Şimdi Ara

Profesyonel Fotoğraf Makinesi Almak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi prof bir kamera almak istiyorum güzel bir hobi şuanda telefonumla yapıyorum bu işi sony xperia z2 kullanıyorum bütçe 2 bin lira civarı nikon d7000 nasıldır o fiyat civarlara daha iyi makine var mıdır ve telefon kamerası ve DSLR Kamera arasında ki farklar nedir telefondan çok daha iyi diyebilceğimiz yada bu resmi hiç bir telefon çekemez diyebilceğimiz özellikleri var mı yani telefon varken DSLR Kamera o parayı hak edecek ne iş yapıyor kullananlar yazabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DexterMorgan. kullanıcısına yanıt
    Bütçenizlee D7000 Almak Mantıklıdır Sizi Üzmez Güzel Makinedir Tavsiye Ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: benzema50

Bütçenizlee D7000 Almak Mantıklıdır Sizi Üzmez Güzel Makinedir Tavsiye Ederim

Hocam birde dediğim gibi telefonum şuanda yeterli gibi yada ben DSLR kamera kullanmadığım için bana güzel geliyor arasında çok büyük aşırı o paraları verecek kadar görüntü farkı yada özellik farkı var mıdır kamera çekim modu olsun iso su olsun lensi felan kiti olsun aldıktan sonra telefondan çektiğim resmi bide ondan çektiğim resmi yan yana koyduğum zaman yada zoom ladığım zaman aradaki farkı bariz görebilirmiyim yani kamera bu parayı hak etmiş diyebilir miyim
    Şaka olmalı bu yazdıklarınız. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Şaka olmalı bu yazdıklarınız. :)

Neden hocam o kadar mı hafife almışım makineyi bekletilerimin çok üstünde sanırım

• Fotoğrafı makine değil, makineyi tutan kişi çeker. Eğer fotoğrafa ilginiz yoksa, DSLR aldığınızda otomatik modda "şak, şak, şak" çekecekseniz, o zaman korkarım fotoğraflarınızın belki çoğu, telefonla çektiklerinizden farklı gözükmeyecektir. Ama meraklıysanız, çiçek, böcek, manzara vs. fotoğrafları çekmek istiyorsanız, kendinizi geliştirip (hobi olarak bile olsa) daha iyi fotoğraflar çekmeyi gerçekten istiyorsanız, DSLR elbette almalısınız. Yoksa bu işin tutkunları saf oldukları için 20 kiloluk ekipmanı gittikleri her yere taşımıyorlar.

Yalnız şunu bilin ki, DLSR aldığınızda sihirli bir değnek almayacaksınız. Kompozisyonu (çok önemlidir), kameranın nasıl çalıştığını ve daha bir çok şeyleri öğrenerek ancak herkesin çekemediği fotoğrafları çekebilmeye başlarsınız. Tabi gözünüzü de korkutmayayım, o kadar atla deve de değil... Sadece demek istediğim, öğrenilmesi gereken hayli şey olduğu.

Kendimden bir örnekle anlatayım: Ben asıl Photoshop'la başlayıp fotoğrafa gelmiş biriyim. Binlerce fotoğraf editlemiştim fotoğrafa başlamadan önce. İlk makinemi alıp fotoğraf çekmeye başladığımda, fotoğrafla, makineyle ve post prodüksiyonla ilgili tamamen donanımlıydım. Buna rağmen, ilk fotoğraflarımın acemice olduğunu söyleyebilirim.

Yine de hobi olarak da şiddetle tavsiye ederim, meraklıysanız elbette alın. Neden hala telefonla fotoğraf çekiyorsunuz ki?

• Gidip güneş tepedeyken iso 100 ile çekim yapıp karşılatırma yaparsan arada dağlar kadar fark göremezsin. En dandik kameralar bile o kadar kolay koşullarda iyi fotoğraflar verirler.

Telefonla gece çekim yapamazsın, arka planı öldüremezsin, zoom yapamazsın, o kadar iyi makro yapamazsın, manuel ayar yapamazsın, menüdeki özelliklerin yüzde birine bile sahip olamazsın, kat kat yavaş odaklanırsın ve çekersin, renkler ve dinamik aralığın çok daha zayıf olur, fotoğraf işleme kısmında fazla değişim imkanı vermez, vizörsüz ve gripsiz oluşu sebebiyle tutuş ve çekimde çok daha zordur, zevkli değildir vs vs

Daha da sayılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotograf kamerayla çekilir telefonla çekilen sadece idarelik şeylerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumatu34

Fotograf kamerayla çekilir telefonla çekilen sadece idarelik şeylerdir.

Daha önce telefonla fotoğraf çekerken güneş arkada kalınca yüzün karanlık çıkması birkaç zoomdan sonra resmin bozulması aşırı seri fotoğraf çekememesi odaklanana kadar anında çekilmesi gereken resimlerin kaçması gibi sorunlarla çok karşılaştım DSLR Kamerada bu sorunlarla karşılaşmam sanırım ince ayrıntılara dikkat ederek eğer bu sorunları aşabilceksek o bile yeterli almak için

Tam aksine,

İyi bir fotoğrafçı pin hole ile bile çok enteresan şeyler çekebilir veya telefon ile de çok ciddi şeyler çekebilir. DSLR sadece siz bu konuda oldukça geniş olanaklar sunar. Zaten işi bu.

Otomatik mode da bile çokça telefondan çok daha iyi çekim yaparsanız. Çünkü sensör dedikleri ve fotoğrafı işleyen bir chip vardır. Birisinde (teşbih olarak belirteyim) kafam kadar sensör varken diğerinde tırnağım kadar sensör var.

Telefonla çekim yaparken arka planı da öldürebilirsin, zoom da yaparsın

Konuya bazı fotoğraflar ekliyorum. Eğer fotoğrafların isimlerini sistem değiştirmezse hangi telefonla kim çekmiş (isimleri) görebilirsin.

Hatta daha ileriye gideyim. Bir takım cep telefonlarının fotoğraf ve video çekme yetenekleri (belirli açıdan) DSLR den daha fazladır. 4K çekim yapabilen cep telefonları var. Fakat kalite her zaman istediğin gibi olmaz ve en önemlisi ışığa bir DSLR deki kadar fazla hükmedemezsin.

Hobi için ben seviyorum dersen elbette bir makine alabilirsin. Ancak düşünce tarzından çıkarttığım kadarı ile DSLR den daha çok bir aynasız makineye daha yakın olduğunu düşünüyorum. Hatalı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 29 Haziran 2015; 2:17:14 >

• Bir nesneye 10cm yaklaşarak bokeh yapmak arka planı öldürmekse, peki telefonla da öldürürsün diyelim. Benim ve çoğu kişinin arka planı öldürmekten kastı metrelerce mesafedeki cisimlerin arka planını öldürmektir. Yoksa 10–15cm mesafeye girip öldüreceksem sadece çiçek böcek çekerken öldürebilirim. Kaldı ki telefonların bokehi doğal,düzgün ve pürüzsüz olmaz. Yukarıda verilen örneklerde de var zaten bu durum.

Ayrıca hangi telefonla zoom yapılıyor acaba? K zoom falan mı? Zoomdan kasıt 1020'nin kayıpsız zoomu ise o da sadece crop yapıyor ve 5mp sonuçta. Arkadaş Z2 kullanıyormuş ve ona göre konuşuyoruz bu konuda. K zoom gibi kompakt makine ayarında bir telefon kullansaydı ona göre karşılaştırma yapardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 29 Haziran 2015; 4:13:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DexterMorgan.

quote:

Daha önce telefonla fotoğraf çekerken güneş arkada kalınca yüzün karanlık çıkması birkaç zoomdan sonra resmin bozulması aşırı seri fotoğraf çekememesi odaklanana kadar anında çekilmesi gereken resimlerin kaçması gibi sorunlarla çok karşılaştım DSLR Kamerada bu sorunlarla karşılaşmam sanırım ince ayrıntılara dikkat ederek eğer bu sorunları aşabilceksek o bile yeterli almak için

İlk mesajımı, meseleye yanlış baktığınızı fark ettiğim için o şekilde yazdım. Düşünüyorsunuz ki; cep telefonu kamerası yetersiz (ki öyle) DSLR alırsam cep telefonu kamerasındaki sorunları yaşamam, DSLR otomatik olarak halleder. Bu doğru değil.

