Şahıs Şirketi Gider Gösterme Laptop, Telefon vs.
Herkese merhaba,
Yakın zamanda yurtdışında bi firmaya yazılımcı contractor olarak çalışmaya başladım. Gelirimi vergilendirebilmek için şahıs şirketi kurdum. Ilk defa şirket kurduğum ve 29 yaş altında olduğum için bir çok vergi avantajından faydalanabiliyorum.
Emin olamadığım konu şimdi kendime bi laptop, telefon vs. alacak olsam (diyelim ki 20 bin TL), bunun tamamını o ay gider gösteremiyorum sanırım, yanılıyor muyum? Bu gider gösterme olayını bi örnekle açıklayabilir misiniz? Kafam çok karıştı bu konuda.
Bir de şu 3 ayda bir gelir vergisi ödeme işi nasıl işliyor? Sadece geçmiş 3 aydaki "gelir-gider=vergilendirilecek kısım" şeklinde mi hesaplaniyor her 3 ay için?
Yurtdışına Remote Çalışmak & Kurum Sicil Numarası
Herkese merhaba,
Yakın zamanda yasal varlığı sadece yurtdışında bulunan bir firmayla uzaktan çalışma şeklinde anlaştım. Aldığım ödemeyi vergilendirebilmek için şahıs şirketi kurmam gerektiğini öğrenmem üzerine şirketi kurdum ancak anlaştığım firma "Tax ID"nin yanı sıra "Company Registration Number" da istiyor, ki bunun Türkçe'si Kurum Sicil Numarası. Bu Kurum Sicil Numarası, Ticaret Odası'na kayıt olarak elde edilebiliyormuş. Ancak mali müşavirim buna gerek olmaması gerektiğini söyledi.
Merak ettiğim aranızda bu şekilde çalışan var mı? Böyle bir durum yaşadı mı? Ticaret Odası'na kayıt olup boş yere yıllık aidat ödemeli miyim?
Herkese merhaba,
1.5 yılın üzerinde bir süredir çalıştığım işimden gerek kişisel sebeplerden ötürü gerekse işyerinin talebinden ötürü ayrılmaya karar verdim. İşyerindeki yöneticim ile tazminat almayacağım ancak ayrılığımdan sonraki süreç için bana kolaylık sağlayacakları konusunda anlaşmaya da vardık, bu noktada merak ettiğim birkaç husus var.
Malum 17 Mart'a kadar işten çıkarma yasağı olduğu için yöneticim beni işten çıkaramıyor, ben de istifamı verip tamamen çulsuz ortada kalmak istemiyorum. Bu noktada işyeri beni 17 Mart'a kadar ücretsiz izne ayırabilir, böylece aylık 1170 dolaylarında olan pandemi nedeniyle verilen ücretsiz izin desteğinden faydalanabilirim, bunun işyerine sigorta primi vs şeklinde herhangi bir yükü de olmaz. Bunun sonrasında da araştırdığım kadarıyla eğer işten çıkarma yasağı kalkmazsa 17 Mart'ta işime son verilebilir ve ben tazminat vs talep etmeden ayrılıp işsizlik maaşına da başvurabilirim(600 gün, 120 gün vs şartlarını sağlıyorum). Neticede bu sürecin ne yöneticime ne de bana ağır bir yükü olmaz. Yöneticim ile de herhangi bir güven problemim yok, her iki taraf da sözüne bu süreçte sadık kalır.
Bu bahsettiğim sürecin gerçekleşmesine engel herhangi bir husus görüyor musunuz? Bunu soruyorum çünkü işin şansa hiç kalmaması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.
İş Bulma Yoluyla Almanya'ya Gitmek
Herkese merhaba,
Yaşanan pandemi sürecinden ötürü Almanya ve İngiltere sınırlarını Türkiye'den gelecek olanlara kapattı mı bilmiyorum, anladığım kadarıyla belli şartlar aranıyor ancak okuduklarımdan net bir sonuç çıkaramadım o yüzden sizlere de soruyorum; mühendis olarak iş bulmam durumunda Almanya'ya veya İngiltere'ye seyahat edebilir miyim? Pasaport'um var, vizem yok, daha önce hiç yurtdışında bulunmadım.
Bunun dışında AB'den Türkiye'ye yaptırımlar uygulanması kararı alınması durumunda sizce böyle bir engel söz konusu değilse de gündeme gelir mi fikirlerinizi merak ediyorum.
Yabancı dil bilgisi, mesleki tecrübe, beyin göçü vs. gibi konuyu dağıtacak noktalara değinmeden yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese teşekkürler şimdiden,
Acil Yardım - Almanya'dan Gelen İş Teklifi ve Çağrı
Acil Yardım - Almanya'dan Gelen Telefon
|
Paketlerin Arkasındaki Besin Öğeleri Toplamındaki Eksiklik
|
Geçmişe Dönük Otobüs Bileti Bulma
|
Sigortalı Çalışan - Alınamayan Maaşlar
|
Elinde A4 Tech X5-57D-1 mouse olanlar buraya!
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 103
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.976 (Bu ay: 224)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic