Şimdi Ara

Problemsiz bir uydu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bekarken Netanın ilk çıkan dijital modellerinden bir receiver vardı ondan almıştım. Maşaallah bir gün bile bize sıkıntı çıkarmadı. Şimdi kendi dairem için bir tane receiver ihtiyacım doğdu. Kriterlerim :

- TRT1 formulayı şifreye çevirdiğinde şifresiz izleyebileceğim
    - NTV Sporda Chealse nin bir maçı olduğunda izleyebileceğim
    - 300-400 TL ye kadar
    - Uefa / Şampiyonlar ligini izlemek istiyorum
    - Çanak dahil

bir uydu alıcı/d-smart/lig tv

önerisi istiyorum. Evde sınırsız internet bağlantısı var. Bana problemsiz bir receiver önerisi veya başka ne önerebilirsiniz?

Şimdiden önerileriniz için teşekkür eder saygılar sunarım

• TRT1 formulayı şifreye çevirdiğinde şifresiz izleyebileceğim

Hiremco seoul serisi uydu güncellemeyle trt açılıyor. Yada biss keyi bulursanız emu destekleyen bir cihazla açarsınız.

- NTV Sporda Chealse nin bir maçı olduğunda izleyebileceğim

Hiremco seoul serisi uydu güncellemeyle açılıyor. Yada biss keyi bulursanız emu destekleyen bir cihazla açarsınız.

- 300-400 TL ye kadar

- Uefa / Şampiyonlar ligini izlemek istiyorum

İşte burada sorunlar başlar. Uefa maçları dmsartta bir maç sözde şifresiz ama şifreli biss key ile açılıyor. Diğer maçlar biss keysiz direk şifreli. O yüzden kanalın biss keyini biliyorsan emu destekli bir cihazla bu maçlardan birini izleyebilirsin ama diğer maçları izmemek için dsmart alman gerek. Şampiyonlar maçı içinde yine biss key geçerliydi. Ama hotbird çanağın varsa burada şampiyonlar ligi maçlarını gösteren başka kanal mutlaka bulursun.

Bütçeye gelirsek seoult hiremco için x1,x2,x3 cihazları newcam kart paylaşımı ve hd görüntü istiyorsan hiremco x3 turbo hd öneririm. Ancak bu cihaz 300 tl civarı eğer çift çanak kurulumda işin içine girerse 120-140 tl bir bütçe daha ayırman gerekir. Kart paylaşımı işinede girersen sana 500 küsür liraya patlar.

Dsmart alırsan emu ile izlenebilecek kanalları izlemeyebilirsin dsmart cihazlarında emu girilebiliyormu bilgim yok. Ama şampiyonlar ligi ve uefa maçlarını sorunsuz izlersin. 300 lira cihaza verirsin 100 küsür lirada çanağa verirsin.

Dreambox alırsan 150 tl. Çift çanak ve birde cccam kart paylaşımı temin edersen hotbird uydusundaki şifreli kanallardan uefa ve şampiyonlar ligi maçlarını rahatça izlersin. Emu desteğide olduğu için biss keyini bildiğin tüm kanallarıda açarsın. Ama Dreamboxta görüntü kalitesi açısından büyük beklentiler içine girmemelisin. Dreambox ise çanak ve orta halli bir serverle 300-350 tlye patlar.

Kolay gelsin.

• Teşekkür ederim yorumunuz için,

Dreambox ı bir araştırayım.
  • Ben anlayamadım şimdi, uydu alıcısı alsam bende, yani Hiremco diye düşündüm. Kanalları tarayıp sıraladığımda ben şimdi kablo tv den izlediğim NTV; KANAL D STAR TRT gibi kanalları direkt izlemeyecekmiyim, biss key diyorsunuz bu nedir, nasıl yapılacak, CI slotlu mu olması gerekiyor yerli kanalları da izlemek için, biraz bilgi verirmisiniz. Biss key yada emu destekleyen cihaz demişsiniz, bu konularda bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Ben anlayamadım şimdi, uydu alıcısı alsam bende, yani Hiremco diye düşündüm. Kanalları tarayıp sıraladığımda ben şimdi kablo tv den izlediğim NTV; KANAL D STAR TRT gibi kanalları direkt izlemeyecekmiyim, biss key diyorsunuz bu nedir, nasıl yapılacak, CI slotlu mu olması gerekiyor yerli kanalları da izlemek için, biraz bilgi verirmisiniz. Biss key yada emu destekleyen cihaz demişsiniz, bu konularda bilgim yok.

Tabiki hayır. Bu kanallar normal yayın zamanlarında sorunsuzca izlenebilir. Ancak bazı futbol maçları, formula 1 gibi organizasyonlarda yayın telif hakları nedeniyle uydudaki yayınlar yayıncı kuruluş tarafından şifreleniyor. Bazen biss key adı verilen bir şifreyle bu şifre emu desteği olan cihazlara girilerek açılabiliyor bazen ise bu kanallar farklı şifreleme sistemi kullanarak hiçbir şekilde açılmayabiliyor. Maç yayını bitince şifre kalkıyor ve şifresiz izleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Ben anlayamadım şimdi, uydu alıcısı alsam bende, yani Hiremco diye düşündüm. Kanalları tarayıp sıraladığımda ben şimdi kablo tv den izlediğim NTV; KANAL D STAR TRT gibi kanalları direkt izlemeyecekmiyim, biss key diyorsunuz bu nedir, nasıl yapılacak, CI slotlu mu olması gerekiyor yerli kanalları da izlemek için, biraz bilgi verirmisiniz. Biss key yada emu destekleyen cihaz demişsiniz, bu konularda bilgim yok.

Tabiki hayır. Bu kanallar normal yayın zamanlarında sorunsuzca izlenebilir. Ancak bazı futbol maçları, formula 1 gibi organizasyonlarda yayın telif hakları nedeniyle uydudaki yayınlar yayıncı kuruluş tarafından şifreleniyor. Bazen biss key adı verilen bir şifreyle bu şifre emu desteği olan cihazlara girilerek açılabiliyor bazen ise bu kanallar farklı şifreleme sistemi kullanarak hiçbir şekilde açılmayabiliyor. Maç yayını bitince şifre kalkıyor ve şifresiz izleniyor.

sağolun bilgiler için, şimdilik CRT televizyonum var, onun için çok pahalı olmayan bir model düşünüyorum , ama CI olsunda istiyorum , belki ara sıra lig tv üyeliği olabilir diye düşünüyorum, tavsiye ettiğiniz modeller olabilirmi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

sağolun bilgiler için, şimdilik CRT televizyonum var, onun için çok pahalı olmayan bir model düşünüyorum , ama CI olsunda istiyorum , belki ara sıra lig tv üyeliği olabilir diye düşünüyorum, tavsiye ettiğiniz modeller olabilirmi

Kart slotu olan piyasadaki birçok fta cihazdan daha iyi görüntü kalitesi olan seoul hiremco x2 yi önerebilirim. Modülde isterseniz x3 tavsiye ederim ama artık modül olayı bitti bitecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık dreambox tavsiye etmyorum ben impax 5100 alıcı çok daha güzel ve 2 yıl garantili bun ual ve server al bu sorundan kurtul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdede -- 30 Eylül 2009; 23:34:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.