Şimdi Ara

Merkezi sistem,yeni bina, doğalgaz güvence bedelini kim öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar,kiracıyım.Sitemizde merkezi sistem ve her dairede ısı ölçer denen cihazdan var fakat binalar yeni yapıldığı için abonelikler vs herşey yeni yapılacak.Şimdi benim sorum normalde bireysel abonelikte doğalgaz güvence bedelini kiracı ödüyor fakat merkezi sistemde yönetici topluca paraları gidiyor ve yatırıyor ve abone oluyor.Merkezi sistemde bu parayı kim verir ev sahibimi kiracımı?Ben gidip herhangi bir abonelik işlemi yapmayacağım sonuçta...Bu para normalde abonelik bitiminde iade alınabilen bir para(bireysel abonelikte).Ama ben bu parayı ödersem kimden iade alacağım ve nasıl olacak?Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Merkezi Sistem Doğalgaz Abonelik Ücretini Kim Öder?

Merkezi sistem doğalgaz aboneliğinde, yeni bir bina için doğalgaz güvence bedelini kimin ödediği konusunda belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Bu düzenlemelere göre:

• Daire Başa Başa Bittiğinde: Dairelerin inşaatı tamamlandıktan ve anahtar teslimi yapıldıktan sonra, doğalgaz güvence bedeli kat malikleri tarafından ödenir.
    • Daireler Hala İnşaat Halindeyken: Daireler hala inşaat halindeyken ve anahtar teslimi yapılmamışken, doğalgaz güvence bedeli müteahhit tarafından ödenir.

Bu düzenleme, Toki merkezi sistem doğalgaz aboneliklerinde de geçerlidir.

Merkezi Sistem Doğalgaz Aboneliği Hakkında Bilgiler

Merkezi sistem doğalgaz aboneliği, birden fazla bağımsız birimin (daire, villa, işyeri vb.) tek bir doğalgaz kaynağına bağlandığı bir sistemdir. Bu sistemde, doğalgaz ana boru hattından bir hat binaya çekilir ve her bağımsız birim için ayrı bir sayaç ve vanalar kullanılır.

Merkezi sistem doğalgaz aboneliğinin avantajları arasında enerji tasarrufu, düşük kurulum maliyeti ve güvenli kullanım yer alır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Merkezi sistem doğalgaz abonelik ücretini kim öder: Daireler başa başa bittiğinde kat malikleri, hala inşaat halindeyken müteahhit öder.
    • Merkezi sistem doğalgaz aboneliği: Tek bir doğalgaz kaynağına birden fazla bağımsız birimin bağlanması.
    • Merkezi sistemde doğalgaz aboneliği: Her bağımsız birim için ayrı sayaç ve vanaların kullanılması.
    • Toki merkezi sistem doğalgaz aboneliği: Toki tarafından inşa edilen binalarda merkezi sistem doğalgaz aboneliği.
    • Merkezi sistem doğalgaz güvence bedelini kim öder: Daireler başa başa bittiğinde kat malikleri, hala inşaat halindeyken müteahhit öder.
    • Merkezi sistem doğalgaz abonelik ücreti: Dairelerin anahtar teslimi yapıldıktan sonra kat malikleri tarafından ödenen ücret.
    • Merkezi sistem doğalgaz güvence bedeli: Doğalgaz aboneliğinin başlatılması için ödenen bir ön ödeme.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doğalgaza abone olan öder..Çıkarken saatini okutup parasını ödeyip depozitosunu alıp gazı kestirir gider.Kullanan öder..Yönetim mutlaka bir karar alacak...Bekleyin..Başkalarıda aynı soruları soracaklar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Ağustos 2012; 20:23:41 >
  • Yöneticiye göre ev sahibiyle anlaşıp ona vermek gerekiyor ama bana mantıksız geldi.Neticede ev sahibine belli bir miktar depozito zaten veriliyor..Bu konuda bilgisi olan paylaşabilirmi?Sanırım sitede fazla kiracı yok dolaysı ile soruları soranda fazla yok.
  • Sizin ödemeniz gerektiği söylenen miktar ne kadar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecstatic

Merhaba

Arkadaslar,kiracıyım.Sitemizde merkezi sistem ve her dairede ısı ölçer denen cihazdan var fakat binalar yeni yapıldığı için abonelikler vs herşey yeni yapılacak.Şimdi benim sorum normalde bireysel abonelikte doğalgaz güvence bedelini kiracı ödüyor fakat merkezi sistemde yönetici topluca paraları gidiyor ve yatırıyor ve abone oluyor.Merkezi sistemde bu parayı kim verir ev sahibimi kiracımı?Ben gidip herhangi bir abonelik işlemi yapmayacağım sonuçta...Bu para normalde abonelik bitiminde iade alınabilen bir para(bireysel abonelikte).Ama ben bu parayı ödersem kimden iade alacağım ve nasıl olacak?Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

Şimdi bireysel abonelikte olduğu gibi merkezi sistemdede bu işi kiracının üstlenmesi gerekir, çünkü kiracı yakıt parasını ödemeden evden tüyebilir o zaman borç ev sahibine kalır, ancak hatırı sayılır bir depozito verdiyseniz ev sahibi de yapabilir.

Yöneticilerin mantığı genellikle sorunlu durumlarda kiracılarla muhatap olmak istemezler biz ev sahibini tanırız diyor. Apartman toplantılarında rastlamıştım böyle durumlara.

Bu olay da ev sahibi ile oturup konuşacaksınız bir orta yol bulup anlaşmaya varacaksınız,

• Merkezi sistemlerde güvence bedelleri kelinlikle ev sahibine aittir.
    Bu bedel tesisat uygulanırken mevcut işe eklenerek yönetici tarafından ev sahibinden temin edilir.
    Yapılan işin bedeli firmaya ödendikten sonra güvence bedeli yöneticinin elinde kalır ister kendisi ister aracı olan bir başkası gidip işlemleri halleder ve kalan meblayı iğdaşa yatırır.
    Daire sahipleri ise bu bedelin karşılığında kiracıda ek kapora isteye bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.