Şimdi Ara

Apartman Yönetiminde Aidatları Zimmetine Geçirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim gibi olayın kısa özeti. Ancak detaylı anlatıp olayın sonunda sizden fikir ve görüşlerinizi beklemekteyim.

1. Oturduğum sitede mülk sahibiyim, site sakinlerinin %95 oranında kiracılardan oluştuğunu belirteyim öncelikle. Bu kiracıların büyük kısmını site yönetimini elinde tutan emlakçı-denetmen-yönetici üçlüsü oturtmuş durumda, yani depozito, komisyon vesaire gelirleri elinde.
    2. Malum kiracı çoğunlukta olan bir yerde evler yatırım amacı olarak görülüyor ve alış-satış işlemlerinden YÖNETİM komisyon alıyor. Ben evi aldığımda %1.5 civarında bir komisyon alınmıştı, şunu belirteyim; bu komisyondan NE EV SAHİBİNİN NE BENİM haberimiz yok. Ev sahibine fiyat X çekilirken bana X+Y fiyat söyleniyor, Y yönetime kalıyor.
    3. Aylık aidat lüks sitelerdekine yakın bir miktarda. 200'e yakın daire var. alınan parayı siz düşünün.
    4. Kapıcı dairelerini ya yüksek meblağlara kiralıyorlar ya da akrabalarına çok cüzi bir miktar karşılığı oturtuyorlar.

Bu maddeleri göz önünde bulundurunuz, yazacağım şeylerden "ZİMMETE MAL GEÇİRME" bariz belirli bir şekilde görülmekte.

-Sitede 3 güvenlik görevlisi var, canları isteyince kargoları bile almıyorlar, kaldı ki gelip gidene isim soracaklar.

-İsteyen girip çıkıyor husumetlim olsa can güvenliğim yok.

-Kapıcı yöneticinin akrabasıydı ama güya işten çıkarılmış eminim hala maaş aldığına.

-Siteye bakım yapılmıyor, sadece asansör-çatı-gider elektrik vesaire gibi spontane oluşan arızalara yöneliyorlar, bahçe bile kupkuru sulama bile canları sıkıldığında hortumu bir gezdiriyorlar. 4-5 ay evvel çatıya bakım yapıldı, yalıtımın çöpleri hala bahçede duruyor. Daireme çatıdan su akıyor.

-Yönetim, site yapıldığından beri burada. Yöneticilerden ikisi emlakçı, birisi öğretmen emeklisi. Öğretmen emeklisi beyefendinin geldiğinde bir tek arabası varken şu an 3 arabası (birisi oğlunda) 4 dairesi var.

-Yönetimin ev kiralama yetkisi olmamasına rağmen kiralıyorlar hiçbir vergi tabelası, emlakçılık belgesi vesaire yok.

-Gider pusulalarını göremiyoruz. Davalığız şöyleyiz böyleyiz deyip göstermiyorlar.

-Bazı dairelerde fuhuş yapıldığı aylardır kulaktan kulağa dolanıyor, şikayetleri göz önünde bulundurup hareket etmiyorlar, kaldı ki o şahıslarla "çok içli dışlılar".

Gördüğünüz üzere durum bu. Olağan toplantılar yapılmıyor, yapılmış gibi gösterilip tarih ibraz edilmiyor. Maalesef kat maliklerinin toplanıp, imza toplayıp, o şekilde toplantı talep etme durumları oluyor. Ve imza atabilecek tek kat maliki benim, diğerlerinin durumundan haberim yok çok ilgilenmiyorlar gördüğüm kadarıyla. Kiracılar şikayet babında imza topladı ama maalesef geçerliliği yok. Denetmen değişimi zaten hak getire. Her katta yangın söndürme tüpü bulunması gerekirken, koridorların birinde ışık otomatının içinden su akıyor.

Maalesef ne mal güvenliğimiz, ne can güvenliğimiz var. Bahçede çoluğumuz çocuğumuz güvensiz,. Paramızın gittiği yer belli değil, görmek istediğimizde göstermiyorlar. Biz bu konuda neler yapabiliriz? Nasıl hareket edebiliriz? Kiracılar olarak yapabileceğimiz bir şey var mı şikayet etmekten başka? Maalesef pek emsal karar yok bunlarla alakalı ancak yönetim şu an tutuşmuş durumda imza toplandığından dolayı, ne yapsak da yasallaştırsak durumu diye araştırıyorlar. Bankadaki eski kayıtlar incelense eminim bir şey çıkacaktır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Bizim sitede öyle bir şey olmuştu. Baktım ertesi gün showhaber çağırmışlar. Mahkeme vb fayda etmiyorsa medyada duyurmakta fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre site yönetimi, kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumakla yükümlüdür; dolayısıyla yönetim faaliyetlerinde usulsüzlük, kötü niyetli davranış veya zimmete para geçirme şüphesi varsa hukuki yollarla denetlenebilir. Öncelikle, kat maliklerinin en az üçte biri imza toplayarak olağanüstü genel kurul toplantısı talep edebilir; bu toplantıda yönetim değişikliği, denetim komisyonu kurulması ve mali tabloların incelenmesi gibi kararlar alınabilir. Yönetim, gelir-gider belgelerini kat maliklerine ibraz etmekle yükümlüdür; bu belgeleri göstermemekte ısrar etmeleri halinde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak denetim yapılmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca, zimmete para geçirme veya dolandırıcılık gibi ağır iddialar için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilir, ilgili banka kayıtları ve mali evrakların incelenmesini talep edebilirsiniz. Kiracılar doğrudan yönetim kararlarında oy hakkına sahip olmasalar da, mal sahipleriyle iş birliği yaparak destekleyici bir rol üstlenebilirler. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.