Cep telefonuyla da fotoğraf çekseniz, Hubble uzay teleskoboyla da çekseniz fotoğrafın temel prensibi aynı. Dijital teknoloji terminolojisiyle söyleyeceğim, prensip, sensöre kaydedilecek ışığı kontrol etmek. Bunun için de çok basit olarak kameranızı manuel olarak nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. İnsanların geneli bunun farkında olmadığı ya da uğraşamayacağı için üreticiler kameralara otomatik bir mod koymuşlar, ki küçük bir çocuk da deklanşöre basınca fotoğraf çekebilsin. (Teminolojiyi bilmediğinizden karışık gelebilir, çok önemsemeyin, birazdan izaha edeceğim), bu otomatik mod, dünyayı %50 gri görüyor. Yani fotoğraf çektiği zaman piksellerin ortalaması %50 gri yapsın istiyor. Ama dünya her zaman %50 gri değil. Dolayısıyla bu otomatik mod, arabalardaki otomatik vites gibi sizin manuel olarak yaptığınız şeyi yapabilecek kapasitede değil.

Bunca şeyi neden anlattım.

1. Güneş arkada kalınca veya arka plan öndeki objeye göre fazla parlak ise, otomatik modda fotoğraf çekerken DSLR da sapıtacaktır, yine yüzler karanlık çıkacaktır. Yani cümlenin ilk kısmında söylediğiniz şeyi DSLR almak çözmeyecek. Zaten telefondaki kamerada da sahne modları var, eğer o modlardan (yanlış hatırlamıyorsam) güneş sembolü olan portre modunda çekerseniz, cep telefonuyla da yüzleri doğru fotoğraflayabilirsiniz.

2. Zoom meselesi objektifinizle alakalı. Bahsettiğiniz bütçeyle alacağınız kameralardaki lensler zoom olarak sizi tatmin eder. "Birkaç zoomdan sonra resmin bozulması" dijital zoom olduğundan.

3. Aşırı seri fotoğraf çekmekten ne anladığınızı bilemiyorum. Ama bütçenizle alacağınız makine saniyede 5-6 kare fotoğraf çekebilecektir.

4. Odaklanmada, hızında sorun yaşamazsınız.

5. İnce ayrıntılara gelirsek... Yukarıda yazdıklarım gözünüzü korkutmasın. DSLR ile gayet güzel ve istediğiniz gibi fotoğraflar çekeceksiniz. Fakat belki birkaç saatinizi vererek en temel bazı şeyleri öğrenmeniz lazım. Yoksa problem olarak bahsettiğiniz şeyler DSLR aldığınızda da devam edecektir.

Tekrar edeyim: Otomatik modlar son derece yetersiz modlardır. Sadece fotoğraf namına hiçbir şey bilmeyenler dahi fotoğraf çekebilsin diye oraya konmuştur. Vurguladığınız sorunlar kameranın cep telefonu kamerası olmasından değil, otomatik modda çekim yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Netice: DSLR kamera alırsanız, her halükarda cep telefonlarıyla çekilenlerle kıyas dahi edilmeyecek kalitede fotoğraflar elde edersiniz. Ama kutudan çıkarır çıkarmaz değil, İki saat ayırıp temel birkaç şeyi öğrendikten sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derekoy -- 29 Haziran 2015; 4:55:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: derekoy

quote:

quote:

İlk mesajımı, meseleye yanlış baktığınızı fark ettiğim için o şekilde yazdım. Düşünüyorsunuz ki; cep telefonu kamerası yetersiz (ki öyle) DSLR alırsam cep telefonu kamerasındaki sorunları yaşamam, DSLR otomatik olarak halleder. Bu doğru değil.

Cep telefonuyla da fotoğraf çekseniz, Hubble uzay teleskoboyla da çekseniz fotoğrafın temel prensibi aynı. Dijital teknoloji terminolojisiyle söyleyeceğim, prensip, sensöre kaydedilecek ışığı kontrol etmek. Bunun için de çok basit olarak kameranızı manuel olarak nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. İnsanların geneli bunun farkında olmadığı ya da uğraşamayacağı için üreticiler kameralara otomatik bir mod koymuşlar, ki küçük bir çocuk da deklanşöre basınca fotoğraf çekebilsin. (Teminolojiyi bilmediğinizden karışık gelebilir, çok önemsemeyin, birazdan izaha edeceğim), bu otomatik mod, dünyayı %50 gri görüyor. Yani fotoğraf çektiği zaman piksellerin ortalaması %50 gri yapsın istiyor. Ama dünya her zaman %50 gri değil. Dolayısıyla bu otomatik mod, arabalardaki otomatik vites gibi sizin manuel olarak yaptığınız şeyi yapabilecek kapasitede değil.

Bunca şeyi neden anlattım.

1. Güneş arkada kalınca veya arka plan öndeki objeye göre fazla parlak ise, otomatik modda fotoğraf çekerken DSLR da sapıtacaktır, yine yüzler karanlık çıkacaktır. Yani cümlenin ilk kısmında söylediğiniz şeyi DSLR almak çözmeyecek. Zaten telefondaki kamerada da sahne modları var, eğer o modlardan (yanlış hatırlamıyorsam) güneş sembolü olan portre modunda çekerseniz, cep telefonuyla da yüzleri doğru fotoğraflayabilirsiniz.

2. Zoom meselesi objektifinizle alakalı. Bahsettiğiniz bütçeyle alacağınız kameralardaki lensler zoom olarak sizi tatmin eder. "Birkaç zoomdan sonra resmin bozulması" dijital zoom olduğundan.

3. Aşırı seri fotoğraf çekmekten ne anladığınızı bilemiyorum. Ama bütçenizle alacağınız makine saniyede 5-6 kare fotoğraf çekebilecektir.

4. Odaklanmada, hızında sorun yaşamazsınız.

5. İnce ayrıntılara gelirsek... Yukarıda yazdıklarım gözünüzü korkutmasın. DSLR ile gayet güzel ve istediğiniz gibi fotoğraflar çekeceksiniz. Fakat belki birkaç saatinizi vererek en temel bazı şeyleri öğrenmeniz lazım. Yoksa problem olarak bahsettiğiniz şeyler DSLR aldığınızda da devam edecektir.

Tekrar edeyim: Otomatik modlar son derece yetersiz modlardır. Sadece fotoğraf namına hiçbir şey bilmeyenler dahi fotoğraf çekebilsin diye oraya konmuştur. Vurguladığınız sorunlar kameranın cep telefonu kamerası olmasından değil, otomatik modda çekim yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Netice: DSLR kamera alırsanız, her halükarda cep telefonlarıyla çekilenlerle kıyas dahi edilmeyecek kalitede fotoğraflar elde edersiniz. Ama kutudan çıkarır çıkarmaz değil, İki saat ayırıp temel birkaç şeyi öğrendikten sonra...

Anladım hocam zaten öğrencem her ayrıntısını o ayrıntılar bir işe yarıyor ki koymuşlar oraya yoksa sadece otomatik mod olurdu bide hocam d7000 lerin ikinci el fiyatları nedir en azından temiz 2.el bulursam ilerde model yükseltmek için satarken değer kaybetmez

• Telefonlar ile de iyi fotoğraf çekilebilir. Kastım o. O yapılmaz bu yapılmaz diye bir şey yok. Örneğin bir operatörün reklamında bu iphone ile çekildi diyor, doğru söylüyor makineler çekiyor ancak nasıl çektiklerini söylemiyorlar. Yani aynı görüntüyü her zaman her yerde çekebilirler mi sorusunu sormak lazım.

Yine benzer bir tanıtım ( Türkiye'de yapılmadı) Samsung un Note 4 ü ile yapıldı sanırım (telefon modeli yanlış olabilir hatırlamıyorum tam) 4 mevsim konsept üzerine yapılmış ve mutlicopter ile 4K video çektiler. Oldukça iyi çekimler olduğunu söylemem lazım.

Zaten yukarıda belirttim. Asıl mesele sensör diye. Yoksa 40 mp lik cep telefonu var (Lumia 1020) Oldukça iyi video ve fotoğraf çekiyor.

Ancak hiç birisi bir DSLR ile başa çıkamaz. Yine yazdım Otomatik modlarda bile telefondan çok daha kaliteli imaj elde edersiniz. Iso sıkıntısı ayrı mesele de diyebiliriz ama zaten iso sensöre bağlı bir konu olduğu için ayrıca değerlendirmeyenler de olabilir.

Yine de yetenekli bir kişi cep telefonu ile bile ( bendeki gibi S4 mini ) iyi fotoğraflar çeker. Ben o kadar iyi değilim, o yüzden fotoğraf için cep telefonu kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Telefonlar ile de iyi fotoğraf çekilebilir. Kastım o. O yapılmaz bu yapılmaz diye bir şey yok. Örneğin bir operatörün reklamında bu iphone ile çekildi diyor, doğru söylüyor makineler çekiyor ancak nasıl çektiklerini söylemiyorlar. Yani aynı görüntüyü her zaman her yerde çekebilirler mi sorusunu sormak lazım.

