Şimdi Ara

İcra Borcu Eşyalı Ev Haczi İşten Atılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bankalara ait borcumu ödeyemediğim için icraya verildim. Üstüme kayıtlı herhangi bir mal varlığı olmadığı için sadece maaş haczine gidildi. Geçen hafta evime ev haczi için icra kağıdı geldi ve uyapta ev haczini içeren yeni bir dava dosyası açıldı. Evim eşyalı kiralık içinde bana ait hiçbir şey yok ve kira sözleşmem var noter onaylı değil.Bu evden bir şey alabilirler mi . 1 saat öncede işten atıldım.Şehir değştireceğim ve ailemin yanına taşınacağım.İkametgahımı da oraya alacağım. Aile evine de icra yollarlar mı. Bana ait bir eşya olmasada çoğu eşyanın faturası vesaire bulmak imkansız gibi. Kıdem ve ihbar tazminatına zaten el koyacaklar alamayacağımı biliyorum ama iş yeri arabulucu ile 2-3 maaş ekstra para verecek attığı için. Bu paranın tamamı icraya gider mi yoksa yüzde 25 i kesilir kalanı bana mı kalır.

Özetle

1-Eşyalı kiralık kira sözleşmesi bulunan(Bütün eşyalar sözleşmede geçiyor) evimden eşya götürebilirler mi ?

2-Aile evine tekrar döneceğim ve ikametgahımı oraya alacağım. Aile evime icra gönderip bir şeyler alabilirler mi.

3-İşten atıldım kıdem ve ihbar tazminatı büyük ihtimal hepsi icraya gidecek. Arabulucu ile verilen 2-3 maaş paranın tamamı icraya gider mi yoksa yüzde 25 mi kesilir

Teşekkürlrr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kira sözleşmesinde bahsi geçen eşyalar/demirbaslar vs haczedilemez. Mesela markete gittiğinizde buzdolaplarına bakın üzerlerinde x x şirketine aittir haczedilemez ifadesi yer alır çünkü o dolaplar kullanım amacıyla verilir ve sonrasında geri alınır belirli bir sözleşme kapsamında verilir

İkamet değişeceği için artık icra dosyasının adresi de güncellenmiş olur yani aile evinize haciz gelebilir ve eğer hacze kabil bir şey var ise haczedilir

• ikametgah adresini aile evine alma, orayada icraya gelirler, ailenin canını sıkarlar, evden eşya almaya çalışırlar, ailenin yanına taşın ama adresini oraya taşıma. borç içinde canını sıkma, borcu sana kullandırırken düşünselerdi, bol kepçe herkese kredi verdiler, sonucuna bankalar katlansın. keyfine bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Kira sözleşmesinde bahsi geçen eşyalar/demirbaslar vs haczedilemez. Mesela markete gittiğinizde buzdolaplarına bakın üzerlerinde x x şirketine aittir haczedilemez ifadesi yer alır çünkü o dolaplar kullanım amacıyla verilir ve sonrasında geri alınır belirli bir sözleşme kapsamında verilir

İkamet değişeceği için artık icra dosyasının adresi de güncellenmiş olur yani aile evinize haciz gelebilir ve eğer hacze kabil bir şey var ise haczedilir

Şuan ikametgahım eski kirada kaldığım evde. Onların başı ağrır mı bu durumdan. Ve bu borçlar kaç aya varlık yönetim şirketlerine satılır.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Amacım şuan işsiz olduğumdan borçların varlık yönetim bürosuna satılmasını beklemek. Aile evine taşındım.600 bine yakın borç var. Varlık yönetim şirketine devrolursa ne kadara kapatabilirim. Kıdem ve ihbar tazminatı da icraya gidiyordu. Bende işe iade davası açtım. Tazminattan da 5 kuruş alamadılar. 1 sene de alamazlar.Ama yaptığım mantıklı mı bilmiyorum. Ödemeye kalksam aylık 20.000 sadece faiz yiyor. Taksit yapmıyorlar toplu param yok. En mantıklı seçenek sizce ne olur

• üstad selamlar öncelikle geçmiş olsun. ev haczi konusunda söyleyebileceğim ikametini değiştirme, taşındığın ev başkasına kiralanınca senin ikamet boşa düşer. tekrar adres bildirimi yapman istenir nüfus müdürlüğünden. Aile evini yazarsan oraya haciz gelir ancak eşya alma vs bu olaylar bitti. Çoğu zaman içeri bile girmeyip kapıdan görünüp borç bilgilendirmesi yapıp imzalı taahüt almaya çalışıyorlar, hiçbir yere imza atma zorunluluğunuz yok. Ev haczi tabiri caizse artık angarya oldu çoğu avukat buna girmiyor bile. Girseler de tamamen korkutma amaçlı..borç 600bin diyorsunuz koltuk kanepe haczederek o borcu kapatabilecekler mi mantıken düşünürsek zaten saçma :) olay sizi zora sokup bir şekilde ödeme almaya çalışmak. Benim de hemen hemen aynı meblalarda borcum var henüz icra takibi başlamadı..hatta 2 haftadır sesleri de çıkmıyor aramalar da kesildi. Belki de direkt varlığa devredecekler dosyaları kimbilir..veya farklı bir hukuk bürosuna verecekler..şu an bir belirsizlik hakim bende..ama sizin içiniz rahat olsun, en kötü ihtimal varlığa düşünce sıkı bir pazarlık yapar anlaşır kapatırsınız borcu..ben de aslına bakarsanız onu bekliyorum çünkü öbür türlü ödeme yapsak borcu sıfırlamak yıllar alır. hiçbir banka da o kadar beklemez. maksimum 1-2 sene içinde satıyorlar borçları. benim arkadaşın teb bankasına 700bin küsür borcu vardı. icra takibi açıldıktan 6 ay sonra borcu varlık kurumuna sattılar. Şimdi onlarla pazarlık halinde o da. Sözün özü tehditlere kulak asmayın,suyun akışına göre hareket edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA ÖDEMEDEN KAÇAN KİRACI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.