📌 TRAFİK KAZASI SONRASI NE YAPILMALIDIR ?
1) Aracınız bir kazaya maruz kaldı ise, karşı taraf yalnızca aracınızı tamir etmekle kalmayıp; aracınızın değer kaybını, hasar farkını ve aracınızdan mahrum kalınan gün bedellerini ödemesi gerekmektedir.
2) Nitekim yalnız tümüyle kusursuz olduğunuz kazalar değil, kısmi kusurlu olduğunuz hallerde de karşı taraftan birtakım haklarınızı talep edebileceğiniz unutulmamalıdır. Önem arz eden durum kazada %100 kusurlu olmamaktır.
3) Bahse konu talepler; sigorta tahkim komisyonuna başvuru, icra takibi veya Asliye Ticaret Mahkemelerinde dava yolu ile talep edilebilmektedir.
4) Araç değer kaybı, aracın ikinci el piyasasında meydana gelen düşüşü ifade eder. Hasar farkı, aracın tamiri esnasında kazalı araca orijinal parçanın takılmaması nedeniyle uğranılan zararı ifade eder. İkame araç bedeli ise; aracı hasara uğrayan kişinin, aracının tamir edilmesi sürecinde, aracından mahrum kaldığı güne ilişkin karşı taraftan talep edebileceği maddi tazminattır.
5) Değer kaybı başvurularında aracın işlem gören parçaları, daha önceden işlem görmemiş olmalıdır. Araç perte çıkmamış olmalıdır. Nitekim aracın yaşı ise belli bir haddi aşmamalıdır.
6) Meydana gelen kazada kusuru daha fazla olan karşı taraf araç sürücüsüne, araç sahibine ve karşı tarafın Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasına karşı yasal yollara başvurulabilir.
‼️ Bu itibarla hak kaybı yaşanmaması adına bahse konu sürecin bir uzman eşliğinde yürütülmesini tavsiye ederiz.
Gürcistan gezisi hakkında
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda Gürcistan'a giden arkadaşlardan bilgi almak istiyorum, aracımla geçiş yapacağım, eskiden araç için trafik sigortası istenmiyordu, güncel durumda sigorta yapılması gerektiğini okudum, eğer öyleyse ne şekilde yaptırmak uygundur? Lari'yi nereden almak mantıklı? Gürcistan'a gitmeden Türkiye'de alıp gitmek mi yoksa orada almak mı? Giriş çıkışta nelere dikkat etmek lazım? Ne alınır? Nereden almak lazım? Bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşa şimdiden teşekkürler
|
Facebook hesaplarım devamlı kapanıyor
Facebook hesaplarım devamlı kapanıyor, yeni hesap açtığımda da doğrudan kapanıyor, birden fazla grupta paylaşım yapıyordum, web sitenin linkini ekliyordum, tam çözümü nedir bilen birisi var mıydı
Web sitesiine bağış butonu eklemek
|
Opel Corsa çalışmama sorunu
|
|
|
Grafiker var mı?
|
DOĞUM İÇİN SİGORTA...
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.366
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 84.474 (Bu ay: 1.577)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar