Merhaba,
Konuyu uygun yere açmayı başarmışımdır umarım. Dolandırıldım ve bu konu ile ilgili hiçbir yerde hiçbir şey bulamıyorum. Bir uyarı olumsuz yorum VS. Tek dolandırılan ben olabilir miyim? Hiç sanmam. Lütfen okuyun.
Arkadaşlar ben aman aman deep Web kullanıcısı değilim. Sadece VPN ve Tor aracılığı ile gezindim, pek de beceremedim. Hangi onion uzantılı site denesem kullanılamıyor.
Uzatmayalım, ismi Deep Turkish Web Forum olan bir forum sitesi ile yakın tarihe kadar ismi Dream Market olan şu anki ismi Torrez Market olan ve sık sık isim değiştiren iki ayrı siteye denk geldim.
Torrez market dedigimiz sözümona bir alışveriş sitesi. Cep telefonu, bilgisayar, PS, uyuşturucu ve daha nice illegal alışveriş önerileri mevcuttu.
Forum sitesini kurcalarken 'torrez den alışveriş yapan var mı' tarzı konular gördüm. Kimisi temkinli yorum yaparken kimisi olumlu yorumlar yapmış. Fakat hiç olumsuz yorum yok.
Çok acil bir bilgisayara ihtiyacım olduğu, piyasa uçup gittiği ve de maddi imkanım kısıtlı olduğu için denemek istedim. Bilgisayarların sıfır, ikinci el olduğu konusunda fikrim yok.
Vaadettikleri şuydu. Gittigidiyor gibi paran bir havuzda duruyor, ürün sana ulastıgında onaylıyorsun. Olmaz ya da bir sorun olursa adminlerle iletişime geçip paranı geri alıyorsun. Para dediğimde coin. Bu sistemin adı escrow, orada burada escrow'lu ilanların güvenilir olduğuna dair öyle bir algı oluşturmuşlar ki deep web'de, bir akıl tutulması yaşayıp inandım.
Sözümona alışveriş sitesinde de kullanıcı yorumları mevcut satıcıların profillerinde. Teşekkür yorumları, neden daha önce keşfetmediklerine dair serzenişler vb.
Sonra ben bu akıl tutulmasıyla, ilgili meblağa eşdeğer coini o sitedeki hesabıma aktardım, satıcı için alışveriş yap butonuna basıp teslim bilgilerini girdim. Özelden mesajlaştık, Pazartesi kargoya vereceğini söyledi. Sonra ne mi oldu? Ertesi gün kullanıcı adım ve şifrem ile siteye giriş yapamadım. Başka kullanıcı adı ve şifre aldım, girip admine yazdım, neden giremediğimi, dolandırılıp dolandırılmadığımı sordum. Ddos saldırısı olduğu şeklinde bir şey salladı. Dolandırıldığıma emin oldum.
Sonra deep Turkish web isimli forum sitesine girdim. Tıpkı su an burada yaptıgım gibi uyarmak istedim. Konu açtım, açıldığını gördüm. Fakat çıt yok. Sonra çıkış yapıp baska üyelik aldım. Ne mi oldu? Başka üyelik ile giriş yaptığımda, diğer üyelikten açtığım konu görünmüyordu. :) ama o hesabı açıp bakınca konuyu aktifmiş gibi görüyordum. Başka başka hesaplardan forumda torrez market ile ilgili başka konulara yorumlar yaptım, yorum yaptıgım hesaptan bakınca yayınlanıyor gibi görünse de başka hesaplar ile bakınca aslında hiçbirinin yayınlanmadığını gördüm.
Ezcümle, ben yandım siz yanmayın ve lütfen okuyun. Bizi her şeyin uygununu aramaya mecbur edenlere hakkımı helal etmiyorum. Her şeyini sıfırın ı, garantilisini kullanabilmeyi ben de çok isterim. Ancak sistem ve dişlileri dönerken canımızı çıkarmış durumda. Çok üzgünüm.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.271 (Bu ay: 75)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet