Bütce : 1000 1500TL Kullanım alanlarım : insanlar,doğada,ürün çekimlerinde.. Arkadaşlar küçük yaştan gelen bir merak ve hevesle fotoğraf çekmeyi ve anı yakalamayı seviyorum.. bu güne dek ceptelefonu ve amatör makinalarla çekimler yaptım ( ama kesmedi ) Herhangibir eğitim almadım bu konuda tamamen amatörüm yani.. deneyim olarak,bir kaç ay kuzenimden ödünç aldığım D80'i kullandım tek deneyimim bukadar.. Video çekimide kaliteli olursa yüzümdeki gülücük dahada artacaktır :) Ankarada yaşıyorum,garantili 0 bir cihaz almak istiyorum.. Sizden Profesyonel Fotograf Makinası tavsiyesi istiyorum..
Nikon D3100 18-55mm VR Kit nasıl bir cihaz sizce ??
Canon Eos 1100D .
nikon D3100 ve canon 550D
550d ile d3100 karsilastirilamayacak cihazlardir. 550d, d5100 ile karsilastirilabilir kalite olarak. Size onerim 550d, video dusunmezseniz 450d.
quote:
Orijinalden alıntı: diffriend
550d ile d3100 karsilastirilamayacak cihazlardir. 550d, d5100 ile karsilastirilabilir kalite olarak. Size onerim 550d, video dusunmezseniz 450d.
+1
1500'e garantili 550D bulmanız mümkün değil ama bu fiyatlara spot alabilirsiniz. Düzgün bir yerden alırsanız sorun olmaz. Tavsiye ederim.
spot 550D nerden bulabilirim ?
istanbul hayyam pasaji
Almanyada ucuz mu dur ? Dayım gelecek yakın zamanda.. yoksa bi fiyat farkı yokmudur..
quote:
Orijinalden alıntı: HGodek
Almanyada ucuz mu dur ? Dayım gelecek yakın zamanda.. yoksa bi fiyat farkı yokmudur..
nispeten daha ucuz. amerika kadar olmasa bile hayyamdan ucuz rakam bulunabilir almanyadan
quote:
Merhaba, D3100 ve 550d'nin karşılaştırılması çok normal.Birisi giriş,diğeri girişin biraz üstü sayılıyor diye kıyaslamamak biraz saçma olur. Sonuçta 7d ile d3100 karşılaştırması yapmıyorsunuz. İyi günler,hoşçakalın..
quote:
Orijinalden alıntı: c.james
quote:
Merhaba, D3100 ve 550d'nin karşılaştırılması çok normal.Birisi giriş,diğeri girişin biraz üstü sayılıyor diye kıyaslamamak biraz saçma olur. Sonuçta 7d ile d3100 karşılaştırması yapmıyorsunuz. İyi günler,hoşçakalın..
Hocam segmentle alakali birsey soylemedim ben. Yoksa ikiside giris seviyesi fakat nasil ki d5100 ile 1100d bir tutulamiyorsa 550d ile de d3100 bir tutulamaz. Haa, karsilastirilir mi? Evet. Ama mantikli degil
Garantiliyse D3100, spotsa 550D iyi seçenek olur.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: c.james
quote:
Hocam segmentle alakali birsey soylemedim ben. Yoksa ikiside giris seviyesi fakat nasil ki d5100 ile 1100d bir tutulamiyorsa 550d ile de d3100 bir tutulamaz. Haa, karsilastirilir mi? Evet. Ama mantikli degil
Merhaba, Segmentle alakalı değil de imaj kaliteleri bakımından yorumladıysanız,yine aynı yorumu yapabilirim.Çünkü imaj kalitesi bakımından da her iki makine kıyaslanabilir. Ayrıca,incelediniz mi bilmiyorum ama 1100d'nin imaj kalitesi de öyle üst modellerle kıyaslanmayacak kadar zayıf değil,aksine sınıfına göre çok iyi sonuçlar alınabilir. Yanlış anlamayın,ben hangi sınıftan olursa olsun bütün makineler kıyaslanabilir demek istemiyorum.Eğer 7d ve d3100 kıyaslaması olsaydı,o zaman dediğiniz gibi mantıksız bir karşılaştırma olabilirdi,ama burada 550d ve d3100 gibi birbirine çok yakın gövdelerden bahsediyoruz. Toparlamak gerekirse;Eğer imkan bulursanız d3100,550d,1100d ve d5100 gibi modelleri salt imaj kaliteleri bakımından bir kıyasalamanızı tavsiye ederim. İyi günler,hoşçakalın..
Baslangıç için bence 450D en iyi secim olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme