Şimdi Ara

Prizden prize topraklama nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar köy evimde odaların duvarları tahtadan. Odalar hemen salonla bitişik. Şöyle bir durum var, içerdeki prizlerde topraklama var fakat yatak odalarında yok. Topraklaması olan prizler ile olmayan prizler hemen hemen hepsi aynı duvarın arkasında kalıyor. Tahta duvarlardan delik açıp topraklaması olan prizlerden topraklama çekmek istiyorum arka duvarlarındaki her priz için. Topraklama kablosunda çoğaltma yapılabilir mi? Ek kabloyu nasıl bağlarım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• susta ile borulardan kablo geçirilebiliniyor ama, işinin ehli birisinin yapması gerekir. ama köy evi dediğine göre daha basit bir yolu var. prizin toprak ucuna kablo bağlayıp, pencereden dışarı çıkartarak, bağladığın topraklama çubuğunu toprağa gömebilirsin. yer seçimi içinde toprağın nemli olması yeterlidir. hatta yağmur oluğunun dibi, en ideal noktadır. köy evleri en fazla 1-2 kat yüksekliğinde olacağı için, sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.

4 sene önce açılmış başka bir başlık da yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 24 Nisan 2020; 23:18:53 >
  • Benim yorumuma bakıp acele etmeden diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyin öncelikle.

Ahşap bir köy evinden bahsediyoruz. Tesisat eskiyse çok dikkatli olunmalı. Sizden şahsen rica ediyorum siz ellemeyin. Topraklama gerçek topraklama mı yoksa sıfırlama usulü mü? onun da bilinmesinde fayda var. Ev çok eskiyse sağlıklı bir toprak tesisatı yoktur.

Ama herşeyden evvel şu önemli: yatak odasında topraklama isteyen ne çalıştırıyorsunuz? Elektrikli soba? Çamaşır makinesi? Çünkü eğer topraklama istemeyen bir cihaz takıyorsanız gerek yoktur. Değilse aynı duvardan prizden prize topraklama hatta faz-nötr ile beraber hat çekildiğine bile denk geldim. Yönetmeliklere göre olmaması gerekiyormuş ama bir köy evi için yapılması gereken başka şeyler olabilir.

Evinize iyi bir elektrikçi çağırıyorsunuz. Rica edin, önce durumu anlatın gelsin makul bir ücrete yapsın. Ben bu işlerden az buçuk anladığımı düşünmeme rağmen geçen gün bir şofbenin sigortasını kırk kişiye danıştım.

Söz yorum yazmak isterlerse diğer arkadaşların.

Kolay gelsin.

EDİT: @dergul benden evvel davranmış. Hızlı kovboy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 24 Nisan 2020; 23:32:14 >

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, ev biraz eski birkaç yıl sonra yıkıp tekrar yapacağım dede baba evi diye şimdilik dokunmuyorum. Bunun yerine geçici olarak akım korumalı prizler varmış yada ups varmış hangisinden alsam fayda eder mi?

Not: yatak odalarında bazen elektrikli ısıtıcı kullanıyorum misafirim olduğu zaman, malum soba yatak odalarına kadar sıcaklığı çok hissettirmiyor.

Resimde prizlerden topraklı olanla olmayanın resmini attım. İkisi de aynı duvarda birbirinin arka tarafında.
    Zamanında odanın altında ahır olduğu için topraklama kablosu ahırdan aşağı yollanmış, ahırın zemini toprak olduğu için levha ile toprağa gömmüşler. Prizden prize topraklama nasıl yapılır? Prizden prize topraklama nasıl yapılır? Prizden prize topraklama nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan1579 -- 26 Nisan 2020; 0:36:21 >

• Arka prizlerle bağlantıyı nasıl yapabilirim, sıva üstü priz aldım yeni. Elektrikçi sırf köye gelmek için bile bir sürü istiyor bide baştan aşağı tüm tesisatı yapıcam diyor illa 😐 az çok tamir işlerinden anlarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.