1 seneden fazladır "[B]Adobe After Effects[/B]" programı üzerinde çalışıyorum. [B]3 boyutlu videolar[/B] görsellik olarak her zaman ilgimi çeken bir iş olmuştu. Ve bu merakımı işe dökecek kadar tecrübe edindiğime inanıyorum. Bu başlık altında bir ilki gerçekleştirerek "[B]3D (3 boyutlu tanıtım filmi)[/B]" hizmeti vermeye başlıyorum.
Facebook, twitter, youtube gibi video paylaşımının üst seviyede olduğu günümüzde [B]sitenizi veya şirketinizi[/B] 3 Boyutlu, görenin "helal olsun kaliteye bak" diyebileceği bir [B]video tanıtım reklamı[/B] sayesinde [B]rakiplerinize artistik bir çalım atabilirsiniz.[/B]
Size sunduğum hizmet şu şekilde olacaktır; Bu After Effects platformunda insanlar hazırladıkları [B]3D video[/B] templatelerini satmaktalar. Ben buradaki [B]template(şablon)[/B] seçiminden sonra o template üzerinde çalışma yapıp sizin bana [B]gönderdiğiniz videoları[/B] (şirketinizin videoları olabilir, ürünlerinizin videoları olabilir, dizilerden kesitler olabilir, filmlerden kesitler olabilir aklınıza video uzantılı ne geliyorsa olabilir) , [B]gönderdiğiniz resimleri[/B] (ürün resimleriniz, websitesi screenshotlarınız, yazılım screenshotlarınız, aklınıza görsel olarak ne geliyorsa olabilir),[B] gönderdiğiniz slogan ve videoda yer almasını istediğiniz yazıları[/B] montajlayıp efektlere uygun hale getirip [B]istediğiniz şekilde render(istediğiniz video uzantısı halinde çıktı almak, HD dahil)[/B] edip size sunuyorum. Müzik olarak [B]istediğiniz müziği[/B] videonun arkaplanına ekliyorum, eğer [B]dublaj[/B] şekilde tanıtım yapacaksanız bu işi yaptırabileceğiniz sesi güzel güzide arkadaşlarımız mevcut bu konuda aracılık görevi üstlenerek anlaşmalar yapabilirim talebe göre. Özellikle [B]özel şirketlerin[/B] /[B] Dizi sitelerinin[/B] ve [B]Film sitelerinin[/B] özellikle bu tarz bir [B]giriş videosu[/B] sayesinde akılda kalıcılığı sağlamak ve [B]fark yaratmak[/B] isteyeceklerine eminim.
[COLOR="Red"][B]Tanıtım için ilk 10 müşteriye bu hizmet 300tl'ye verilecektir[/B][/COLOR]. Referanslarımı arttırmak istediğim için bu indirimi uyguluyorum. Daha sonra ücreti 500tl'ye çıkacaktır. Bu işi Türkiye'de yapan firmalar 5000tl'lerden açıyorlar kapıyı videonun dakikasına görede bir araba fiyatına kadar çıkabiliyor bilginize..
[B]Kesinlikle ödemeyi önce alıp daha sonra işe başlıyorum[/B], malumunuz videoyu bitirdikten sonra müşteriye gösterebileceğim her platformdan videoyu indirip sonra ödemeden kaçma ihtimali var. Bu riski göze alabilecek kadar az bir emek olmadığı için takdir edersiniz ki "önce ödeme sonra iş" sistemini uygulamak durumundayım.
[B]İş süresi[/B] videoya göre değişmektedir, [B]maksimum 1 hafta[/B] sonra videonuz size teslim edilecektir. Gecikmeler ve verilen sözde durulmaması durumu olmaması için [B]aynı anda iki iş alınmayacaktır[/B], ödemenizi işinize başlayacağım gün talep edeceğim sizden.
[B]Ödeme :[/B] Paypal, İş bankası şeklinde [B]iş başında ücretin tamamı[/B] şeklinde yapılacaktır.
[B]Not:[/B] Yaptığım işin yasal olmayan hiçbir boyutu yoktur AE CS5 yazılımım orjinal lisanslıdır(1000$ lisans parası ödedim), kullanacağım templatelerin hepsinin lisansı alınacaktır kesinlikle mareze karşıyım, dilerseniz template seçimini benim zevkime bırakabilirsiniz veya dilerseniz kendiniz verdiğim template sitesinden seçebilirsiniz.
Aklınıza takılan bütün sorularınızı zevkle cevaplandıracağım.. Saygılarımla.. Çağdaş
[B]R10.net Referanslar[/B] [QUOTE=Seolik;1066340645]bizim site içinde bir çalıştırma yaptırdık umarım hayırlısı olur sağolsun cağdaş bey cok ilgili ve alakalı tekrardan burdan kendisine tşk ediyorum...
videohive'den satın alacağın ae animasyonalrını "regular licence" olarak değil "extended licence" olarak satın almak durumundasın. 25 dolarlık bir animasyonun extended hali 250 dolar...! 300 liraya bu işi nasıl yapacaksın ? bu kriterler çok değişkendir. ve normal lisans alıp "tv'de yayınlayabilirsin abi" dersen adama başın yanar aman dikkatli ol.
bu arada madem bu işten para kazanmak istiyorsun yerel tv kanallarına mail at... bakın sizin reklamlarınız böyle ama ben bu kalitede reklam yapabiliyorum özel müşterileriniz için birlikte çalışabiliriz diyerek yönlendir. mutlaka ama mutlaka birkaçından iş alırsın. kendim de TV kanalında çalıştığım için yer yer yoğunluktan reklam yapmaya vakit bulamıyoruz ve şirketlere yönlendirdiğimiz oluyor. oradan biliyorum
İyi çalışmalar... Özgür Ozan E.