Yine benzer bir tanıtım ( Türkiye'de yapılmadı) Samsung un Note 4 ü ile yapıldı sanırım (telefon modeli yanlış olabilir hatırlamıyorum tam) 4 mevsim konsept üzerine yapılmış ve mutlicopter ile 4K video çektiler. Oldukça iyi çekimler olduğunu söylemem lazım.

Zaten yukarıda belirttim. Asıl mesele sensör diye. Yoksa 40 mp lik cep telefonu var (Lumia 1020) Oldukça iyi video ve fotoğraf çekiyor.

Ancak hiç birisi bir DSLR ile başa çıkamaz. Yine yazdım Otomatik modlarda bile telefondan çok daha kaliteli imaj elde edersiniz. Iso sıkıntısı ayrı mesele de diyebiliriz ama zaten iso sensöre bağlı bir konu olduğu için ayrıca değerlendirmeyenler de olabilir.

Yine de yetenekli bir kişi cep telefonu ile bile ( bendeki gibi S4 mini ) iyi fotoğraflar çeker. Ben o kadar iyi değilim, o yüzden fotoğraf için cep telefonu kullanmıyorum.

Anladum hocam DSLR Kamerayı çözdün mü farkı görürsün diyosun yani

• quote:

Anladım hocam zaten öğrencem her ayrıntısını o ayrıntılar bir işe yarıyor ki koymuşlar oraya yoksa sadece otomatik mod olurdu bide hocam d7000 lerin ikinci el fiyatları nedir en azından temiz 2.el bulursam ilerde model yükseltmek için satarken değer kaybetmez

Aynen öyle.

İkinci el meselesi hassas bir mesele, makinenin temiz ve sağlam olduğundan emin olmanız lazım. Fiyatı da makinenin durumuna göre değişir. Makinelerin ikinci el fiyatları piyasaları hakkında ise birşey diyemem çünkü bilmiyorum. Ben olsam, makinenin temizliği hakkında %100 kanaate sahip değilsem ikinci el makine almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derekoy -- 29 Haziran 2015; 15:14:58 >
  • quote:

quote:

Aynen öyle.

İkinci el meselesi hassas bir mesele, makinenin temiz ve sağlam olduğundan emin olmanız lazım. Fiyatı da makinenin durumuna göre değişir. Makinelerin ikinci el fiyatları piyasaları hakkında ise birşey diyemem çünkü bilmiyorum. Ben olsam, makinenin temizliği hakkında %100 kanaate sahip değilsem ikinci el makine almam.

18-105 d7000 makine 2000 lirayada 2.eli var 1700 e de var ama shutter oranları farkli önemli olan shutter oranları ve temizliği heralde sadece araba almıyoruz sonuçta motor şanzuman expertize sokmıycaz

• quote:

18-105 d7000 makine 2000 lirayada 2.eli var 1700 e de var ama shutter oranları farkli önemli olan shutter oranları ve temizliği heralde sadece araba almıyoruz sonuçta motor şanzuman expertize sokmıycaz

Bilakis motor şanzuman ekspertiz lazım. Makine düşürülmüş olabilir, darbe almış olabilir, kumlu-tozlu kötü şartlarda kullanılmış olabilir, darbeden ötürü lenslerin kalibrasyonu gitmiş ve o yüzden doğru auto-focus yapmıyor olabilir, gövde-lens bağlantısı yamultulmuş olabilir, makine araba içinde sıcakta bırakılmış ve lensler yağlanmış olabilir vs. Bunlar hemen aklıma geliverenler. Tabi gayet iyi durumda bir makineye de rastlayabilirsiniz. İkinci el alınmaz demiyorum ama iyi araştırmak lazım.

• D7000 her açıdan iyidir, kullanımı zevkli ama prof bir makine değil.

• quote:

quote:

Bilakis motor şanzuman ekspertiz lazım. Makine düşürülmüş olabilir, darbe almış olabilir, kumlu-tozlu kötü şartlarda kullanılmış olabilir, darbeden ötürü lenslerin kalibrasyonu gitmiş ve o yüzden doğru auto-focus yapmıyor olabilir, gövde-lens bağlantısı yamultulmuş olabilir, makine araba içinde sıcakta bırakılmış ve lensler yağlanmış olabilir vs. Bunlar hemen aklıma geliverenler. Tabi gayet iyi durumda bir makineye de rastlayabilirsiniz. İkinci el alınmaz demiyorum ama iyi araştırmak lazım.

Anladım hocam ikinci el alsak bile gidip makineyi inceleyip kullanmak gerek yani çünkü yaklaşık 1000 lira ucuz oluyor az bir fark değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.