Merhaba, ben 5600x işlemcili, RTX 4080 ekran kartlı bir sisteme sahibim. Bu bilgisayarı iş için ve Flight Simulator oynamak için kullanıyorum. İş konusunda bana fazlasıyla yeterli ama Flight Simulator'da çok yetersiz geliyor işlemci darboğazı sebebiyle, yer yer bottleneck sebebiyle ekran kartı kullanımı %50'lere düşüyor. MS Flight Simulator x3d işlemcilerde çok iyi çalıştığı için böyle bir işlemci almayı düşünüyorum.
İlk seçeneğim mevcut sistemime Ryzen 7 5800x3d işlemci takmak ve gerekirse soğutucu değiştirmek. Elimde Hyper 212 çift fanlı bir soğutucu var. Ama çevremdeki pek çok kişi AM4 platformuna 13000 liralık yatırım yapmamın mantıklı olmadığını söylüyor. Soğutma da gerekirse 3500 lira ekleniyor. Toplam masraf 16500 lira. Elimdeki işlemciyi de 3000-4000 lira arasına satacağımı düşünüyorum.
İkinci seçenekte ise AM5 bir sistem toplamak. Bu sistem için düşündüğüm parçalar Ryzen 7 7800x3d işlemci, ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI anakart, 32 GB DDR 5 Ram ve 240 mm'lik bir sıvı soğutma. Sııvı soğutmada ise Arctic Liquid Freezer II ile Cooler Master ML240L v2 arasında
- İşlemci yaklaşık 16000 lira.
- Anakart yaklaşık 9500 lira.
- Ram yaklaşık 5000 lira.
- Sıvı soğutma da yaklaşık 3500 lira.
Toplam masraf 34000 lira.
Elimdeki parçaları yaklaşık 10000 liraya satabileceğimi düşünüyorum.
Hangi yoldan gitmemin mantıklı olduğu konusunda çok kararsızım. Emin olduğum tek konu x3d işlemciye ihtiyacım olduğu.
Üçgen Reflektörü Ezen Araba
Merhaba herkese iyi günler. Bugün arıza yapan bir araca yardım ederken üçgen reflektörüm ile şeridi kapattım. Daha sonra bir araç üçgen reflektörümün üzerinden geçerek parçaladı.
Pahalı bir şey değil ama aşırı sinir oldum ve uğraşmak istiyorum. Aracın fotoğrafını çektim. Acaba bu aracın sürücüsünden reflektör parasını tahsil edebilir miyim?
Elektrikli araba kullanan bakabilir mi
Mevcut aracımı kardeşime verdiğimden yeni araba bakıyorum, minimum 2.0 araba bakıyorum bmw 4 ve Audi A5 de neredeyse milyon olmuş, bu kadar para vereceksem elektrikli alayım diyorum, %150 ötv vermek yerine %15 ötv vererek daha üst segment ve daha dolu olsun diye düşünüyorum.
sorum şu, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bodrum’a gidiyorum sadece ve 400 km menzilli elektrikli bir arabayla bu yollar yapılabilir mi günümüz şartlarında?
|
Audi A4 45 tfsi sipariş etmek
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 365
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.407 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.029 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası