Küçücük bir hata olsa bile kızarlar mı yani? Yoksa sadece ciddi meselelerde mi laf söylerler? Valla ben içime sindiremem bunu. Sanki ben kendi isteğimle geldim de askere bir de herifin birinden laf yiyecem. Zorla getiriyorlar bir de azar yiyorsun. Hadi kendi rızanla gitsen adamlara ayak bağı olsan seve seve sövsünler sana. Laf edersem namerdim. Ama öyle bir durum da yok. Sen kimsin de bana kızıyorsun bağırıyorsun? 2 mizde tc vatandaşıyız komutansın da ne oldu sen adamsında biz orduspor çocuğu muyuz? Senin gibi askeriye ye 20 yılımı vermedim diye bana pisliğin teki muamelesi yapamazsın. Bir de bu askerde dayak yiyen, askerde ezilen, o gereksiz gergin havayı normal bulan dingiller vardır onların ağızlarına kürek vurasım geliyor bir de benim dayak atasım geliyor. "AsKeRiYe bÖyLe MoRuQ İşİnE gElİrSe AsKeRdEn SoNrA aDaM oLdUk BiZ hAyAtIn GeRçEkLeRi MoRuQ" Edit: ARKADAŞLAR REEL DE BU ATARI GİDERİ YAPARIM DEMİYORUM "ASKERDE BU SÖZLERİ EDEBİLİR MİSİN EHUEHU" GİBİ ŞEYLER YAZMAYIN. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 29 Aralık 2020; 1:23:54 > |
Askerlikte komutanlar üst yetkililer vs fazla mı sinirli, asabidir?
-
-
Şimdi böyle konuşuyorsun ama komutanın karşısına geçtiğinde o an oradaki atmosferde bunu geç ağzını açamayacaksın, öyle bir yer.
-
Aksini iddia etmedim zaten.
Ama bu durumu değiştirmiyor.
Benim babam emekli askerdi komutanına silah çekmiş zamanında. Baya cesurmuş
-
Yani komutanına göre değişir
Ama adamlarda haklı disiplin sağlamak için öyle davranmak zorundalar.
Büyük ihtimalle orada süt dökmüş kedi gibi olacaksın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef öyle olacağım hocam koşullar benden yana değilki.
Hocam disiplini sağlamak için beni itin bir tarafına sokmak zorunda değil. Cezaları söylersin hakedene kızarsın. Gereğini yaparsın. Bu kadar basit. Disiplin sağlamak için önüne gelene bağrılmaz kızılmaz.
Böyle olmuyor zaten dersen sıkıntı yok o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 29 Aralık 2020; 0:59:1 > -
Arkadaşlar görev yerine göre rutbelilerin duruşları değişiyor. Çay alabilir miyim diyen 30 tane albay gördü bu gözler. Görev yerinde albaylar memur gibi çalışıyordu. Aynı albayin tayini sıcak bir bölgeye çıksın öttürür. Bunu yapmazsa asker gevşek davranır zaten. Hepimiz okul hayatında yaşadık bunları. Hoca biraz sıcak kanlı davransa sınıfta uzun eşek oynanacak duruma geliyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Askerde ödülü bir kişi alır cezayı tüm bölük ya da takım çeker.quote:
Orijinalden alıntı: Bisikletçi76Maalesef öyle olacağım hocam koşullar benden yana değilki.
Hocam disiplini sağlamak için beni itin bir tarafına sokmak zorunda değil. Cezaları söylersin hakedene kızarsın. Gereğini yaparsın. Bu kadar basit. Disiplin sağlamak için önüne gelene bağrılmaz kızılmaz.
Böyle olmuyor zaten dersen sıkıntı yok o zaman.
O yüzden yani biri yaparsa cezasını çeksin diye bir şey yok. Bu birazda bütünlük sağlamak için birimiz hepimiz hepimiz birimiz için mantığı.
Birkaç kişinin yüzünden çok süründüğümüz oldu.
valla askerlik yapmadım ama 2 kere kho mülakat tecrübem oldu
uzmanlar astlar ortalığın anasını ağlatırken
albaylar o kalabalıkta yürürken izin isteyerek geçiyordu geçebilir miyim diye. Duruşları filan da bi başkaydı yani mütevazı ama aynı zamanda kendinden emin, ağır başlı
tabii askerlikle ilgili tek tecrübem toplamda 3-4 günlük mülakat maceraları o kadar :DD
Yerine göre, bırak sadece kötü söz duymayı meydan dayağı bile yedik
-
Eskisi gibi değil artık, askeri vesayet biteli çok oldu. Aynı bölükteki 10 kişi cimere şikayet etse, durum hemen soruşturulur araştırılır
İstediğin kadar atar gider yap burada, oraya gittiğinde bu dediklerinin hiçbirisini yapamayacaksın. Ha yaptın diyelim askerliğini rahatlıkla uzatacaklar haberin olsun. Askeriye çok farklı bir dünyadır. Oraya gitmeden yaşamadan bilmenin imkanı yoktur. Dua et sert komutanlara denk gelme. Terhis olana kadar uğraşır dururlar seninle.
-
Hocam ben zaten onlara reelde atar gider yaparım demedim konuyu ve cevapları tekrar oku.
Sadece durumun saçmalığını belirttim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bisikletçi76Hocam ben zaten onlara reelde atar gider yaparım demedim konuyu ve cevapları tekrar oku.
Sadece durumun saçmalığını belirttim.
Doğru fakat ben de "Oraya gitmeden yaşamadan bilmenin imkanı yoktur." yazdım. Sen kışlanın içine girdiğin vakit mantığın olmadığı bir dünyaya adım atmış oluyorsun bu demek oluyor ki komutanların agresif tutumlarına bakıp eleştiride bulunmak biraz yersiz ve gereksiz oluyor maalesef. Yoksa kışla dışında o nasıl sıradan bir vatandaşşa sen de onun gibi bir vatandaşsın .Ama askeriye işte apayrı bir dünya.
-
komutan var bilgisiz sna kızar küçük düşürür sinirlenirsin. komutan var üstad kizsa da seversin :) komutanları birbirinden nasıl ayirt ederisn onu öğrenmen lazım. sonra onların kişiliğine göre davranınca hic sorun olmaz askerlik hemencecik biter -
kendi kafanda kurup kendini korkutuyorsun boş yere.kimse sana en ufak şeyde gelip bağırıp çağırmaz merak etme.Birazda sende biter hem bu is,uyanık olacaksın askerde
Malesef askerde bir kişi suç işler herkes çeker şimdi nasıl bilmiyorum ama benim zamanımda bildiğin erlrere komutanım çekiyorduk acemi birliğinde yapmasan komutan kolluyor bunları eski asker diye yapsan zoruna gidiyor daha çok şey varda anlatılacak askerlik tamamen saçma yönetim var ha kolay da değil bizim acemi böldüğü 400 kişi bukadar erkeği nasıl zapt edeceksin onlarda disiplin ceza bağırma uyguluyor -
Dostum iş hayatını düşün. Title arttıkça (yönetici, müdür, grup müdürü, direktör, gmy, gm) stres ve sorumluluk artıyor. Askerde de benzer mantık aslına bakarsan. İş dünyasında işi yapamazsan bunun suçu seninle birlikte senin takımına kesilebilir. Nitekim askerde de tüm birliğe kesiliyor. Ha dersen doğru mu diye, orası başka bir tartışma noktası. -
Yerine göre kişiye göre değişir. Bizim eğitim çavuşundan asteğmene iyi insanlardı ama saygısızlık yapan olursa ister istemez kızıyorlardı.
Kaldı ki cezalar tek kişiye değil toplu verilir adam kızmaz hiç bir şey demez ama istikamet verir süründürür ve bu eğitim olarak geçtiği için bir şey diyemezsin. Başkası bağırır çağırır ama askerini de düşünür bu adamdan zarar gelmez. Yani eğitim çavuşundan asteğmenine yada daha üst rütbeye kadar kaç kişi varsa tip tip insan vardır.
-
Benim zamanımda komutanı bırak. Biz üst devreye bile hizmet ederdik. Üst devreler komutan akşam 5 olunca gider, akşam 5 ten sonra biz komutanımız derlerdi. Üst devre nedir dersen, senin gibi uzun dönem asker olan fakat senden önce askere geldiği için senin üstün olan kişiye denir. Üst devreler bize her türlü işi yaptırırdı. Paspas çek, çekpas çek, mıntıka yap, yemek(karavana) taşı, bulaşık yıka vs. vs. Üst devreye çay götürdüğümüz bile oluyordu. Bir tek üst devrenin donunu yıkamadığımız kaldı. Sistem böyle gelmiş böyle gidiyor. Bize diyorlardı, sizde üst devre olunca sizde aynısını yapacaksınız. Yanlış hatırlamıyorsam, ızdırap çektirme deniyordu. Ben yapmadım ama benim devrelerim de üst devre olunca aynı şeyleri yaptışar. Sistem böyle gelmiş böyle gidiyor. Bu durum komutanların da işine geliyor. Çünkü komutanlar bölükte sorun olmasını işlemez. İşlerin tıkır tıkır yürümesini ister.
Konuya gelecek olursak, komutan haksız bile olsa emredersin diyerek, emrini yerine getirmek zorundasın. Sinirli, asabi olsa da olmasa da o emri yerine getireceksin. Asker ocağı ana kucağı değil. Bu kafayla askerlik yapamazsın. Emre itaatsizlikten hakkında dava açılır.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şimdi böyle konuşuyorsun ama komutanın karşısına geçtiğinde o an oradaki atmosferde bunu geç ağzını açamayacaksın, öyle bir yer. |
Arkadaşlar görev yerine göre rutbelilerin duruşları değişiyor. Çay alabilir miyim diyen 30 tane albay gördü bu gözler. Görev yerinde albaylar memur gibi çalışıyordu. Aynı albayin tayini sıcak bir bölgeye çıksın öttürür. Bunu yapmazsa asker gevşek davranır zaten. Hepimiz okul hayatında yaşadık bunları. Hoca biraz sıcak kanlı davransa sınıfta uzun eşek oynanacak duruma geliyordu.
|
Benzer içerikler
- doğalgaz sobası 24 saatte ne kadar yakar
- gece saat kaçta başlar
- kinin nedir helal mi
- pegasus koltuk düzeni
- en iyi kakaolu fındık kreması
- google çizim yap
- çay emojisi
- suudi arabistan
- prompt mühendisliği nedir
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X