Şimdi Ara

Prof. Dr. Nihat Bengisu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
13.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

PoseDn baya bir araştırma yapıyorsun bu konuda takdir ettim açıkçası
    ben olmuştum ameliyat bu doktora konuma yazmıştın zaten ama bu adamın yöntemine faydasız diyen adamdan şüphe ederim ben

not:tabi ki %100 garanti verilmez ameliyatlarda ama kendimden biliyorum diyelim

Adam yaptığım operasyon %100 başarılı demiyor , diğer ameliyatlara yakın hatta bazen onlardan daha iyi sonuçlar aldık diyor.

Araştırmayayımda napayım kardeşim :) korku ve endişe işte. Gümüş Nitrat yada Fenol faydasız diyen doktorlar var. Kesmemiz ve o bölgeyi almamız lazım diyor.

Bu arada senin durum ne kadarlıktı ? Yani ilerlemesi. Yıl oldumu mesela ?
    Bana seninki ilerlemiş yapamayız demesinden korkuyorum açıkcası :)

Açıkçası bende o dokunun tamamen alınması gerektiğine inanıyorum, şöyleki; klasik plonidal sinus ameliyatında bölge açılıp etilen mavisi(sanırım buydu adı) ile ilk önce alınacak doku duvarları boyanır ve ameliyatta bu boya ile boyanan tüm duvarlar çıkarılır, çok az bir doku parçası kalması bile nüks nedenidir. Bir de bildiğim kadarıyla fenol yönteminde de bölge bir miktar açılıyor yani tamamen ameliyatsız değil.

Düzeltme: Etilen mavisiymiş
    Bir de şöyle bir kaynak buldum oku istersen
    http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/genel_cerrahi/dr_ibrahim_karagoz.pdf

Hocam bu ne ya içim karardı :(

Açık bırakılan hastanın kemiğimi gözüküyordu tam göremedim , valla intihar edecem bu ne biçim ameliyat ya

Allah'ım sen gösterme yarabbi böyle ameliyat al canımı kurtulayım artık

• Yani afedersin ama artık ol lan su ameliyatı gelip ben kesecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo.

Yani afedersin ama artık ol lan su ameliyatı gelip ben kesecem

Yukardaki linki bir incele resimlere bak kardeşim ben onun psikolojisiyle yaşayamamki :(

Valla ben bu gidişle ameliyat olmadan intihar ederim :(
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo.

Yani afedersin ama artık ol lan su ameliyatı gelip ben kesecem

Yukardaki linki bir incele resimlere bak kardeşim ben onun psikolojisiyle yaşayamamki :(

Valla ben bu gidişle ameliyat olmadan intihar ederim :(

3 kere oldum 4 olucaaaaaaaaam
    rahat ol valla bir ay daha konu actıını görürsem kasatura var kesecem lan senin dönmeyi

• pdf yi yarısında kapattım içim kötü oldu

ve son anda bir şeyler bulduk sanki
  • quote:

pdf yi yarısında kapattım içim kötü oldu

Arkadaşım sen olmamışmıydın bunun ameliyatını , bunlar gibimiydi seninkide geberecem şimdi.

@Ricardo.

Arkadaşım neden rahatsın bu kadar yahu , 4.olacakmışın Allah sabır versin dicem ama nerdeyse oynayacaksın.
  • quote:

quote:

pdf yi yarısında kapattım içim kötü oldu

Arkadaşım sen olmamışmıydın bunun ameliyatını , bunlar gibimiydi seninkide geberecem şimdi.

@Ricardo.

Arkadaşım neden rahatsın bu kadar yahu , 4.olacakmışın Allah sabır versin dicem ama nerdeyse oynayacaksın.

tam bakamadım pdf ye içim kötü oldu ama sana yardım etmeye çalışıyordum ben up yaparak

• Allah razı olsun kardeşim ben sana birşey demedim

Benim demek istediğim o resimdekiler ilerlemiş vaka falanmı ne öyle o ya adamın kuyruk sokumunu yarıp bırakmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseDn -- 25 Kasım 2010; 1:04:36 >
  • arkadaşlar şimdi aradım doktoru, gidiyim diye hemen , haftaya çarşambaya ancak müsait olabileceğini söyledi nihat hocanın.
    muayene ücreti 250 tl
    eğer tedavi gerekiyorsa hastalığın oluşumuna göre 800-900 tl ila 2000 tl arası bir rakam çıkıyormuş.
    10 dakika ila 40 dakika arasında sürüyormuş işlem lokal anestezi ile yapılıyormuş işlem. yani sadece işlem yapılıcak kısmı uyuşturuluyormuş , herhangi bir genel anestezi veya belden aşağı uyuşturma söz konusu değilmiş , hoca fenol ve gümüş nitratı artık kullanmıyormuş bu yüzden.. 2 gün sonra tamponlar alınıyormuş ve hayat eski akışına dönüyormuş öyle yüzüstü yatmak , hastanede geceleme , narkoz verme ayılma bayılma yokmuş hiç bir tedavide..
    işlem bittikten sonra yürüyerek evine bile gidebiliyormuş hasta..
    durum bundan ibaret
    geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

arkadaşlar şimdi aradım doktoru, gidiyim diye hemen , haftaya çarşambaya ancak müsait olabileceğini söyledi nihat hocanın.
    muayene ücreti 250 tl
    eğer tedavi gerekiyorsa hastalığın oluşumuna göre 800-900 tl ila 2000 tl arası bir rakam çıkıyormuş.
    10 dakika ila 40 dakika arasında sürüyormuş işlem lokal anestezi ile yapılıyormuş işlem. yani sadece işlem yapılıcak kısmı uyuşturuluyormuş , herhangi bir genel anestezi veya belden aşağı uyuşturma söz konusu değilmiş , hoca fenol ve gümüş nitratı artık kullanmıyormuş bu yüzden.. 2 gün sonra tamponlar alınıyormuş ve hayat eski akışına dönüyormuş öyle yüzüstü yatmak , hastanede geceleme , narkoz verme ayılma bayılma yokmuş hiç bir tedavide..
    işlem bittikten sonra yürüyerek evine bile gidebiliyormuş hasta..
    durum bundan ibaret
    geçmiş olsun.

Fenol-Gümüş Nitrat değilse hangi yöntemi uyguluyormuş hoca? Diğer Cerrahi müdaleler gibimi yapacak oda , yani ben operasyon günü yolculuk yapabilirmiyim?

• Ya bu hastalığın nedeni nedir dostlar? Ayrıca kadınlarda da olabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Eskici

Ya bu hastalığın nedeni nedir dostlar? Ayrıca kadınlarda da olabiliyor mu?

Nedenini kendileride tam bilmiyor doktorların , doğuştan diyen var - çok oturmaktan kaynaklanıyor diyen var , saçtan dökülen kılın oraya girmesiyle oluştuğunu diyen var. Çok kıllı insanlarda oluyor diyen var

Ama kılla alakalı birşey olmadığını biliyorum, o bölgede fazla kıl yok bende , ayrıca hiç kıl olmayan bayanlarda bile görülüyormuş bu rahatsızlık.

Yani bayanlardada oluyor
  • kılın döndüğü yere KÜRETAJ VE KIL GİRİŞLERİNİN MİKROEKSİZYONU yaparak o bölgeyi temizliyor doktor yani iş bitti diyelim 25 dakikada otobüse binip gidebilrisin denizliye tekrar fakat 2 gün sonra tamponları almak gerekince tekrar gitmen gerekicek..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Eskici

Ya bu hastalığın nedeni nedir dostlar? Ayrıca kadınlarda da olabiliyor mu?

Nedenini kendileride tam bilmiyor doktorların , doğuştan diyen var - çok oturmaktan kaynaklanıyor diyen var , saçtan dökülen kılın oraya girmesiyle oluştuğunu diyen var. Çok kıllı insanlarda oluyor diyen var

Ama kılla alakalı birşey olmadığını biliyorum, o bölgede fazla kıl yok bende , ayrıca hiç kıl olmayan bayanlarda bile görülüyormuş bu rahatsızlık.

Yani bayanlardada oluyor

Bilgilendirme için teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Umarım kolayca atlatırsınız bu rahatsızlığı...

• quote:

kılın döndüğü yere KÜRETAJ VE KIL GİRİŞLERİNİN MİKROEKSİZYONU yaparak o bölgeyi temizliyor doktor yani iş bitti diyelim 25 dakikada otobüse binip gidebilrisin denizliye tekrar fakat 2 gün sonra tamponları almak gerekince tekrar gitmen gerekicek..

bu yöntem dahamı faydalı hocam? Gümüş nıtratdan yada fenelden
    2 gün snra alındktan snra hayata normal devam deglmı.
    Bu arada küretajda ufak delıklerınyukarda kocaman delik açıyor doktor galiba yada o resımdekılerde kendilndnmı olusmuş.
  • quote:

kılın döndüğü yere KÜRETAJ VE KIL GİRİŞLERİNİN MİKROEKSİZYONU yaparak o bölgeyi temizliyor doktor yani iş bitti diyelim 25 dakikada otobüse binip gidebilrisin denizliye tekrar fakat 2 gün sonra tamponları almak gerekince tekrar gitmen gerekicek..

Hocam uygulanan yöntem Gümüş Nitrattan daha ileri seviye bir yöntem galiba.

Gümüş Nitrat yada fenol uygulanmasının yanı sıra ölü dokularda alınıyor anladığım kadarıyla bu yöntemde.

Bu doktor bu kıl dönmesi üzereni baya çalışıyor anlaşılan.

Dünyada bu hastalıkla en çok bilgi geliştiren ülke Türkiyeymiş , yabancılarda fazla görülmeyen bir rahatsızlıkmış onun için uğraşmıyorlar.

Allah hepimize sağlık sıhhat versin

• Yahu ne kadar büyütüyorsunuz şu kıl dönmesini özellikle PoseDn nickli arkadaş. Bu ne korku anlamadım, Allah korusun kanser olsan ne yapacaksın acaba? Birkaç mesajını daha görmüştüm sürekli ilerlemiş midir bele sarılmış mıdır kemiğe dolanmış mıdır. Yahu canavar kıl mı bunlar? ilerliyor bel kemiğine sarılıyor. Kökü olmayan hiçbir kıl uzayamaz! çok çok açılan delikten yeni kıllar girer apse yapar.

Bende 7.5 senedir var bu kıl dönmesi. Hiçbirşey olduğu da yok. yılda bir apse yapar 1-2 gün geçer. Benim beynime kadar uzamıştır heralde.
  • pm den belirttim durumu hocam
  • Konuyu uplayalım:(
  • arkadaşlar ben dokturu tanıyorum, oldukça ünlü bir doktordur ve bu konu üzerine türkiyede sayılı kişilerdendir, bildiğim kadarı ile yurtdışından da insanlar tedavi için geliyorlar siteside var
    www.nihatbengisu.com
    Prof.Dr.Nihat Bengisu - Kıl dönmesi ve Hemoroid
    http://www.nihatbengisu.com
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.