Şimdi Ara

Prizdeki Elektirik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Daha önce de yazdığım gibi toprak olmasi gereken birşey. Hani bugune kadar öyle kullanmissiniz ama yarın bişey olmayacağı anlamına gelmez bu. Siz oturduğunuz semt itibariyle orda elektrik kesintisi durumunu daha iyi bilirsiniz. Eger öyle dalgalanma filan olan bir yerse daha da önemli toprak. Vereceğiniz 200 lira normlar bi fiyat. 3. Katta iseniz 13-15metre kablo gitsin en fazla. Pabucu, kazığı, işçiliği filan normal gibi hani. Varsa öyle uygun bir buat filan oraya alsın. Ordan daha fazla yere çekilebilir hani. Tabi bahçedeki toprağı da olcsun hani. Ona göre uygun bi yere koysun. Madem 2.5 luk bi kablo çekecek toprak direnci düşük olsun bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostmanzero

Daha önce de yazdığım gibi toprak olmasi gereken birşey. Hani bugune kadar öyle kullanmissiniz ama yarın bişey olmayacağı anlamına gelmez bu. Siz oturduğunuz semt itibariyle orda elektrik kesintisi durumunu daha iyi bilirsiniz. Eger öyle dalgalanma filan olan bir yerse daha da önemli toprak. Vereceğiniz 200 lira normlar bi fiyat. 3. Katta iseniz 13-15metre kablo gitsin en fazla. Pabucu, kazığı, işçiliği filan normal gibi hani. Varsa öyle uygun bir buat filan oraya alsın. Ordan daha fazla yere çekilebilir hani. Tabi bahçedeki toprağı da olcsun hani. Ona göre uygun bi yere koysun. Madem 2.5 luk bi kablo çekecek toprak direnci düşük olsun bari

Çokta sorun yok bölgede aslında ama. 2.5 mm az mi oluyor kablo kalınlığı olarak. Toprak ölçümü falan söylerim kendisine. Aslında 10 yıldır pc kullanıyorum burda bişeyde olmadı:)

• coolfighter C kullanıcısına yanıt
    Mevcut durumda bu topraklama tamamen sizin insiyatfinizde. Malum binada yok.o kadar yıl kullanmissiniz bişey de olmamis. Ama sonuçta bu bir önlem hani.olursa diye.200 TL sizin için önlem için verilebilecek bir fiyatsa tammdır :) değilse mevcut şekilde devam etmek yine sizin kararınız hani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostmanzero

Mevcut durumda bu topraklama tamamen sizin insiyatfinizde. Malum binada yok.o kadar yıl kullanmissiniz bişey de olmamis. Ama sonuçta bu bir önlem hani.olursa diye.200 TL sizin için önlem için verilebilecek bir fiyatsa tammdır :) değilse mevcut şekilde devam etmek yine sizin kararınız hani :)

Eyvallah hocam teşekkürler bilgilendirdigin için.

Rica ederim :)

Toprak bilgisiyardan cok seni korur evde cocuk varsa tasin o evden baska bi yer bul....

Ha yoksa ozm ev sahibi sensen 5 10 tl ver dairedeki heryere atsin.

Pc kac tl? Eger 1000tl lik bi pcse hic masraf etme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: YunusAbi

Toprak bilgisiyardan cok seni korur evde cocuk varsa tasin o evden baska bi yer bul....

Ha yoksa ozm ev sahibi sensen 5 10 tl ver dairedeki heryere atsin.

Pc kac tl? Eger 1000tl lik bi pcse hic masraf etme bence

Küçük çocuk yok hocam evde. 10 senedir burda oturuyoruz sorun olmadı evde benim değil bu arada. Monitör ve pc 2-3 bin Tl falan tutar.:) elektrikçinin söylediği yöntem sağlıklı olur mu acaba Bi ise yaramayacaksa yaptırmanında anlamı yok gibi.:)

Topragi olcer diker temiz bi sekilde getirirse dayreye ozm sikinti olmaz bide banyoya ceksin 4 veya 6 lik soyle ona . ama simsek yok mu binada?

• Hocam tek bakir çubuk gömecekmiş toprağa 2.5 mm kablo ile çekecek 3 kata bana öyle söyledi yok hocam ne yıldırımı binada pano bile yok eski bina sayaçlar daire kapılarında. Ne sıkıntılı işmiş bu ya.:D Allah kolaylık versin size.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfighter -- 10 Şubat 2017; 23:50:14 >
    Ise yarar sen bi yaptir ama olcum alan muhakak yapsin yoksa bosa verirsin parayida benim dedim gibi pcicin degilde canini korumak icin banyoya cekitr bide

• quote:

Orijinalden alıntı: YunusAbi

Ise yarar sen bi yaptir ama olcum alan muhakak yapsin yoksa bosa verirsin parayida benim dedim gibi pcicin degilde canini korumak icin banyoya cekitr bide

Evet bende ben pc hemde banyoya hattı çekersin dedim orada sıkıntı yokta. Bu toprak ölçüm cihazı bunlarda varmı bi sorayim büyük ihtimalle direk toprağa bakır çubuğu gömüp hattı çekecek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.