Şimdi Ara

trafik sigortasını ödemesek ne olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi kazaya karışırsan, hele ki yaralanmalı bir kaza falan olursa ayvayı yersin.

Ben bütün evraklarım tamken yaralanmalı kazaya karıştım, başıma fena bela oldu.
  • paran yoksa yaptırma. bu sure ıcınde bınme yada bılmedıgın yerlere gıtme. kırsal bolgede kullan.
  • köylerde bu şekilde çok araç var.
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Kaskoda yapıyoruz trafiğin limiti aşınca o da karşılıyor boşuna trafik sigortasının limitlerini yükseltmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 9 Mayıs 2020; 15:7:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

Kaskoda yapıyoruz trafiğin limiti aşınca o da karşılıyor boşuna trafik sigortasının limitlerini yükseltmeye gerek yok.
    Gerek yok mu

Ocak 2020 itibariyle;

trafikteki araç sayısı 22Milyonu geçti

Trafik sigortası olan araç sayısı 14 milyon

kaskolu araç sayısı 4 milyon...

Trafik sigortası olup kaskosu olmayan 10 Milyon araç vvar ve gerek yok
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Hocam sen benim dediğimi anladın mı? Trafik sigortası araç başına 41 bin TL kaza başına 80 bin TL ödüyor.trafik sigortasının limitini geçtiğinde kasko da bu aşan limit ödüyor birbirini tamamlıyor.Aracımın rayiç bedeli 120 bin TL tabi kasko yapılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 9 Mayıs 2020; 21:5:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

Hocam sen benim dediğimi anladın mı? Trafik sigortası araç başına 41 bin TL kaza başına 80 bin TL ödüyor.trafik sigortasının limitini geçtiğinde kasko da bu aşan limit ödüyor birbirini tamamlıyor.Aracımın rayiç bedeli 120 bin TL tabi kasko yapılmalı.
    Neyin neyi ödediğini gayet iyi biliyorum, kaldı ki merak etmeyin sizin aracınıza tam ziya verilmesi halinde dahi, normal limitlerdeki bir trafik sigortası aracınızın rayici ve sovtajı arasındaki rakamı karşılayacaktır.

Benim söylediğim, trafik sigortasının tek başına yeterli olmadığı 150-200 TL farkla, IMM yükseltilmesi gerektiği.

Siz diyorsunuz ki kaskomuz var.

Kaskosu olmayan 10 Milyon araç var diyorum ben de. Benim tavsiyem bu kaskosu olmayan araç sahiplerine yönelik, sizinle ilgili değil.

Edit; Örn. Axa sigorta 12. ayda kestirdiğim poliçeye çekici yol yardımı eklemiş, IMM yükseltmiş, Komplike 1 M TL hasar ödemesi eklemiş, fark 170TL. Şehiriçinde Ankarada gelen bir çekici, tanıdığım dahi olsa, 80-100TL istiyor aracı sanayiiye çekmeye. Sırf bu çekici klozuyla 4 defaya yakın çekici çağırılıyor şehiriçinde.

Ray Kasko, transfer ve konaklama klozu 110TL; 2.500 TL'ye yakın konaklama + transfer masrafımı karşıladı bu kloz, henüz 2 ay önce gecenin dördünde yolda kaldığımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 9 Mayıs 2020; 21:15:38 >

• Böyle olur

trafik sigortasını ödemesek ne olur
  • Ben başımdan geçen bir olayla sana anlatayım ne olacağını. Bir gün yoldan giderken aniden trafik oldu ve durmak zorunda kaldım. Takip mesafesini koruyarak araba kullandığım için ben durabildim ancak arkamdan gelen Captiva takip mesafesine uymadığı için duramadı. Benim ilk kazamdı ve çakallık yapıp tutanak tutturmadı. Arabayı sanayide yaptırıcam dedi. Sonra masrafı öğrenince sanayide de yaptırmadı. Ertesi gün buluştuk tutanağa imza atmadı. Öğrendik ki trafik sigortası yokmuş. Dava açtık. Keşifle avukatla mahkemeyle uğraştık. Davayı kazandık ama meblağ yüksek olmayınca ödemese dahi hapis cezası olmuyormuş. Bu senelerce ödemedi ama sonunda kendi üstüne araç almış. Aracı satarken ortaya çıktı tabii. Kazayı yaptığı araç da babasınındı. Neyse parayı ödemek zorunda kaldı sonunda. Eksik filan paramızı aldık sonunda.

Sen de trafik sigortası yaptırmazsan böyle bir şey olur. Birinin başına bela olursun bir de kendin de uğraşırsın. Dedikleri gibi trafik sigortası yaptıramıyorsan arabaya binme.

• çıplaklar kampına gidip ben soyunmam demek gibi bu.

ya oraya girmeyin

yada ne istiyorlarsa yapın neler istiyorlarsa kredi kartı vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

çıplaklar kampına gidip ben soyunmam demek gibi bu.

ya oraya girmeyin

yada ne istiyorlarsa yapın neler istiyorlarsa kredi kartı vs..
    Seyrederim ama göstermem yok yani...
    Bu arada konu sahibine: para bulana kadar kendini karantinaya al, hem kendine hem de başkasına bir şey olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Bu arada konu sahibine: para bulana kadar kendini karantinaya al, hem kendine hem de başkasına bir şey olmasın.

Alıntıları Göster
    Abuk subuk modifiyelere, 10 bin liralık müzik sistemi kurmaya para olur ama zorunlu mali trafik sigortasını yaptırmaya parası olmaz bu tip insanların genelde. Eskişehirde emek, 71 evler gibi varoş mahallerde çok tanıdık ve akrabam var. Ordan biliyorum. Kendi eniştem bile ehliyet al diye defalarca yalvarmama rağmen ehliytini almadı. Gece traktöre arkadan çarptı. Kendi arabası da pert oldu. 6-7 sene arabasız kaldı. Traktör sahibi öldü. Allahtan traktörün arka lambaları yanmıyormuş yoksa hapis yatardı. Evini satıp ceza ödedi onunla götü kurtarabildi. Şimdi kirada sürünüyor. Ehliyeti de geçen sene almak zorunda kaldı. Bu varoşlar böyle maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Alıntıları Göster
    insana böyle absürt örnekler verdirmek zorunda bırakıyorlar malesef

o zaman araba alma değilmi.

hem şeyim şeyde hem canım cennette modu yokki arkadaş..

Ramazan Ramazan tövbe tövbe..)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Abuk subuk modifiyelere, 10 bin liralık müzik sistemi kurmaya para olur ama zorunlu mali trafik sigortasını yaptırmaya parası olmaz bu tip insanların genelde. Eskişehirde emek, 71 evler gibi varoş mahallerde çok tanıdık ve akrabam var. Ordan biliyorum. Kendi eniştem bile ehliyet al diye defalarca yalvarmama rağmen ehliytini almadı. Gece traktöre arkadan çarptı. Kendi arabası da pert oldu. 6-7 sene arabasız kaldı. Traktör sahibi öldü. Allahtan traktörün arka lambaları yanmıyormuş yoksa hapis yatardı. Evini satıp ceza ödedi onunla götü kurtarabildi. Şimdi kirada sürünüyor. Ehliyeti de geçen sene almak zorunda kaldı. Bu varoşlar böyle maalesef.

Alıntıları Göster
    "Allahtan traktörün arka lambası yanmıyormuş yoksa hapis yatardi"

Bu nasıl bi tespit...

Traktörün arka lambası yansaydi zaten %90 enişteniz farkedip carpmayacakti.

• Yaptır kardeşim, sıkıntı yaşarsın/yaşatırsın.

• Euro/dolardan dolayı en kötü arabanın en en hafif kazası bile serviste 3-4binden kapıyı açıyor

Yani sen şimdi 800 liradan kaçıyorum diye sevinirken bi anda 15binlik bile olabilirsin çok rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

"Allahtan traktörün arka lambası yanmıyormuş yoksa hapis yatardi"

Bu nasıl bi tespit...

Traktörün arka lambası yansaydi zaten %90 enişteniz farkedip carpmayacakti.

Alıntıları Göster
    Ya haklısınız. Ben eniştemi savunmuyorum ki zaten. Ehliyetsiz ve sigortasız trafiğe çıkması hata. Karşı tarafın hatası yüzünden olmuştur kaza muhtemelen. Arka lambalarına 2 tane ampül taktırsa bu kaza yaşanmazdı belkide. Kaç lira tutacak 2 tane ampül. O da onun ölümüne sebep olmuş.
    Eniştrmi o kadar da uyardım. Dinlemedi hiç. Halâ öyle. Kendisiyle zorunlu olmadıkça görüşmüyorum zaten. Düğünde bayramda cenazede mecburen görüşüyoruz.
    Bu tür insanlara lâf ankatamazsın. Ne arabasının bakımını yaptırılar ne de sigortası muayenesi tam olur.

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    Siz 3-4 gün önce indiniz herhalde İsveç uçağından
    Yıllardır bu böyle
    Ayrıca trafik sigortası arabaya göre değil şoföre göre fiyatlanır. Her yıl kademeli olarak biraz düşer kazasızlık durumunuza göre.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trafik sigortası olmayıp trafikte gezen binlerce araç var, devlet istese hepsini yakalar. Köy meydanlarında bile MOBESE var artık.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.