Merhaba arkadaşlar,
Hızlıca sadede geleyim. Yıllardır laptop kullanıcısı olarak artık hem bir heves hem de güncellenebilirlik adına masaüstüne geçmek istiyorum. Çoğunlukla oyun oynayacağım. Oynadığım oyunlar Satisfactory, Factorio, LoL, PoE, yani hem cpu hem gpu kullanabilecek oyunlar oynamaktayım.
Hevestir geçer belki lakin beyaz bir sistem kurmak istiyorum. Ancak beyaz sistem normalden 1.25x daha pahalıya gelebiliyor. Bu yüzden tercihimi önerilerden yana kullanacağım ancak siyah sistem üzerine kırmızı ışık da güzel yakışıyor demek isterim. Yani anlayacağınız görselliğe de önem vermekteyim.
Araştırmalarım sonucunda bir kaç parçaya kadar indirgedim olayı lakin kararsızlığım çok. Bu konuda sizden teknik destek ve öneri beklemekteyim.
İşlemci: 5700x3d / 7600x veya önerilen (AMD tercihim)
İşlemci soğutucusu: Tercihan 360mm sıvı soğutma
Ekran kartı: İşlemciye bağlı olarak 6900 XT veya 7800 XT veya önerilen (AMD tercihim)
Anakart: (AM4 veya AM5 işlemci seçimine göre değişecek)
Asus Prime B650M-K WiFi II AM5
ASRock B650M-HDV/M.2 AM5
MSI MAG B550 Tomahawk AM4
Veya önerilen
RAM: (AM4 veya AM5 işlemci seçimine göre değişecek, Aydınlatmalı olması gerek)
CL18 3600MHz 2x16gb DDR4 (Örn. Kingston Beast RGB 2x16 GB 3600 MT veya Corsair Vengeance RGB Pro SL 2x16 GB 3600 MT)
CL30 6000MHz 2x16gb DDR5 (Örn. XPG Lancer RGB 32 GB 6000 MT)
Veya önerilen
SSD: Kingston KC3000 SSD (1 TB) veya önerilen
PSU: Sistem gereksinimine göre değişebilir (Tam modüler tercihim) (Bulunduğum bölgede voltaj dalgalanmaları mevcut, üzmeyecek bir şey olması gerek)
Kasa: Akvaryum kasa (Örn. Zoko King beyaz veya siyah)
Monitör: 1080p, 2k, 4k farketmez lakin 4k çok pahalı, 2k 144Hz ve üzeri yenileme hızına sahip olması tercihimdir.
Klavye/Mouse: onlar kolay :D
Evet sayın forumdaşlarım. Yaklaşık 1 aydır incelemekteyim. FPS, sıcaklık, normalde bunları çok kafaya takmayan birisiyim (monster kullanıcısı olarak:D) ancak yeni bir sistem kuracağımdan biraz hızlı ve daha serin bir şeyler tercih etmek istiyorum. Bütçe olarak sanırım en yüksek 50K civarı sağlayabilirim bu sisteme. O yüzden seçenekler biraz daha esnetilebilir. Gönül ister 7800x3d, 7900xtx bembeyaz bir sistem kurmayı ama ekonomi dur etme diyor. AMD fanboy değilim lakin daha sempatik geldiğini düşünüyorum.
Ayrıca ekran kartı olarak şu sıralar https://www.epey.com/ekran-karti/sapphire-toxic-radeon-rx-6900-xt-limited-edition-11308-13-20g.html bir gülücük atıyor bana. Hem sıvı soğutma olması, hem sessiz hem de düşük sıcaklıkta çalışması hoşuma gitti.
İyi forumlar.
Numlock ışığının yanmaması
Başlıkta belirttiğim gibi. Numlock ışığım yanmıyor. SSD değişikliğinden dolayı dizüstü bilgisayarımı formatladım. Bilgisayarın açılışında PIN oluşturmak için num tuşlarını kullanmaya çalıştığımda farkettim. Capslock çalışırken numlock çalışmıyor. Sebebini anlayamadım. Bir kaç saat önce çalışan numlock ışığı artık çalışmıyor. Büyük bir sorun gibi görünmeyebilir ancak klavyem mi bozuk yoksa başka bir problem mi bilmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim sağolun.
USB PnP Sound Device Hatası
|
Metro FM Televizyonu hakkında >>>>
|
Generals Zero Hour ve Windows 8.1 x64 Problemi
|
Generals Zero Hour ve Windows 8.1 x64 Problemi
|
Mouse, depolama aygıtı olarak görünüyor
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.720 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware