arkadaşlar bende canon mg4250 var daha yeni aldım benim sorunum renklerin koyu çıkıyor olması bana ne önerirsiniz.
orjinal
test
orjinal
test
quote:
Orijinalden alıntı: Xelanor
arkadaşlar bende canon mg4250 var daha yeni aldım benim sorunum renklerin koyu çıkıyor olması bana ne önerirsiniz.
orjinal
test
orjinal
test
yazırma işlemini hangi program yardımı ile yapıyorsunuz? a4 kağıdımı kullanıyorsunuz yoksa foto kağıdımı?
ilk fotoğraftakinde a4 ikincisinde a5 kağıda bastım. program kullanmıyorum direkt adobe reader pdf dosyasından basıyorum ayrıca fotoğraf kağıdına bastığımdada biraz koyu çıktı örneğin 2.resimde görüldüğü gibi turkuaz açık mavi gibi renkler koyu mavi çıktı
canon image garden programı ile basmayı bir deneseniz? işletim sisteminiz windows 7 mi bu arada?
evet windows 7 fakat image gardenla pdf nasıl basıcam bende yüklü ama sadece fotoğraf basılıyor onda şimdi tekrar denedim pdf te baskı yaptım baskı kalitesini yüksek yaptım hiç birşey değişmedi hala çok koyu basıyor.
XelanorX
kullanıcısına yanıt
Fotoğraf baskısını fotokopi kağıdına bastığınızda renkleri birebir alamayabilirsiniz. turkuaz renginin 1.hamurda mavi çıkması anormal değil. Yazdırma işlemi yaparken kağıt türü seçimine dikkat ediyor musunuz. Düz kağıt yerine fotoğraf kağıdı seçerseniz bu tür renk kaymaları ve koyuluklar olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
Fotoğraf baskısını fotokopi kağıdına bastığınızda renkleri birebir alamayabilirsiniz. turkuaz renginin 1.hamurda mavi çıkması anormal değil. Yazdırma işlemi yaparken kağıt türü seçimine dikkat ediyor musunuz. Düz kağıt yerine fotoğraf kağıdı seçerseniz bu tür renk kaymaları ve koyuluklar olabilir.
sorun sadece fotoğrafta değil normal bir pdf dosyasından a4 kağıdına aldığım baskılardada sorun var canlı renkler koyu çıkıyor. çok açık bi sarı koyu sarı çıkıyor veya kırmızı aynı şekilde. bunun mürekkep kalitesiyle ilgisi olabilirmi yoksa normalmidir. resimde yeni örnekler var bugün aldığım çıktılardaki renk farklılıkları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xelanor -- 22 Mart 2014; 21:49:37 >
CTRL+P tuşlarına basarak RESİM YAZDIR dediğinizde sağ altta seçenekler, Renk yönetimi, Gelişmiş sol en altta, SİSTEM VARSAYILANINI DEĞİŞTİR EKRan Yazan yere tıklayın Yazıcıyı seç, otomatik olan yere tıklayın, ELLE olanı işaretleyin ICC profilleri 2005 olanı seçin, varsayılan profil ayarla'yı tıklayın KAPAT, KAPAT,, yazdırma ekranına geri dönecek sonra,, Seçenekler, Yazıcı özellikleri, Sayfa Yapısı, en altta Varsayılanları Tıklayın tamam deyip yazdırın
civalı sokak lambasıC
kullanıcısına yanıt
hiç bir fark olmadı. pdf baskı ayarlarından renk/yoğunluğu el ile ayarladım camgöbeği/eflatun/sarı yı -50 +50 yaparak test bastırdım en ufak bir değişiklik olmadı.turkuaz koyu mavi çıkıyor...
mürekkepler orijinal mi? muadil mi?
Kağıttan kaynaklanıyordur. Benim aklıma başka birşey gelmiyor.
ben makinayı bitmeyen kartuş depolu aldım mürekkepler SANZIO SMARTINK miş.
a4,a5, 10*15 fotoğraf kağıdıylada denedim sorun değişmiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme