arkadaşlar banim son 2 gündür Win XP açılınca dat9b.tmp diye bir dosyanın hangi programla açılması ile ilgili bir sorun geliyo program seç seçeneğine basınca programlar geliyo ama hiçbiri onu çalıştırmıyo eğer o pencereyi kapatırsam kapattıktan 10 dakika sonra bilgisayaar kilitleniyo mouse imleci falan hareket etmiyo anca reset leyince düzeliyo ama o pencereyi kapatmazsam bilgisayar kilitlenmiyo ve normal bir şekilde çalışıyo lütfen yardım edin!!!!
YA BEN ARATTIMDA WİN XP DE BÖLE Bİ DOSYA YOK İSTERSEN BİDE GÜVENLİ KİPTE ÇALIŞTIR VE ARATTIR EĞER BULAMAZSAN SYSTEM BACKUP FALAN YAP Bİ DENE
Üstad son zamnalrda kaldırdığın bir proğram varsa ve regedite kendini yazdıysa sebebi bu olabilir. Sistem geri yüklemeden geri al kolay gelsin
tamam bi deneyim olmazsa bile önemli deil yinede thanx
dat9b.tmp Abi bana kalırsa tüm güncellemeleri yapmamışsın xp nin eğer yaparsan sorun kalmaz.
norton win doctor 2005 ille tarat bakalım belki düzelir
en kolaya kaç format
bence bi virüs o. eger virüs programin varsa ve bulmadiysa update et. yok, update de edilmis ve yine bulamiyorsa hemen virüs programini degistir. bil. güvenli kip de ac. gizli dosya ve klasorler gorunur bir sekilde. temp dosyalarinin icinden bu dosyayi sil. (bulamazsan arat.)
mcafee kullanmani tavsiye ederim virüs programi olarak... kolay gelsin.
Cevabini biliyorum ama üzgünüm Profesyonel degilim
formatla gitsin
aynen katılıyorum formatla gitsin
bilgisayarına virüs bulaşmış. istersen silmeyi şu şekilde dene
başlat>çalıştır>regedit <enter>>HKEY_LOCAL_MACINE>SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUN bu yolun içinde açılışta soran dosya uzantısı ile ilgi hepsini silebilirsin sonrada restart et ve daha sonrasında internetten online virüs taraması yaptır. bu şekilde sorunu halledebilirsin
.. Kolay gelsin
önce virüs taraması yaptır büyük ihtimalle virüs değil, daha sonra SİSTEM ARAÇLARINDAN sistem bilgisine gir ve oarada gelen hatayı donanımların içine okut sorun büyük ihtimalle çözülecektir. Windows yüklerken o dosyayı algılamamıştır. bu genel bir sorun bu dosyanın kullanım alanına girdiğin için hatayı yeni vermiştir. sana kolay gelsin
söylemeyi unuttum sonra bilgisayarına servis pack2 yi yükle eğer varsa üzerine tekrar kur.
.. Kolay gelsin
bilgisayarı kırıyorsun ne gerek. dosya ya falan.. yeni bilgisayar alıncada herşey 0 olacak :)
msconfig'den başlangık programlarını kaldır dene olmaz ise yüksek ihtimalle windows dosyaların bozulmuş olabilir onarma yap.
profeyonellik bu kadar basitmi
magic1 zor olcak diye kimdedi?
Arkadasım o dosya sistem dosyası olduğu için hiç bir programla açamazsın ya servis pack 2 yükleyeceksin yada patcher yükleyeceksin bence bunları bir de.... Hadi sana kolay gelsin umarım yazdıklarım işine yarar....
Arkadaslar niye o kadar kolaya kaçıyorsunuz formatla diyerek... Yapılabilcekler denendikten sonra yapılır bana göre formatlamak... Gidilecek en son asamadır bu....Siz her işte kolayı mı secersiniiz biraz zorlukları deneyin....