Bir de mantık sakat yani kendin diyorsun bu işler dışarıda 5000 Tlden başlıyor diye. Ki bu fiyat ta çok düşüktür.
Şöyle yapsan daha mantıklı olmaz mı sen daha iyisini yap 5.500 Tl iste. Bence çok daha karlı olur. 300-500 Tl isteyip paranı çoğu kez alamıcaksın (300-500'ün lafını eden müşteri zaten onu da vermemeye çalışacaktır emin ol)
Reklam çok pahalı bir iştir eğer bu piyasayı bu şekilde düşürürsen emin ol iş kaliteside düşecektir. Kendin diyorsun template kullanacağım diye bir sene sonra bakmışın reklam filmlerine 50 Tl istenmeye başlanmış. Tabi fiyatlara ciddi bir iş çıkamaz mümkün değil ama piyasayı düşürüp, reklam klitesini zayıflatacağınızdan emin olun. Ve elinde az pazarlama parası olan KOBİleri reklama karşı soğutacağınızdan emin olun.
Şu an Türkiyede orta ve alt seviye baskıya yönelik reklam sektörü bitmiştir nedeni: 400 TL lik 2 aylık kurslara gidip ben koyey biliyom fotaşap biliyom diyenler yüzünden. Bu arkaşların 0 ila 700 Tl arası çalışırlar ve ne yaptıklarını bilmezler eserlerinin grafik kalitesi hiç olmadığından baskılar işe yaramaz. Yapılan reklamların geri dönüşü olmaz.
Şu an Türkiyede orta ve alt seviye web tasarım sektörü bitmiştir nedeni: 2 gıdım html, fotoşop öğrenip template parçalayıp ayda bir çöken yamulan siteleri 100-500 Tl ye yapan arkadaşlar sayesinde.
Hepsinden daha acısı artık işverenin kafasında şu düşünce vardır bu işi bilgisayar yapıyor. 300 Tl istenicek kadar basit bir iş ise bu benim oğlan da yapar altı üstü bir after öğrenecek (eskiden bu fotoşoptu) vu müşteri böyle düşünerek hata yapmıyor gerçekten haklı.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgurozane
videohive'den satın alacağın ae animasyonalrını "regular licence" olarak değil "extended licence" olarak satın almak durumundasın. 25 dolarlık bir animasyonun extended hali 250 dolar...! 300 liraya bu işi nasıl yapacaksın ? bu kriterler çok değişkendir. ve normal lisans alıp "tv'de yayınlayabilirsin abi" dersen adama başın yanar aman dikkatli ol.
bu arada madem bu işten para kazanmak istiyorsun yerel tv kanallarına mail at... bakın sizin reklamlarınız böyle ama ben bu kalitede reklam yapabiliyorum özel müşterileriniz için birlikte çalışabiliriz diyerek yönlendir. mutlaka ama mutlaka birkaçından iş alırsın. kendim de TV kanalında çalıştığım için yer yer yoğunluktan reklam yapmaya vakit bulamıyoruz ve şirketlere yönlendirdiğimiz oluyor. oradan biliyorum
İyi çalışmalar... Özgür Ozan E.
extended lisansla alakası yok yanlış düşünüyorsunuz. aldığım lisans zaten kullanım izniyle geliyor, extended başkaları alamasın diye alınan lisans.
feylesoft arkadaşım benim yapabildiğim ücret 300 lirayken neden 5.500 isteyeyimki, sonuçta hem benim para ihtiyacıma yetiyor 300 lira hemde müşterilerin isteğini karşılıyor uygun fiyata. kimse 50 liraya bu işi yapmaz, 300 lirayada yapmaz. o yüzden benim farkım ortaya çıkıyor.
teşekkürler yorumlarınız için saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: cHacHo
extended lisansla alakası yok yanlış düşünüyorsunuz. aldığım lisans zaten kullanım izniyle geliyor, extended başkaları alamasın diye alınan lisans.
:-)
iyice okumanı öneririm sitedeki yazıları...
regular licence :
a free to view video project (promotional, event, educational, client)
extended licence :
a film or television production, commercial app, game or other software
arkadaşların sınıfta sunum yapacaksa o proje ile, regular işini görüyor. ama film, dizi, reklam gibi konularda extended licence kullanmalısın...
ikincisi de extended licence alsan dahi o proje başkalarına da satılmaya devam edecek. yoksa o kadar uğraş isteyen projeleri 200-300 dolar için kimse yapmaz...