Şimdi Ara

trafik sigortasını ödemesek ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yasında arabaya 800 tl ıstıyorlar,taksıtte yok,taksıt ıcın kredı kartı ıstıyorlar ama kullanmıyoruz
    ödemessek ne olur faız veya baska sorun olurmu

• Yılda 800 lira sigortaya veremem diyorsan cidden araba sahibi olma çok rahatlarsın. Arabanın diğer masraflarından da kurtulursun.
    Sigortasız trafiğe çıkmaya cesaret etmek cahilliktir net. Sadece maddi hasarlı kazaya karışsan, bir far bile kırsan 10 bin liraya kadar borca girersin.
    Bir de tabi ki parası olmayan binmesin, sosyalist ülke mi burası.
    Hocam ne yapın edin yaptırın, bana bi kere doğan slx çarptı, suçlu olduğu halde üste çıkmaya çalıştı kırdığıda bi tampon bide stop lambasının sinyal tarafı araç f30, işin içinden çıkmayınca polis çağırdım sigorta muayne vs yokmuş adamda, sigortadan ceza yedi aracı bağladılar bide sebebini bilmiyorum aracı trafikten men ettiler. Sonrasında benim kasko benim aracı yaptı sonra parayı bunlardan rücu etmiş 20binden fazla paraları gitti.
    Bırakın sigorta yaptırmamayı, IMM ve diğer primleri de mümkünse yükseltin, maddi hasarı 1M TL'ye ayarlatıyorum, 100-150 TL fark oluyor.. Diğer türlü ancak araç başı 39 olay başı da 39x2 ödüyor.

Piyasada milletin oyuncak niyetine kullandığı kimi arabaların bir farı dahi olmuş 50bin TL.. düşünün karşı aracın farı kırılıyor, yetkili servise çekiliyor, sigortanın üstünü siz tamamlıyorsunuz..

Bence büyük risk.
    Zamanla ceza biner,uçuk rakamlara ulaşabilir. satarken mecburen yaptırmak zorundasınız. Kaza durumubda başınız çok ağrır, özellikle ölümlü kazalarda. Kredi kartından tek çekim yaptırıp sonradan taksitlendirme yapabilirsiniz. Birçok bankanın kampanyası var.Mutlaka ne yapınnedin yaptırın. Sigortasız gezmeyin.
  • sigortanın ne olduğunu bilmediğiniz için burda size ne deseler boş
    bir gün birine çarpınca burda konu açarsınız donumu bile istiyorlar diye birde ölümlü kaza ve yaralanmalı kaza oldumu tuzu biberi olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabaya binmesen ne olur? Bu sorunun cevabiyla ayni aslinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanla ceza biner,uçuk rakamlara ulaşabilir. satarken mecburen yaptırmak zorundasınız. Kaza durumubda başınız çok ağrır, özellikle ölümlü kazalarda. Kredi kartından tek çekim yaptırıp sonradan taksitlendirme yapabilirsiniz. Birçok bankanın kampanyası var.Mutlaka ne yapınnedin yaptırın. Sigortasız gezmeyin.

• Arabanı bağlarlar

• Trafiğe çıkamazsın...

• Trafik polisi çevirirse aracını bağlar otoparka çeker sigorta yaptırmadan aracı alamazsın sigortasız geçen her ay için yüzde 5 cezası var diye biliyorum fakat bu maksimum yüzde 50 ile sınırlandırılmış yani sen bir sene sigortasız kullandın diyelim sonunda yakalandın sigorta için 800tl yerine 1600tl ödemek zorunda kalırsın, birde aracını çekelerse her gün otopark parası yazar.Bence yaptırın sigortayı sigortasız binmek çok tehlikeli eğer bir kazaya karışırsanız karşı tarafında bütün masrafları üstünüze kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:28:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadece 1 sene ıcın 800 tl olarak bakılıyorsa komık olur
    arabanın her ay masrafı var ayrıca maaastan parada kalmıyor yanı baska odemelerde oluyor

eger parası olmayan bınmesın dersenız o halde trafık sıgortasını senelık 50 bın tl yapsınlar kımse arabaya bınmesın

yada arabanın fıytlarını 100 kat arttırsınlar kımse bınmesın

yanı bakış mantıgıyla alakalı
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Yılda 800 lira sigortaya veremem diyorsan cidden araba sahibi olma çok rahatlarsın. Arabanın diğer masraflarından da kurtulursun.
    Sigortasız trafiğe çıkmaya cesaret etmek cahilliktir net. Sadece maddi hasarlı kazaya karışsan, bir far bile kırsan 10 bin liraya kadar borca girersin.
    Bir de tabi ki parası olmayan binmesin, sosyalist ülke mi burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Preobrazhenski -- 8 Mayıs 2020; 1:56:4 >
  • Bırakın sigorta yaptırmamayı, IMM ve diğer primleri de mümkünse yükseltin, maddi hasarı 1M TL'ye ayarlatıyorum, 100-150 TL fark oluyor.. Diğer türlü ancak araç başı 39 olay başı da 39x2 ödüyor.

