Şimdi Ara

Deprem Sigortasını[DASK] Kiracı mı Yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
23.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl arkadaşla eve çıkacağız. Bir ev bulduk, anlaştık sözleşme falan yaptık. Fakat aklıma takılan şu; Ev sahibi deprem sigortasının bizimle alakalı olduğunu söyledi. Biz yaptıracakmışız. Böyle bir şey var mı? Kiracı olarak DASK yapmak çok saçma geldi. Bu sigortayı ev sahibinin yaptırması gerekmiyor mu? Özellikle kiracısı olan arkadaşlardan ricam bu konuda beni aydınlatmalarıdır.

• Gordon Freedos kullanıcısına yanıt
    kiracı değilim ama çok saçma geldi, misal sen yaptırdın deprem oldu ev yıkıldı parayı sana vermeyecekler ki. DASK ı onun yaptırması gerekiyor sende kira sözleşmen ve DASK poliçesiyle aboneliklerini yaptırman gerekiyor. Ben böyle biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 13 Eylül 2013; 16:43:10 >
  • o evden çıkın bence , o adamla daha çok sıkıntı yaşarsınız , ya kör cahil yada çok uyanık falan sanıyor kendini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 13 Eylül 2013; 17:23:34 >
  • Evet. . Alakası yok tutmayın o evi. Sinir oluyorum böyle uyanıklara, sen girmesende o eve daskı yaptıracak o. öyle yada böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar o zaman DASK sorumluluğunu almıyoruz üzerimize. Ev sahibine bunu söyleyeceğim. Yanlız şu aşamada başka eve çıkma şansımız yok. burayı zor bulduk. Ev sahibine DASK ı karşılamayacağımızı söyledikten sonra bizi evden çıkarabilir mi? Çıkaramaz diye düşünüyorum çünkü 1 yıllık kontrat imzalandı. Ortada ki sorunda ev sahibinin sorumluluğu.

Bu arada her birinize teşekkürler.
  • elektrik doğalzan neyim üzerine alırken daskı da yaptırman gerekiyor diye biliyorum. Bir kiracımız kendisi yaptırdı. Yeni gelen birisi.
  • hocam araştırdığım zaman şöyle bir bilgi edindim. Dediğiniz gibi kiracı da dask yaptırabiliyor (ev sahibi adına) fakat ilgili bedeli muhakkak ev sahibinden çıkması gerekiyormuş. Yani sigorta masrafı ev sahibi tarafından kiracıya verilme ya da sonra ki ayın kirasından düşülmeliymiş. Sizde durum belirttiğim şekilde mi oldu acaba? Bu bilgiyi verebilme şansınız var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN UYGUN DASK SİGORTASI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gordon Freedos

hocam araştırdığım zaman şöyle bir bilgi edindim. Dediğiniz gibi kiracı da dask yaptırabiliyor (ev sahibi adına) fakat ilgili bedeli muhakkak ev sahibinden çıkması gerekiyormuş. Yani sigorta masrafı ev sahibi tarafından kiracıya verilme ya da sonra ki ayın kirasından düşülmeliymiş. Sizde durum belirttiğim şekilde mi oldu acaba? Bu bilgiyi verebilme şansınız var mı?

Sorarim bir ara.

• İki evimizide biz yaptiriyoruz kiracilar yaptirmiyo

• Size şöyle söyleyeyim daha kolay anlaşılır. Mesela araba kiraladınız bir haftalığına ve arabanın trafik sigortası araba sizde olduğu sıra denk geldi. Aynı mesele mal kiminse sigortayı o yapar. Böyle kendini uyanık sananlara lütfen prim vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_gvz

Size şöyle söyleyeyim daha kolay anlaşılır. Mesela araba kiraladınız bir haftalığına ve arabanın trafik sigortası araba sizde olduğu sıra denk geldi. Aynı mesele mal kiminse sigortayı o yapar. Böyle kendini uyanık sananlara lütfen prim vermeyin.

oha. kiralık araçların trafik poliçesi 3-4 bin tl den başlıyor.

dostum pedere sordum biz yaptırmışız meğersem. Senin o ev sahibi biraz cingözmüş
  • Hocam cevabiniz icin tesekkurler. Bende kapsamli bir arastirma daha yaptim ve dask yönetim kurulu baskaninin aciklamasini buldum;

www.hurriyet.com.tr
    Kiracı ev sahibinden deprem sigortası isteyebilecek
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21245615.asp

Yani ev sahibi gercektebde anasinin gözü cikti. Gorusmeye gidecegiz bakalim neler diyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gordon Freedos

Hocam cevabiniz icin tesekkurler. Bende kapsamli bir arastirma daha yaptim ve dask yönetim kurulu baskaninin aciklamasini buldum;

www.hurriyet.com.tr
    Kiracı ev sahibinden deprem sigortası isteyebilecek
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21245615.asp

Yani ev sahibi gercektebde anasinin gözü cikti. Gorusmeye gidecegiz bakalim neler diyecek.

100 lira ödemişiz sizin poliçe tutarı ne biliyomusun?

• Daha yaptirmadik sigortayi ama dask in siteside prim hesaplama bolumunu var. Ordan hesapladim 14o tl falan yaziyor.

• arkadaşlar dask yaptracağım. 3 yıldır aynı yerden anadoludan yapıyorum fakat, diğerlerinden daha uygun yapan varmıdır. %20 indirim yazıyor başka bişey yok avantajlı bir sigortaşirketi varmı acaba teşekkürler.
  • Ben yeni eve çıktım ev sahibi yaptırmak zorunda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.