Şimdi Ara

Hava kompresörünün ucuna modem adaptörü taksam çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba çakmak girişli hava kompresörü ev elektriğinde 220 Voltta çalıştırmak istiyorum.Kompresör üzerinde 12 Volt yazıyor.Modemin adaptöründe de 12 Volt yazıyor.Kabloları kesip birbirine bağlarsam çalışır mı?Size çok basit gelebilir ama anlamadığım bir , hor görmeyin.

• Hocam amper plarak yeterli gelmeyebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

Araba çakmak girişli hava kompresörü ev elektriğinde 220 Voltta çalıştırmak istiyorum.Kompresör üzerinde 12 Volt yazıyor.Modemin adaptöründe de 12 Volt yazıyor.Kabloları kesip birbirine bağlarsam çalışır mı?Size çok basit gelebilir ama anlamadığım bir iş , hor görmeyin.

amper yetmez bu adaptorun cunkı 1 amper adaptor , ama komprasorun etiketının resmını at bakalım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 1 Mayıs 2016; 10:31:42 >

• 2.1 amper şerit led trafosu işini görecektir.
  • Adaptörün amperi düşük olduğundan çalışmayacaktır ve adaptör bozulacaktır.
    verimli çalışmasını istiyorsanız 9 amperlik adaptör kullana bilirsiniz.
  • 5 Amperlik bir şerit led trafosu al. 2 Amper alırsan muhtemelen çalıştıramayacaksın. Sınıra dayandığı için trafo akımı kesip kesip durur.
  • Aynı kompresörden bende de var yük altında 6 amper falan çekiyor. Ben 3 tane 18650 lithium ion pili seri bağlayıp kullanıyorum bisiklet tekeri falan şişirmem gerektiğinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizin lafınıza uydun 2 amper aldım ahanda çalışmıyor.Kalakaldım kışın ortasında yine.
  • Kesik kesik ses geliyor güç yetmiyor.
  • bendede 20 tl lik kompresörlerden mevcut.

PSU güç kaynağım ile kullanıyorum oğlanın bisikletinin tekerini şişirirken. zorlanınca psu dan fazla akım çekiyor psu kendini kapatıyor. ama zorlanana kadar şişiriyor yeterli geliyor bana.

• Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Hocam burda sana kımse sana 2 A al dememişki 2 A alırsan muhtemelen yetmeyeceğini söylemişler led trafosu önermişler . 2 A bagladıgında kesık kesık olacağınıda bıldırmış arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

bendede 20 tl lik kompresörlerden mevcut.

PSU güç kaynağım ile kullanıyorum oğlanın bisikletinin tekerini şişirirken. zorlanınca psu dan fazla akım çekiyor psu kendini kapatıyor. ama zorlanana kadar şişiriyor yeterli geliyor bana.

Hocam PSU'nun hangi kablolarını bağlayacaz kompresöre?

@LaOtzi hocam ilk yorumda 2 Amper işini görecektir yazıyor.
  • quote:

quote:

Psu yu bilgisayarsız çalıştırma diye arayın çıkacaktır.

Ben yinede kısaca yazayım . öncelikle psu nün bilgisayar dışında çalışması için içindeki yeşil ve siyah kablonun kısa devre olması gerekiyor yoksa çalışmaya başlamaz.

Çalışmayı başardıktan sonra psu bun sarı kabloyu artiya siyah kabloyu eksiye bağlayınca motor çalışır.

• quote:

quote:

quote:

Psu yu bilgisayarsız çalıştırma diye arayın çıkacaktır.

Ben yinede kısaca yazayım . öncelikle psu nün bilgisayar dışında çalışması için içindeki yeşil ve siyah kablonun kısa devre olması gerekiyor yoksa çalışmaya başlamaz.

Çalışmayı başardıktan sonra psu bun sarı kabloyu artiya siyah kabloyu eksiye bağlayınca motor çalışır.

Hocam hangi sarı kablo hangi siyah kablo, çok kablo var.

• Herhangi bir kabloyla yaptım oldu hocam, gayette güzel çalışıyor tıkır tıkır hiç bir sıkıntı yok.
  • quote:

Herhangi bir kabloyla yaptım oldu hocam, gayette güzel çalışıyor tıkır tıkır hiç bir sıkıntı yok.

Herhangi sarı ve siyah kablo olması farketmiyor doğrudur

• Merhaba konuyu hortlatmak gibi bir durum oluyor ama bilgi edinmek iyidir. Bu komprasörleri 19v leptop adaptörü ile çalıştırmak mümkün mü? Denersek yakar mıyız?

• ustun1985 U kullanıcısına yanıt

12v'da da iyi çalışan 24v'luk motora sahip bir kompressör ise sorun olmaz

ama 12v'luk motora sahip ise bir süre sonra bozulacaktır,

değerli birşey değil ise, ben olsam denerdim (laptop adaptörü akım yettirebilirse iyi)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.