Öncelikle herkese selamlar, yaklaşık 10 gündür bir problem yaşıyorum ve denemediğim yol kalmadı en sonunda sorun anakartta mı diye düşünmeye başladım. Olayı açıklıyorum; Bilgisayarıma ethernet kablosu ile bağlı olan internet arada bir 5-10 saniyeliğine kesilip geri geliyor. Ethernet kablomu yenisiyle değiştirdim aynı sorun devam etti, yaşadığım ev biraz büyük olduğu için wi-fi sinyali çok zayıf kalıyordu ben de bu vesileyle modem değiştirdim ve 1 tane router wi-fi sinyal güçlendiricisi aldım. Önce modeme taktım ethernet kablosunu fakat aynı sorun devam etti. Sonra belki olur diye router a bağladım ethernet kablosunu fakat aynı sorun yine devam etti. En sonunda belki yazılımsal hani ne bileyim virüs falan girmiştir belki dedim ve format attım, fakat aynı sorun devam etti. Şimdi her yolu denedim ve bir sonuca ulaşamadım. Sadece donanımsal olarak hiç bir test yapmadım sizce anakarttaki ethernet girişi bozulmuş olabilir mi? Bir kaç gün önce de yeni işlemci taktım bilgisayara fakat anakart desteklemediği için bios updateleyip işlemciyi öyle çalıştırdım. Bu herhangi bir sıkıntı yaratmış olabilir mi? Fikri olan veya aynı sorunu daha önce yaşayıp bilen arkadaşlar lütfen tavsiyelerini yazarsa çok sevinirim. Şimdiden okuyan ve yardımcı olan herkese çok teşekkürler. |
Bildirim