Şimdi Ara

problem sorularım yardım acil !!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.)3 defter 5 kalem 8 silginin fiyatı aynıdır.
    buna göre 9 defter ve 15 kaleme ödenen toplam para ile kaç tane silgi alınabilir ?

2.)bir miktar kalemin tanesi 0.7 liradan satılırsa 1.6 lira zarar tanesi 1 liradan satılırsa 3.2 lira kar ediliyor.
    buna göre kalem sayısı kaçtır?

3.)bir satıcı 150 yumurtayı tanesini 18 kuruştan alıyor.Her bir yumurtadan 2 kuruş kar sağlamayı düşünen satıcı 30 yumurtayı taşıma sırasında kırıyor.
    buna göre,satıcı geriye kalan yumurtaların tanesini kaç kuruştan satmalıdır ki başlangışta düşündüğü karı sağlayabilsin ?

şimdiden teşekkürler

• up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaa12345sayısal

1.)3 defter 5 kalem 8 silginin fiyatı aynıdır.
    buna göre 9 defter ve 15 kaleme ödenen toplam para ile kaç tane silgi alınabilir ?

2.)bir miktar kalemin tanesi 0.7 liradan satılırsa 1.6 lira zarar tanesi 1 liradan satılırsa 3.2 lira kar ediliyor.
    buna göre kalem sayısı kaçtır?

3.)bir satıcı 150 yumurtayı tanesini 18 kuruştan alıyor.Her bir yumurtadan 2 kuruş kar sağlamayı düşünen satıcı 30 yumurtayı taşıma sırasında kırıyor.
    buna göre,satıcı geriye kalan yumurtaların tanesini kaç kuruştan satmalıdır ki başlangışta düşündüğü karı sağlayabilsin ?

şimdiden teşekkürler

1 ) defter = x , kalem = y , silgi = z olsun

3x=5y=8z soruda bu veriliyor .. 9x+15y ye kaç tane z alınır diyor .

3x=8z ise 9x = 24z olur yani 9 deftere 24 silgi alınır bu birincisi

5y = 8z ile 15y = 24z olur bu da ikincisi ... ikisini toplarsak toplam 24+24=48 silgi alınır ..

2 ) kalem sayısı a olsun . 0.7 x a = maliyet - 1.6
    1 x a = maliyet + 3.2

Üstü - ile çarpıp taraf tarafa toplarsak 0.3a = 4.8 a da burdan 16 olur ..

3 ) 150 yumurtaya toplam 2700 lira vermiş . adam her yumurtadan 2 kuruş kar etmek istiyor yani hepsini toplam 150*20= 3000 liraya satmak istiyor . 30 yumurta kırılınca gerise 120 yumurta kalır . adamın istediği karı elde etmesi için 150 yumurtayı 3000 liradan satması gerekiyordu . yumurtalar eksildiğine göre satış fiyatının artması lazım .

Adamın yeni satacağı fiyata a lira dersek ... 120 x a = 3.000 lira olmalı . a da burda 3.000 / 120 den 25 olur..

hepsini akıldan çözdüm hatam varsa eğer affola

• KeskinTr kullanıcısına yanıt
    saol hocam :)
  • Sonuçlar doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım...
    18 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    Çok acil yardım !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.