Şimdi Ara

Bilgisayar şarj adaptörü nasıl açılır ? Kablosunu değiştiricem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
30.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi kablosunu değiştireceğim bir şarj cihazım var bunu nasıl açabilirim hiçbir vida gözükmüyor. Sanırım geçmeli bir kutu zorlamalımıyım önce buraya yazim dedim.

• bu konu daha önce açılmıştı. orada cevapları bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_42905814/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bu konu daha önce açılmıştı. orada cevapları bulabilirsin.

özet geçeyim tornavida ve çekiçle açılıyor, görüntüsü bozuluyor. kapatırken japon tutkalı şart
  • falçatayı ısıtıp bazı yerlere sok sonra aralardan tornavidalarla aç kapatırken etrafını siyah elektrik bandıyla çevrele çok estetik oluyo sorun oldumu açmasıda kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bu konu daha önce açılmıştı. orada cevapları bulabilirsin.

özet geçeyim tornavida ve çekiçle açılıyor, görüntüsü bozuluyor. kapatırken japon tutkalı şart

böyle bir durumda en iyi çözüm, başka bir elektronik kutu seçmektir.

• Laptop adaptorlerine uygun elektronik kutular satilmakta goruntude degisen tek sey boyut olur estetik acidan durumu kurtarmis olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir testeresiyle enlemesie kes sıkıysa açılmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu tur kutuları mengenede esneterek açıyorum.kutuya çeşitli yerlerinden mengenede baskı uygulayarak orjinalliğini bozmadan açabilirsiniz.
  • Daha gecen hafta benim laptop adaptörünü actım.. Nipp10 arkadasın söyledigi gibi demir testeresi kullandım yoksa acmanın mümkünatı yok. Hem cok kalın plastik hem sıkı gecme hemde iyi yapıstırılma.. Demir testere ile birlesme yerlerinden kesip isiniz bitince siyah elektrik bandı ile sıkıca sarıp kapatabilirsiniz. Bu arada her marka laptop yan sanayi adaptörler 20 tlye satılıyor haberiniz olsun.
  • ben maket bıcagı ile açtım.kolay olmuyor ama ugraşman gerek.yanında yapıtırıcıda olsun siyah elektirik bandı güzelce çekersen eskisi kadar olmasada iyi durur.adamlar yenisini al ki para kazanalım kafada oldukları için zor oluyor açmak kısaca
  • Ben açmadan değiştiriyorum sabah olsun buraya ayrıntılı yazarım konu kaybolmamış olur

• ben de maket bıçağı aklıma gelmeden . herhangi bir adaptörü lehimle yakarak açmıştım..

kasa gitti zaten. açıkta duruyor ..
  • bu işlem biraz el becerisi gerektiriyor ama zor değil adaptörün içini açmadan yaptığım için fazla vakit de almıyor ve estetik olarak da fazla bozulma yok

gerekenler:
    *bıçak
    *japon yapıştırıcısı
    *elektrik bandı

kablolardaki kırıklar genelde resim üzerinde gösterdiğim iki noktadan oluyor. ama daha çok kablonun laptopa takılan noktasında meydana geliyor

ilk olarak adaptörün kırık kablosunu adaptörden ayırmak için kabloyu kesmemiz gerekiyor

önce 1 numarayı TAM KESMEMEK ŞARTIYLA kesiyoruz. bir bıçak yardımıyla kalın plastiğin dibi kabloyu kesmeden kesilir

görüldüğü gibi kabloyu değil sadece kalın plastiği kestim.
    sonra bir üstte resimde gösterdiğim 2 numaralı bölgeyi tamamen kesiyoruz
    eğer aldığınız kabloda 1 ve 2 numara arasındaki kalın plastik mevcutsa işimiz daha kolay olur. sadece adaptörün içine giren kısmı keseriz. ama o plastik yoksa eski plastiği kablodan ayırarak yeni kabloya takmak bihayli uğraytıracaktır

daha sonra adaptörden gelen kablolar ile yeni aldığmız kabloları birbirine bağlayıp elektrik bandı ile fazla kalın olmayacak şekilde bantlıyoruz. kalın olmamalı çünkü delikten geri girecek.

sonrasında tornavida anahtar artık ne bulursak bantladığımız bölgeyi adaptörün içine doğru itiyoruz

en son plastiğe japon yapıştırıcısı sürüp yapıştırıyoruz
    ve sonuç.

kablosu kesik adaptör ve içinden çıkan kablolar temsilidir normalde kablolar daha kalın. benimkinde 3 tane var sizinkinde 2 tane de olabilir 3 tanede adaptörün kablonun bilgisayar girişine bakarak anlayabilirsiniz.
    pek açıklayıcı olmadı ama mantığını anladıysanız sorun yok

• bildiğimiz benzin fırça ile çok az sürün 5 dk bekleyin pat diye açılacak

nasıl bulurrum kısmı

biz genelde motorcu arkadaşların depodan aliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: solomachine

bildiğimiz benzin fırça ile çok az sürün 5 dk bekleyin pat diye açılacak

nasıl bulurrum kısmı

biz genelde motorcu arkadaşların depodan aliyoruz
    yetkililer bunu test edip sabitlerse sevinirim

bozarak açması bi dert geri toplaması bir dert olacak yoksa geri toplarkende aktivatörlü yapıştırıcı kullanırsanız ilerde tekrar açmanızda kolayolur
  • buyukce bicagi alip kenarindaki birlesim yerine yerlestirin ustten elinizle veya bir seyle vurun. adaptorun diger kenarina da ayni islemi yapin. sorunsuz aciliyor.

• üstat bu şekilde yapıyor
  • Arkadaşlar konu biraz eskimiş olsada son yaptığım denemede bildiğiniz Zippo çakmak gazı mükemmel sonuç verdi.

Bir şırınga yardımıyla yan kanallara zippo yu iyice yaydırın 2-3 dakika kadar bekleyin ve kenarlardan baskı uygulayın veya üzerine bir parça karton koyup çekiçle hafifçe vurun. hiç bir sıkıntı yaşamadan açıldığını göreceksiniz.

umarım birilerine faydası dokunur
  • funtilldeath F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederiz.

Aynı teknik belki bilgisayarların bataryalarında da işe yarayabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.