Piyasada milletin oyuncak niyetine kullandığı kimi arabaların bir farı dahi olmuş 50bin TL.. düşünün karşı aracın farı kırılıyor, yetkili servise çekiliyor, sigortanın üstünü siz tamamlıyorsunuz..

Bence büyük risk.
  • Hocam ne yapın edin yaptırın, bana bi kere doğan slx çarptı, suçlu olduğu halde üste çıkmaya çalıştı kırdığıda bi tampon bide stop lambasının sinyal tarafı araç f30, işin içinden çıkmayınca polis çağırdım sigorta muayne vs yokmuş adamda, sigortadan ceza yedi aracı bağladılar bide sebebini bilmiyorum aracı trafikten men ettiler. Sonrasında benim kasko benim aracı yaptı sonra parayı bunlardan rücu etmiş 20binden fazla paraları gitti.

• Masrafını karşılamayacaksan aracına bakmayacaksan araç sahibi olma hocam. Sigortayı geçtim bugün bunu diyorsunuz aracınızda arıza çıksa ağır bakımı gelse pahalı değil diyip yaptırmayacaksanız ondan sonra olmadık bir arıza verecek araç kontrolü kaybedip masum insanların canına kast edeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 8 Mayıs 2020; 5:50:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

Bırakın sigorta yaptırmamayı, IMM ve diğer primleri de mümkünse yükseltin, maddi hasarı 1M TL'ye ayarlatıyorum, 100-150 TL fark oluyor.. Diğer türlü ancak araç başı 39 olay başı da 39x2 ödüyor.

Bence büyük risk.
    Aynen öyle, trafik sigortası tek başına yeterli değil, araç fiyatları ve yedek parça fiyatları uzaya çıktı ama bizim poliçeler araç başı 42bin TL ödüyor 2020 itibarı ile.
    Kesinlikle 100-200 liraya kıyıp minimum 300bin TL ve üzeri İMM poliçesi kestirmesi lazım herkesin.

• ben kasko yaptırmadan gezenlere hayret ediyorum adam trafik sigortası yaptırmasak olur mu diye soruyor?
  • Adı üzerinde zorunlu trafik sigortası. Sigortayı yaptırmak zorundasınız çünkü bu sizin tercihinize bağlı değil.

Gelelim yaptırmazsanız ne olacağına;
    1- Trafik cezası ödersiniz.
    2- Aracınız trafikten men edilerek otoparka çekilir. Sigortanızı yaptırana kadar aracınızı otoparktan çıkartamazsınız.
    3- Hasarsızlık indiriminizi kaybedersiniz. Daha yüksek poliçe bedeli ödersiniz.

Zaten mantık olarak sigortanın zorunlu tutulmasının amacı kazaya karıştığınızda kusurlu tarafın zararının doğrudan sigortadan karşılanmasıdır. Bu sizin için değil kusurunuz olması durumunda karşı tarafın mağdur edilmemesi içindir. Yukarıda anlattığım riskleri göze alıyorsanız sigortasız arabayla gezebilirsiniz.
  • yav adam ne sormuş millet ne söylemiş, size ne arkadaş arkadaşın durumundan ne ukala tipler var. arabaya binme de bilmem ne.

sigorta yaptırmazsan aylık faiz işler sigorta yönünde başka sakınca yok.
    polis yakarsa arabayı bağlar. bu trafik yönü cezası.
    olası kaza durumunda tüm masrafları cebinden ödersin. bu da mali sonucu.
  • aracı trafikten çekerseniz yaptırmayabilirsiniz.
  • Kaza durumunda hatalıysanız karşı tarafın bütün masrafını cepten ödemek durumunda kalırsınız, ödeyecek bütçeniz yoksa üstüne dava süreci gelir, mahkeme masrafları ve karşı tarafın avukat masrafları eklenir. Yeni araçların bir farı olmuş 3-5 bin ona göre hesabınızı yapın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.