Şimdi Ara

Deep Web de dolandırıcılık çetesi Torrez / Dream Market

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu uygun yere açmayı başarmışımdır umarım. Dolandırıldım ve bu konu ile ilgili hiçbir yerde hiçbir şey bulamıyorum. Bir uyarı olumsuz yorum VS. Tek dolandırılan ben olabilir miyim? Hiç sanmam. Lütfen okuyun.

Arkadaşlar ben aman aman deep Web kullanıcısı değilim. Sadece VPN ve Tor aracılığı ile gezindim, pek de beceremedim. Hangi onion uzantılı site denesem kullanılamıyor.

Uzatmayalım, ismi Deep Turkish Web Forum olan bir forum sitesi ile yakın tarihe kadar ismi Dream Market olan şu anki ismi Torrez Market olan ve sık sık isim değiştiren iki ayrı siteye denk geldim.

Torrez market dedigimiz sözümona bir alışveriş sitesi. Cep telefonu, bilgisayar, PS, uyuşturucu ve daha nice illegal alışveriş önerileri mevcuttu.

Forum sitesini kurcalarken 'torrez den alışveriş yapan var mı' tarzı konular gördüm. Kimisi temkinli yorum yaparken kimisi olumlu yorumlar yapmış. Fakat hiç olumsuz yorum yok.

Çok acil bir bilgisayara ihtiyacım olduğu, piyasa uçup gittiği ve de maddi imkanım kısıtlı olduğu için denemek istedim. Bilgisayarların sıfır, ikinci el olduğu konusunda fikrim yok.

Vaadettikleri şuydu. Gittigidiyor gibi paran bir havuzda duruyor, ürün sana ulastıgında onaylıyorsun. Olmaz ya da bir sorun olursa adminlerle iletişime geçip paranı geri alıyorsun. Para dediğimde coin. Bu sistemin adı escrow, orada burada escrow'lu ilanların güvenilir olduğuna dair öyle bir algı oluşturmuşlar ki deep web'de, bir akıl tutulması yaşayıp inandım.

Sözümona alışveriş sitesinde de kullanıcı yorumları mevcut satıcıların profillerinde. Teşekkür yorumları, neden daha önce keşfetmediklerine dair serzenişler vb.

Sonra ben bu akıl tutulmasıyla, ilgili meblağa eşdeğer coini o sitedeki hesabıma aktardım, satıcı için alışveriş yap butonuna basıp teslim bilgilerini girdim. Özelden mesajlaştık, Pazartesi kargoya vereceğini söyledi. Sonra ne mi oldu? Ertesi gün kullanıcı adım ve şifrem ile siteye giriş yapamadım. Başka kullanıcı adı ve şifre aldım, girip admine yazdım, neden giremediğimi, dolandırılıp dolandırılmadığımı sordum. Ddos saldırısı olduğu şeklinde bir şey salladı. Dolandırıldığıma emin oldum.

Sonra deep Turkish web isimli forum sitesine girdim. Tıpkı su an burada yaptıgım gibi uyarmak istedim. Konu açtım, açıldığını gördüm. Fakat çıt yok. Sonra çıkış yapıp baska üyelik aldım. Ne mi oldu? Başka üyelik ile giriş yaptığımda, diğer üyelikten açtığım konu görünmüyordu. :) ama o hesabı açıp bakınca konuyu aktifmiş gibi görüyordum. Başka başka hesaplardan forumda torrez market ile ilgili başka konulara yorumlar yaptım, yorum yaptıgım hesaptan bakınca yayınlanıyor gibi görünse de başka hesaplar ile bakınca aslında hiçbirinin yayınlanmadığını gördüm.

Ezcümle, ben yandım siz yanmayın ve lütfen okuyun. Bizi her şeyin uygununu aramaya mecbur edenlere hakkımı helal etmiyorum. Her şeyini sıfırın ı, garantilisini kullanabilmeyi ben de çok isterim. Ancak sistem ve dişlileri dönerken canımızı çıkarmış durumda. Çok üzgünüm.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deep Web'de Dolandırıcılık Çetesi: Torrez/Dream Market

Deep Web, gizli hizmetler ağı Tor aracılığıyla erişilebilen gizli web sitelerinden ve hizmetlerden oluşmaktadır. Torrez ve Dream Market gibi pazar yerleri, yasa dışı mal ve hizmetlerin alınıp satıldığı bilinen Deep Web siteleridir.

Torrez, 2015 yılında kurulan ve ağırlıklı olarak madde ve silah ticareti yapılan bir dark web pazar yeridir. Dream Market ise 2013 yılında kurulmuş ve daha çeşitli yasa dışı ürünler satan daha büyük bir pazardır.

Bu pazar yerleri, kimliklerini gizlemek isteyen kişiler için cazip olabilir ancak aynı zamanda dolandırıcılık ve diğer suç faaliyetleri için de bir üreme alanı haline gelmiştir.

Escrow Dolandırıcılığı

Escrow dolandırıcılığı, Deep Web pazar yerlerinde yaygın bir dolandırıcılık türüdür. İşlemci, alıcı ve satıcı arasındaki bir arabulucu görevi görür. Dolandırıcılar, işlemi kolaylaştırmak için bir escrow hizmeti sunabilir ancak aslında alıcının parasını çalmaktadır.

Torrez Market Dolandırıcılığı

Torrez, geçmişte kullanıcıları dolandıran birden fazla vakayla bağlantılıdır. Bazı durumlarda, dolandırıcılar alıcılardan ödeme aldılar ancak ürünleri teslim etmediler. Diğer durumlarda, dolandırıcılar sahte ürünler sattılar veya alıcıların hesaplarını çaldılar.

Snapchat Dolandırıcılığı

Snapchat dolandırıcılığı, özellikle Deep Web'de gençlere yönelik bir dolandırıcılık türüdür. Dolandırıcılar, genellikle cinsel açıdan müstehcen içerikler paylaşmayı vaat ederek gençleri tuzağa düşürürler. Kurbanlar dolandırıcılarla iletişime geçtikten sonra, para karşılığında daha fazla içerik sağlamaları ya da kişisel bilgilerini vermeleri istenebilir.

Deep Turkish Web Dolandırıcılığı

Türkiye'de, Deep Web'de dolandırıcılığa uğradığını bildiren kişilerin sayısında bir artış gözlemlenmiştir. Dolandırıcılar genellikle Türk kullanıcıları hedef alan özel dolandırıcılık planları düzenlemektedir.

Torrez Market

Torrez Market, güvenilirliğiyle tanınmamaktadır. Kullanıcılar, dolandırıcılık, sahte ürünler ve çalıntı hesaplarla ilgili çok sayıda şikayette bulunmuştur.

Stocks Market Deep Web

Deep Web'de "Stocks Market" olarak bilinen bir pazar yeri, hisse senetleri ve diğer finansal ürünlerle ilgili dolandırıcılıklarla ilişkilendirilmiştir. Dolandırıcılar, yüksek getiri vaat ederek kurbanları yatırım yapmaya ikna edebilir ancak aslında paraları çalarlar.

Deep Web pazar yerlerini kullanırken dikkatli olmanın ve dolandırıcılıklara karşı uyanık olmanın önemli olduğunu unutmamak gerekir. Ürün veya hizmet satın almadan önce araştırma yapmalı ve güvenilir satıcılardan satın almalısın. Dolandırıldığını düşünüyorsan yetkililere bildirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benimde bir arkadaş yeni dolandırıldı onu uyardım ama tınlamadı sende bir gelişme yok demi

• Herhangi bir çabam yok. Hiçbir şey çıkmaz eminim. Kendime çok kızdım, 8 yaşından beri bilgisayarlar ile içli dışlıyım. Hangi site sahte, kim dolandırıcı 10 km öteden anlarken nasıl bu oyuna düştüm, neden inandım bilmiyorum. Bir süre kendimizle barışmayacağız anlaşılan. Deep Web'i bilmiyor oluşumun kurbanı oldum biraz, olumlu yorumlar beni yanlış yönlendirdi. Meğer farklı farklı siteler işin içindeymiş bilemedim. İstiyorum ki herkes okusun ve bilgilensin. Ama rağbet görmedi pek konu, herkes konuya hakim sanırım.

• İşin tuhaf noktası ne biliyonmu benim telegramdan tanıştığım biride alışveriş yaptım diyor ve ürün geldi diyor

• Ya işte o tarz yorumlar ben de gördüm deep web dışında da. Sonra da şunu anladım ki başta bir güven yaratmak için ufak tefek gönderilmiş sanırım bir şeyler. Böyle bir kanıya vardım. Ama artık sadece tokatlıyorlar bence.
  • Bizde bi arkadaşla beraber bunu yapıcaktık. Arkadaşım erken davrandı yaptı hatta kendisi, senin yaşadığın olayın aynısını yaşadı hocam. Bizde yorum yazalım da belki birileri görür, uzak durun beyleer

• Keşke satın alım yapmadan önce bu konuyu okusaymışım, anlattıklarının teker teker aynısını yaşadım.

• eyupyx E kullanıcısına yanıt

Hocam aynı şeyleri tek tek yaşadım. Sizinle konuşmak istiyorum. Bana mail atar mısınız?

tayfunkestane55@gmail.com

• Bu gün birebir aynılarını yaşadım. Normalde çok detaycıyımdır bi yerden alışveriş yaparken bile defalarca araştırırım. Hayatımda hiç internet üzerinden dolandırılmamıştım demek ki her şeyin bi ilki varmış. Akıl tutulması yaşadım resmen. Şu an kendime kızıyorum ben böyle bir aptallığı nasıl yaptım diye. İnsan öncesinde 1 kere google'a yazmaz mı ya..

• Sitenin güncel adı "Alphabay market tr"

Dolandırıcıları oyununu aşağıya eklediğim konuda en ince detayına kadar açıkladım. Dolandırılan arkadaşlara geçmiş olsun. Deepwebde güvenli hiçbir şey yok.

https://forum.donanimhaber.com/bohemia-market-deepweb-alisveris-dolandiriciligi--152277207

• komik ama bugün itibari ile bende yaşadım. Allahım aklımı kaçırcam bide kendime zekiyim diyorum. İşte insan çıkış yolu ararken herşey tozpembe geliyor malesef. sitelerin şimdiki adı relatedx ve stocks aman dikkat.

• Herkes merhaba The Hidden Wiki yi daha önce duydunuzmu:

DeepWeb te aradığınız nerdeyse her içeriğe sahipler açıkçası ben bile bu kadarını beklemiyordum.Aradığınız her tür ürün ve hizmetleri klasik wikipedia mantığı ile indexleyen hidden wiki yeni v3 adresine geçiş yapmış.zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onio adrsine giriş yaparak sizde benzersiz hidden wiki dünyasını ziyaret edebilirsiniz.Kendilerini oldukça iyi seviyede ve güncel turmaları özellikle dikatimi çekti.DeepWeb'e giriş kapınız sadece burasıdır.Ziyaret etmek için Tor Browser tarayıcısını indirerek arama kısmına yeni v3 adresini zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion yazarak The Hidden Wiki'yi ziyaret edebilirsiniz.

The Hidden Wiki v3 adresi:

Deep Web de dolandırıcılık çetesi Torrez / Dream Marketzqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion
    http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/Main_Page

• Beyler başlık sahibi arkadaşın anlattıklarını birebir yaşadım. Tuzak tamamen paralel. İndex sitesi dahil tüm siteler arasında geçerli. Ama salaklık bende o kadar güzel telefonu bu fiyata vereceklerine inanmış olmam aptallık idi. Neyse sağlık olsun diyorum açıkçası. Herkese geçmiş olsun.

• Aynı şekilde bende dolandırıldım. Hibe denen bir olay var ona başvurdum. Bugün arkadaşın yaşadığı olayın aynısını yaşadım.Bende monero gönderdim aynı şekilde hesabımı kapatıp beni şutladı. Forumdda büyük tiyatro dönüyor. Biz bir salaklık yaptık siz dikkat edin düşmeyin arkadaşlar.

