Şimdi Ara

Askeri ceza ve tutuklu evinde Askerlik yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aof işletme mezunuyum. Aydınlıyım. kısa dönem er. Piyade olarak askerliğimi yapıcam.

Usta birliğim 2. askeri ceza ve tutuklu evi müdürlüğüne. Elazığ Merkez e çıktı.

Kimi çok rahat yere düştün diyo kimi kötü yere düştün diyo. üzülsem mi sevinsem mi bilemdim.

Askerliğini cezaevinde yapmış arkadaşlardan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Cezaevinde asker ne iş yapar ?

• Bilgisi olan yok mu Arkadaşlar?
  • Benim bi arkadaş yapmıştı ama o uzun dönem 15 aylıktı. Ehliyeti vardı şöförlük yapmıştı. Adamları getirip götürüyordu. Zor bi askerlik yapacağını düşünmüyorum gelen gidenle ilgilenirsin muhtemelen. Tabi ceza evi olduğu için daha disiplinli sıkı bi yer olabilir. Özellikle nöbet konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashc

Benim bi arkadaş yapmıştı ama o uzun dönem 15 aylıktı. Ehliyeti vardı şöförlük yapmıştı. Adamları getirip götürüyordu. Zor bi askerlik yapacağını düşünmüyorum gelen gidenle ilgilenirsin muhtemelen. Tabi ceza evi olduğu için daha disiplinli sıkı bi yer olabilir. Özellikle nöbet konusunda.

Askeri cezaevi olduğundan sıkı biyer olabilir. sanırım cezaevi olduğundan ayrı bi eğitim alıcam diye düşünüyorum.

Askeri derken askerlikte disko diye tabir edilen yer mi yoksa rütbelilerin kaldığı bi yer mi onu çözemedim
  • WonLt kullanıcısına yanıt
    Disko değildir o. Disko dedikleri birliğin içindeki bir koğuş. Bu bayağı rütbeli veya er-erbaşların işlediği ciddi suçlar için girdikleri hapishane.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizrakk

Disko değildir o. Disko dedikleri birliğin içindeki bir koğuş. Bu bayağı rütbeli veya er-erbaşların işlediği ciddi suçlar için girdikleri hapishane.

Peki usta birligini orada yapicak olan asker ne is yapar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonLt kullanıcısına yanıt
    Vallahi tertip bilmiyorum da cezaevi orası çok pis nöbet olur gibi geliyor bana. Allah yardımcın olsun.
    Dedelerden yapan varsa belki anlatırlar görünce konuyu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizrakk

Vallahi tertip bilmiyorum da cezaevi orası çok pis nöbet olur gibi geliyor bana. Allah yardımcın olsun.
    Dedelerden yapan varsa belki anlatırlar görünce konuyu.

Saolasin tertip Allah hepimizin yardimcisi olsun. Gidip gorucez pis mi temiz mi bakalim

Bi ust devre gelip burayi aydinlatir umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağın şeyi şöyle özetliyeyim (görevine göre değişir): Gelen suçlu askerler sana komutanım çekecek ve her yapacakları şey için senden izin isteyecekler ve onları yönlendireceksin (sigara içebilirmiyim komutanım - sigaramı söndürebilirmiyim komutanım - helaya gidebilirmiyim komutanım) sabah sporlarını yaptırabilirsin, merak etme katil ve caniler gelmiyor, nöbette uyuyan, emre itaat etmeyen vs. rahat bir askerlik yapacaksın. Ben bölük yazıcısıydım, hapis cezasına gönderdiğim ve evraklarını düzenlediğim askerlerin döndüklerinde tekrar işlemlerini yaptığımdan anlattıkları buydu. Pis nöbet filan yok, her nöbet her askeriyede kutsal ve aynı. tek fark diğerleri yerde cezaevindekilerin geneli kulede :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 28 Ekim 2013; 1:42:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.