Şimdi Ara

Asansör Bakım Malzemesi Ücretini Kim Öder?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün asansör teknisyeni elime alınacak malzeme listesi verdi (1 yıllık). Kağıtta "Asansör yönetmeliği gereği binanızda bulunan asansörün bakımında kullanılan 1 yıllık malzemeler bina yönetimine aittir. Bunu ister 125 TL + KDV olarak firmamızdan; isterse dıştan kendiniz satın almak kaydıyla temin edebilirsiniz." yazıyor. Yönetmeliği inceledim bu konu hakkında bir karar görmedim. Aslı var mı? Ödemek zorunda mıyız?

Asansör Bakım Malzemesi Ücretini Kim Öder?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idikmen -- 24 Nisan 2019; 15:48:5 >

• Merhaba,

Apartman yönetimi ilgili masrafı tüm dairelerin mal sahibine bölüp ödetir, eğer dairede kiracı varsa ve kiracıya ödetilmesi isteniyorsa kiracı bu borcu kirasından düşebilir.
  • Yanlış anlamışsınız. Parayı apartmandan toplayacaksınız.
  • Birde asansör firması mi ödeyecekti apartman sakinleri öder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende birsey soracagim
    Ben 1. Katta oturuyorum
    Yani asansoru hic kullaniyorum direk giriste ev
    Asansore birsey olsa bende mi para verecegim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    bunu bend e araştırdım yasa gereği herkes eşit verecek.ama bina sakinleir ile anlaşır sadece giderlere ortak olurum ama daire başı 10000 tlye varan bu parayı vermek sitemiyorum diye tatlı dille anlatırsanız,bina içi karar alınıp sizden para alınmayabilir.şahsen ben böyle yapacağım.kaldıki önümdeki 10 sene boyunca resmen sokağa atacağım 10000 tlem yok.apartmanın alayı yaşlı ve alayı üst katlarda.binayı yaptıran teyze kendini allah sanıyor üstelik.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Hah iste oyle teyzeleri bende gordum
    Ancak toprak paklar onlari
    Hicbirseyden anlamazlar herseyi kendileri bilir sen sadece kuklasinda gozlerinde degersiz birseysin nefret ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Apartmandan toplayacağımı biliyorum. Demek istediğim bu masrafın asansör firmasına ait mi değil mi onu öğrenmek. İlginiz için teşekkür ederim.
  • idikmen kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, asansör garanti kapsamında bakıma girecekse zamanında yapılan sözleşmeyi incelemek lazım. Malzeme sizden işçilik onlardan tarzı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.