Aslında insan paraya da üzülmüyor da nasıl böyle bir salaklık yaptığına yanıyor. Ben normalde temkinli adamımdır yıllardır internetten alışveriş yaparım hiç dolandırılmadım. Dolandırılınca insan parayı değilde bu salak duruma nasıl düştüğüne üzülüyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neferaz06 -- 3 Eylül 2023; 7:58:40 >
  • Aynısı yakın zamanda benim başıma geldi

• Dostlar selamlar öncelikle şuanki forum sitesinin adı "Genesis" ve marketin adı "Monopoly". Ben de buradan bir satın alım gerçekleştirmek istemiştim ve hayatımın kalan belki de 70 80 senesini kurtaracak bir ilandı. Ne var ki benim için çok büyük paralar olduğundan yaklaşık 1 aydır araştırıyorum. Bu arkadaşı ve yorum atanlara geçmiş olsun fakat bir o kadar da teşekkür etmek lazım çünkü beni ve eminim birsürü kişiyi kurtardınız. Başka bir açıklama da şurada kalsın [

Deep Web de dolandırıcılık çetesi Torrez / Dream Marketgithub
    DeepWebTurkiye-Deep-Web-Turkce-Siteler-DIKKAT-DOLANDIRICILIK-SCAM-ALE… · duman3434/-YALANDIR-DOLANDIRICILIK-YAPIYORLAR-ALPHABAY-TR-DEEP-WEB-TURKCE-SITELER-DIKKAT-DOLANDIRICILIK@11cc07b
    https://github.com/duman3434/-YALANDIR-DOLANDIRICILIK-YAPIYORLAR-ALPHABAY-TR-DEEP-WEB-TURKCE-SITELER-DIKKAT-DOLANDIRICILIK/commit/11cc07b37a2bbd99cfa5a60dd9eade657c02cd4a

]. Böyle güvenmediğiniz yerlerden alım satım yapacak dostlarıma bi tavsiye vermiş olayım; forumlara ve internete, sanki aklınızdaki işlemi yapıp dolandırılmışsınız gibi yaşayacağınız durumu yazın. Çoğunlukla sizden önce başka kurbanlar vardır...

• Arkadaşlar geçmiş olsun bir yeni kurban da benim. Sistemi iş işten geçtikten sonra anladım. Başta yapmam gereken Google araştırmasını şimdi yapıyorum:)
    3 Ay boyunca günde 12 saatle, asgari ücretle çalışarak biriktirdiğim parayı tek çırpıda kaptırdım.

Adamların güncel site adları "Monopoly market" ve "Genesis forum" .

Yabancı INDEX'ten Türk INDEX'ine oradan "Genesis" forumuna uzanan ince bir tezgah yapmışlar.

Özellikle Genesis ' de tam bir forum havası var. Gündelik olaylardan falan da konuşuyorlar. Zaten siz, böyle büyük çaplı bir tezgah olmaz diye düşünüp inanıyorsunuz.

Forumdaki tek sıkıntı, kullanıcı sayılarını çok göstermelerine rağmen, açılan konuların azlığıydı. İlk bundan şüphelenmiştim. Aklıma forumdakilerin ortakçı olduğu da gelmişti. Daha sonra Forumdaki başka tersliklerden ( Dm için level koymaları, site dışı iletişime izin vermemeleri...) marketteki satıcıların azlığından.. vb. gibi şeylerden işkillenmiştim. Ama bu açıklıklarını kapatıp kötü düşünmenizi engelleyen akıllıca yöntemleri vardı. Adamlarda sosyal mühendislik hat safhada. Yaptıkları iş küçümsenecek bir şey değil, karmaşık bir sistem tuzağı. Kullandıkları sosyal mühendislik ile çoğu kişiyi ağlarına düşürüyorlar. Özellikle benim gibi hayattan bıkmış, kötü ekonomik şartlarda asgari ücretle çalışıp hayaller kuran bir genç, onlar için kolay hedefti

• Allah razı olsun hepinizden. Büyük bir faciayı önlediniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.