ler gibi takılması kolay değil herhalde
    suzuki jimny aracıma takılır mı? ordu ilindeyim
    eğer olrsa deneyimlerimi buradan paylaşacağım
  • quote:

quote:

POLARİS LPG TABİKİ.. PRİNS EGE BÖLGESİ ANA BAYİ.

İ

Polaris prins bayisi mi ayni zamanda? Ben sadece zavolli sattiklarini duymustum.

POLARİS LPG AYNI ZAMNDA PRİNS BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNİDE ALMIŞ BULUNMAKTA.. FIRAT EDEMEN MÜDÜR OLUP SATIŞ SORUMLUSU SAYIN KEREM BEYDİR... YENİ YERLERİ OLAN IŞIK KENTTEKİ ADRES TE ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.