Şimdi Ara

Harddisk Çalışmıyor Sorun ne Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Harici diskim çalışmıyordu aygıt yöneticisine girdiğimde gözüküyordu. Find and Mount programı ile harici diskimi kurtadım.

Fakat iş dahili HDD ye gelince işler öyle yürümedi. Harici diski taktığımda güç HDD'ye gidiyor, hafif cızırtı sesi geliyor (başlangıç sesi olarak varsayıyorum) sonrasında kesiliyor ve çalışmaya devam ediyor. Fakat bu sırada PC normal hızından 2-3 kat daha yavaş açılıyor. Windows farklı bir SSD'de yüklü. Bilgisayarım kısmında Harddisk gözükmüyor. Aygıt yöneticisine girdiğimde de gözükmüyor ne yaptıysam da. Doğal olarak Find and Mount programı da görmüyor ama güç hala Harddiskte mevcut ve herhangi bir ses/hata gelmiyor. Kart kısmındaki hafif kitleri/siyahlıkları silgi ve alkolle sildim ama durum hala aynı. Sizce sorun ne olabilir? Kart arızası mıdır?

Kısaca;

-Harddiske enerji gidiyor.
    -Hafif bi cızırtı sesi geliyor sonra normal dönmeye devam ediyor.
    -Windows SSD de yüklü ama HDD bağlıyken 2-3 kat yavaş açılıyor.
    -HDD Aygıt Yöneticinde gözükmüyor.
    -HDD kurtarma programlarında gözükmüyor.

Not: Oksitlenmeleri temizledim.

Cihaz: Seagate 2TB Barracuda LP ST2000DL003 Kart Numarası(PCB): 100617465 REV B

• Hala günceldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows'da Disk Yönetiminde ve BIOS'da hard disk görünmüyorsa büyük ihtimalle hard diskin kartı arızalıdır. Bu hard disk bağlıyken bilgisayarın bu cihaza erişmek istiyor ama anlayabildiği bir cevap alamadığı için bekletiyor. Adam gibi cevap alamıyor çünkü hard diskin kartı arızalı. Hard diski çıkarınca öyle bir cihaza erişmek için vakit kaybetmediğinden bilgisayar normal hızda çalışıyor.

Hard diskin kartı arızalı olduğundan disk kısmı arızalı mıdır değil midir bir şey söyleyemeyiz. İçinde önemli verileriniz yoksa hiç uğraşmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.