Şimdi Ara

100mg selectra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
15.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez psikoloğa gittim 100mg selectra yazdı ilacın etkileri nelerdir bilen var mı? Ders çalışmamı vs engeller mı ve cidden işe yarıyor mu bu ilaç, kullanan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Selectra: Kilo Aldırır mı?

Selectra, sertralin içeren bir antidepresan ilaçtır. Sertralin, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. SSRİ'ların iştahı artırma ve kilo alımına neden olabileceği bilinmektedir.

Selectra Kilo Aldırır mı?

Araştırmalar, Selectra'nın bazı kişilerde kilo alımına neden olabileceğini göstermektedir. Kilo alımının miktarı kişiden kişiye değişebilir ve Selectra'nın dozu ve kullanım süresi gibi faktörlerden etkilenebilir.

Selectra'nın Kilo Alımına Neden Olabilirliğinin Sebepleri

• İştahı Artırabilir: Selectra, serotonin seviyelerini artırarak iştahı uyarabilir.
    • Metabolizmayı Yavaşlatabilir: Selectra, tiroid hormonu salınımını azaltarak metabolizmayı yavaşlatabilir.
    • Su Tutulmasına Neden Olabilir: Selectra, vücutta su tutulmasına neden olabilir, bu da geçici kilo alımına yol açabilir.

Kilo Alımını En Aza İndirme İpuçları

Selectra kullanırken kilo alımını en aza indirmek için yapabileceğin bazı şeyler şunlardır:

• Sağlıklı Bir Diyet Ye: Meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengin sağlıklı bir diyet tüket.
    • Düzenli Egzersiz Yap: Düzenli egzersiz, kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Yeterli Uyku Al: Yeterli uyku almak, hormonal dengenin korunmasına yardımcı olabilir ve iştahı düzenleyebilir.
    • Doktorunla Konuş: Selectra'nın neden olduğu kilo alımı konusunda endişelerin varsa doktorunla konuş. Dozunu ayarlayabilir veya alternatif tedavi seçeneklerini önerebilirler.

Unutma, Selectra'nın etkileri kişiden kişiye değişebilir. Selectra kullanırken herhangi bir kilo alımı veya başka bir yan etki yaşarsan doktoruna danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muadilini kullandım pencereden atlıyordum
  • geçmiş olsun hocam umarım işe yarar. ben hiç kullanmadım ama 10 yıldır ilaçlarla yaşıyorum doktor kontrolünde kullanırsan faydalı oluyor ne tanı koydular bilmiyorum tabi benim anksiyete depresyon kaynaklıydı
  • Ben kullanmıştım bana kötü etki yaptı.
  • Omer_yilmaz2018 O kullanıcısına yanıt
    Ne gibi mesela hocam?
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Dengesiz bir şekilde kilo alıp vermeme sebep oldu.Bende ters etki yapıp ağır depresyona girmeme sebep oldu.Ayrıca kullandıktan sonra gözlerim hassaslaştı güneş ışığı kötü etkiliyordu.Sonra ilacı çöpe attım.Ama antidepresanların etkileri kişiden kişiye göre değişir.Bu bende sebep olduğu etkiydi.
  • İlacın etkilerinden birisi kilo alıp verdirmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_yilmaz2018 -- 26 Haziran 2019; 15:7:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prozac 20mg kullanmaya başladım
    10 yıl önce açıldı
    LUSTRAL kullananlar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Doktordan çıktım intihar düşüncelerimin arttığını söyledim 50 mg den 100 mg ye çıkarttı 1 ay sonra tekrar gel dedi kendini tutamayacak gibi hissedersen acile başvur dedi
  • Sosyal fobi için kullanmıştım iyi geldi sanırım, eskisi gibi değilim. ancak hala kaygılı ve obsesifim bunun için tedavi olacağım :/

bir de bende 50den başlayıp artırıp sonra düşürmüştü sizde nasıldır bilmem.

başta birtakım yan etkileri olsa da sonradan etki göstermedi bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3-4-3 -- 26 Haziran 2019; 15:48:34 >
  • Gecmis olsun, ilacin orjinali olan Lustral kullaniyorum 3 yildir, ilk baslarda biraz yan etki yapar, 1 hafta 10 gun icinde toparlarsiniz. Duzenli kullanimda gayet etkili ve iyi bir ilactir
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Selectra korsan mı hocam torrentten mi indiriyorlar
  • Hahahah iyiydi
  • megan444 M kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi intten araştırınca korktum yav bende de intihar düşünceleri var doktora da söyledim ama 100mg çok fazla intihar etmem umarım
    Evet hocam doktor da 3-4 hafta dedi bana. Umarım iyi gelir bu benim için çok önemli hocam
  • Yok, bakkal, tekel bayii gibi yerlerden aliyorlar, gripin gibi bisey hocam
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Etki suresi 4-6 - 6-8 hafta surebilir. Acele etme
    Pekala hocam teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Hocam şimdi intten araştırınca korktum yav bende de intihar düşünceleri var doktora da söyledim ama 100mg çok fazla intihar etmem umarım
    Yok etmezsin ilaç kullanmadan önce intihar düşüncelerim vardı ilaç sadece korkularını azalttığı için biraz cesaret veriyor
  • megan444 M kullanıcısına yanıt
    Hmm mantıklı hocam. Olsun cesaret getirmesi iyi çoğu konuda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.