Şimdi Ara

prize takılı,dolmuyor ? Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 problemim var.HP 1235et kullanıyorum.Win 7 işletim sistemine sahibim

1. sorunum notebook oynadıgım tüm oyunları full ekran olarak oynıyamıyorum nereden yapacagımı bulamadım.Aşağıda örnek bir resim çektim.Bunu nereden düzeltebilirim.

http://img691.imageshack.us/img691/228/003ago.jpg (Tüm yüklü olarak oynadığım oyunlarda ekran bu şekilde

2. sorunum notebooku alalı 2 ay olmasına rağmen son 4 gündür prize takılı,dolmuyor ibaresini görüyorum sağ alt kısımdaki pil göstergesinde %24 artık kaçtaysa yüzde bu şekilde takılı kalıyor.Sol kısımdaki ışık göstergelerinin bulunduğu kısımda Yıldırım ışıgı sönük ama sağ kısımda sarj kısmını taktıgım yerdekı minik ışık yanıyor.Bu durumu anlamış değilim internette kısa bir araştırdım.HP nin notebooklarında bu problem veya buna benzer sorunlar varmış.Acaba notebooku servise vermelimiyim ne dersiniz.Yardımlarınızı bekliyorum Problem pilden midir neyden olabilir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kooray

Merhaba arkadaşlar 2 problemim var.HP 1235et kullanıyorum.Win 7 işletim sistemine sahibim

1. sorunum notebook oynadıgım tüm oyunları full ekran olarak oynıyamıyorum nereden yapacagımı bulamadım.Aşağıda örnek bir resim çektim.Bunu nereden düzeltebilirim.

http://img691.imageshack.us/img691/228/003ago.jpg (Tüm yüklü olarak oynadığım oyunlarda ekran bu şekilde

2. sorunum notebooku alalı 2 ay olmasına rağmen son 4 gündür prize takılı,dolmuyor ibaresini görüyorum sağ alt kısımdaki pil göstergesinde %24 artık kaçtaysa yüzde bu şekilde takılı kalıyor.Sol kısımdaki ışık göstergelerinin bulunduğu kısımda Yıldırım ışıgı sönük ama sağ kısımda sarj kısmını taktıgım yerdekı minik ışık yanıyor.Bu durumu anlamış değilim internette kısa bir araştırdım.HP nin notebooklarında bu problem veya buna benzer sorunlar varmış.Acaba notebooku servise vermelimiyim ne dersiniz.Yardımlarınızı bekliyorum Problem pilden midir neyden olabilir acaba ?

1. soru ..
    el cevap..:D...öncelikle oyunlarınızda tam ekran oynamak için oyun içindeki options kısmına gelin..buradan video config. ayarlarına geçin...resolution (çözünürlük kısmından) 1366 x 768 i seçin oda olmassa 1280 x 800 bunuda eğer pcniz kasarsa yapın..aspect ratio kısmı var ise 16:9 yaparsanız sorununuz çözülür....

2. soru..

el cevap..evet bu şekilde sorun oluyor..piliniz aşırı ısındığı zaman otamatik olarak şarj işlemini kesiyor bu güvenlik önlemi...Oyun oynarken pcniz baya ısınır..bu yüzden şarj kesilebilir...

bunu için oyunu ynadıktan sorna veya dışarı çıkacağınızda laptobun pilini çıkarın sğumaya bırakın geldiğinizde veya 1-2 saatlik süre sonunda tekrar şarja takın düzelmesi gerekir....

birde laptopun hava deliklerinin önünü sakın tıkamayın hem çabuk ısnır daha fazla ısınır. daha fazla ısı sorun getirir...:)...

Kolay gelisn.:)

• Arkadaşım yardımın için çok teşekkür ederim ancak tüm oyunlarda bu sekılde problem yapıyor yani ekran büyüklüğü ufak yukardaki resimdeki gibi her ne kadar ekranı büyültsemde olmuyor acaba ekran özelliklerinden midir dedim ki ordan olması gerekir her ne kadar ekran ayarlarını kurcalasamda büyültemedim?
  • Mesela counter strike 1.6 oynıyan birisiyim ekran çözünürlüğü en sonda ama yine ufak ?
  • quote:

Arkadaşım yardımın için çok teşekkür ederim ancak tüm oyunlarda bu sekılde problem yapıyor yani ekran büyüklüğü ufak yukardaki resimdeki gibi her ne kadar ekranı büyültsemde olmuyor acaba ekran özelliklerinden midir dedim ki ordan olması gerekir her ne kadar ekran ayarlarını kurcalasamda büyültemedim?

hımm dediğim şekilde ayarlardan bile olmadıysa bendeki cs gibi olmuşş.....

ekran kartı driverlarını bi indir kur derim eğer kurmadıysan...

32 bit ise işletim sistemin ....vede ekran kartı sanırım 9200m ...

bu şekilde isehttp://uk.download.nvidia.com/Windows/186.81/186.81_notebook_win7_winvista_32bit_international_whql.exe
    buradan en son ekran kartı driverını indir bi kur istersen...birdaha dene..

• Ekran kartım HD 4650 ekran kartına sahibim driverıda yüklü sıyırmak üzereyim ve kusura bakma çok soru soruyorum dostum ön paneldeki mute ses sorununu halletin mi sen mute tuşu beyaz olarak sürekli yanık mute yapamıyorum kırmızı olmuyor
  • quote:

Ekran kartım HD 4650 ekran kartına sahibim driverıda yüklü sıyırmak üzereyim ve kusura bakma çok soru soruyorum dostum ön paneldeki mute ses sorununu halletin mi sen mute tuşu beyaz olarak sürekli yanık mute yapamıyorum kırmızı olmuyor

..

walla son driverlar yüklü olduğu halde ise sorun oyundadır makinadan yapacak bişi yoq....

bu düğme sorunuda şu..bilgisyar başlarken düğme kontrolcüsünüde açar ...siz kapattıysanız veya o açılmadıysa dediğin şekilde bir sorun oluşur...

1.5 aydır laptopbum yoq ama ismi sanırım hp quick touch mu ne ole bişi idi başlangıçda açılırsa sanırım düzeliyordu..

dv6 bölümünede bi göz at istersen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.