Telefon üreticilerinden müşteriye: Gözün kör olsun
Başlık biraz değil bayağı clickbait oldu gibi ama aslında tam da atılması gereken başlık bu.
4 senedir Xaiomi Redmi Note 8 Pro kullanıyorum.
Hem güncelleme almaması, hem bataryanın bitmesi hem de kasma sorunları yüzünden yeni bir telefon arayışına girdim.
Özellikle ios da ki kestirmelere benzer rutinler özelliği olması yüzünden Samsung almaya karar verdim.
Daha önce de yeğenime Samsung A25 almıştık ve hoşuma gitmişti.
Hepsiburada dan kredi ile 8 GB ram, 256 GB depolama seçeneği olan modeli satın aldım.
Geldiği gibi kurulumunu yaptım ve kurcalamaya başladım. Herhangi bir sorun olmayınca sanki içime doğmuş gibi istemeye istemeye hattımı taktım.
Fakat o da ne?
Sadece ekrana 5-10 dakika dahi baksam bile gözlerim de ciddi bir ağrı oluşmaya başladı.
Ekranın parlaklığını kısmak, koyu moda geçmek, göz rahatlığı kalkanını açmak hiç biri işe yaramadı.
Acaba sorun neyden kaynaklanıyor derken yabancı kaynaklar da biraz araştırma yaptım.
Meğerse Amoled ekranlarda ki PWM bir çok insan da kısa süre içerisinde ciddi göz ve baş ağrısına, göz kuruluğuna, bulanık görmeye, mide bulantısına ve hatta migrene kadar bir çok soruna sebebiyet veriyormuş.
PWM nedir bilmeyenler için aşağıya video bırakıyorum.
Her ne kadar çıplak gözle görmeseniz de aslında görüyorsunuz fakat beyniniz bu dalgaları algılamıyor.
Ekran parlaklığı düştükçe bu titreşimler daha da artıyor.
Senelerdir Xiaomi Redmi Note 8 Pro kullandığım için (IPS LCD ekran kullanıyor) hiç bir sorun yaşamadım.
Çünkü IPS panellerde böyle bir titreşim sorunu yok.
Şimdi çok da teknik detaya girmeyeyim.
Üreticiler amoled ekranlar çok daha ucuza mal oluyor diye tercih ediyor.
Yoksa daha canlı renkler falan kullanıldığı için değil.
Piyasa da yeni çıkan neredeyse hemen hemen hiç bir telefon da IPS ekran yok. Hepsi amoled ekran.
Tabii bazı firmalar DC karartma adı altında bir teknoloji ile ekran parlaklığını sona getirip üstüne bir karartma ekliyor.
Bu sayede gözler daha az yoruluyor.
Bunlar çinli üreticiler oluyor.
Oled saver gibi uygulamalar da maalesef çare olmuyor.
Ne yaparsanız yapın bu titreşimleri engelleyemiyorsunuz.
Reddit ve Youtube çok fazla kullanıcı bu durumdan şikayetçi ve çoğu da telefonlarını iade edip IPS ekranlı telefonlara geçmişler.
Ve bunların büyük çoğunluğu da amiral gemisi alanlar.
Mecbur bende iade etmek istiyorum.
Hepsiburada Samsung Teknik Servis'e gönder rapor al diyor. Mecbur oraya gönderip rapor isteyeceğim ama diyecekleri cevap belli. Cihaz da herhangi bir sorun yok ve hem kurulum yapılmış hem de sim kart takılmış o yüzden iade alamayız.
Oradan gelince THH ye başvuracağım.
3 ayda orada sürünür, belki savunmayla beraber süreç daha da uzar.
Bakalım acaba Samsung, Samsung kabul etmezse THH iade için karar verecek mi?
Neden bu konuda bu kadar ısrar ediliyor?
Neden kullanıcıların göz sağlığı hiçe sayılıyor?
Şimdi telefon almak istesem maalesef doğru düzgün bir telefon yok.
Tek seçenek eski model IPS ekranlı modelleri tercih etmek. Veya bulabilirsem Redmi Note 8 Pro nun sıfırını alacağım.
Kombi derecesi düşmüyor
Dün cosa v3 aldım ve viessmann vitodens v100 kombime montajladım. Fakat verimini beğenmediğim için söküp cosa kablosunu taktığım yerde ki kısadevre kablosunu geri taktım ve kombiyi çalıştırdım. Fakat dünden beridir kombi derecesi 35 derecenin aşağısına ne iniyor ne çıkıyor. Kombiyi kapatıyorum bir süre bekliyorum yine aynı. Sıcaklığı 0 a düşürdüm yine değişmedi. Aslında dereceyi 0 yapıcna kombi duruyor anlıyorum. Ama derece değişmiyor. 35-34 arasında kalıyor. Acaba sorun nedir?
Kredi kartı alabilir miyim?
Şahıs şirketim var ve kredi kartı almak istiyorum. Şu anda şirketin pek bir geliri yok. Hatta daha fatura bile kesmedim. Daha öncesinde kredi notum olmadığı için sigortalı işte çalıştığım halde ne kredi nede kredi kartı verdiler. Pandemi de dağıtılan 3000 TL krediye başvurdum ve verdiler. Şu anda 2. taksiti ödedim. Kredi notum şu anda 1218'e çıktı. Bu notla 5 yada 10 bin TL'lik kredi kartı almam mümkün mü? Şahsıma yada ticari olarak. Hangi banka verir daha kolay? Haybeye başvuru da yapmak istemiyorum ki red yersem notum düşüp diğerlerinden de yemeyeyim diye.
Karton fabrikasında işe başlamak?
İnşallah yarın bir karton fabrikasında işe başlayacağım. Böyle istikbal için falan karton üretiyor. Nereye alacaklarını devlet sırrı gibi demediler. Üretime mi nereye dedim ama tatminkar cevap alamadım. Sizce nasıldır? Ağır bir iş midir? Gerçi yarın gidip göreceğim ama meraktan şimdi sabahı sabah ederim.
Honor Band 5 vs Band 5i vs Band 4?
|
|
Askerlik muayenesi aile hekimi
|
LG G2 CM13 den yedeğe dönememek
|
Askerlik yapanlar bakabilirmi
|
Harç ödemesini kaçırdım
|
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 133
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 7.911 (Bu ay: 181)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic